Az egykor szakaszosan megrendezett Pajkos Póni találkozók utódja lett az immáron az egyetemi kör után elkeresztelt Localheroes Szerepjátékos Találkozó. Harmadik alkalommal került megrendezésre ilyen néven, korábbi versenyeken a Krónikák részéről inkább mint meghívott vendégmesélők vettünk részt. Ez alkalommal más volt a helyzet. A Schönherz Zoltán kollégium (Schönherz palota) adott helyet ismét az eseménynek, amelynek felújított belső részébe a modern kor biztonságtechnikai vívmányain keresztül vezetett utunk.

Odabent már több csapat is játékra készen várakozott az asztaluknál. A visszafogott reklámkampány ellenére (szinte titkolták a találkozó létét a szervezők) azért lehetett látni veterán arcokat a játékosok között, de fiatalabb, kezdő szerepjátékosokat is. A háziak vendéglátását dicséri, hogy minden asztalnál már előre odakészített ásványvizek és ropik várták a kora téli hidegből beérkező kalandorokat. Kedves gesztus. Fater, a főszervező rövid megnyitója után bele is vágtunk a kaland végigjátszásába.

Csapatunk az ikonikus Ynávrávizs, avagy a fordított szivárvány névvel tüntetett, amely lobogó alatt még nem vesztettünk csatát. Egy brutálisan sebző harcművész mellett a hasonlóan szemtelen értékekkel bíró amund fejvadász és a felettébb előzékeny udvari ork Arel-pap tette ki a csapat dandárját. Mesélőnk, Zalán, előbb igyekezett heves játékstílusunkat féken tartani, azonban végül ő maga is átvette a fordított szivárvány hangulatot. Szilaj jókedvünk kifejezéséért ezúton is elnézést a közelebb ült csapatoktól.

A kaland maga egy kellemes, misztikus nyomozós sztori volt. Magam részéről kísérteties hasonlóságokat véltem felfedezni az általunk tervezett februári történettel, de legalább néhány elemet így első kézből, működés közben láthattunk. A gyermekbetegségeket leszámítva (pl. egyik városból menj el a másikba a kaland elkezdése után 15 perccel) alapvetően kellemes volt a határvidéki boszorkányvadászat, bár némely átgondolatlanság azért szíven ütött minket (pl. az udvari ork pap, a vágott szemű és az amund szerintem nem effektíve Tharr szektás kinézetű).

A játékot olykor megszakította egy-egy cigiszünet, illetve egy obszcén méretű pizza érkezése. Kellemes hangulatban, a végén talán kicsit túlpörgetve az eseményeket, de jó időben végeztünk a kalanddal. Egyes esetekben a Fennsíkok csavargója film jeleneteit idéztük meg karaktereinkkel (pedagógia erőszakolás; várakozás közben a házak vörösre festése), de ahogy érzékeltem mindvégig a szerepünkben maradtunk (a sebzésjárulékok dacára is). Amund lévén távol tartottam magamat az alsóbb rendű fajok asszonyaitól és kínzásra is módot találtam. Sajnos a főgonosz „nem lett meg”, ez van …

A találkozó befejezése előtt már megcsodálhattuk a gazdag nyereményeket. Igazán kitettek magukért a szervezők. Az idei év majd minden kiadványával volt módjuk megajándékozni a részt vett játékosokat. Az eredményhirdetés kellemes meglepetéssel zárult a részünkről: az első helyezett csapat lett az Ynávrávizs és bővérű orkunk a legjobb szerepjátékos díjat is elhozta nekünk (fene a gusztusát). Így zárult a harmadik Localheroes találkozó és reméljük nem kell ilyen sokat várni a legközelebbi alkalomig.

Balról jobbra: Phoenix, Gulandro, Zalán(KM) és Toxik.

A képekért köszönet Kovács Andrásnak.

http://localheroes.sch.bme.hu/

Beszámoló: III. Localheroes Szerepjáték Találkozó

6 thoughts on “Beszámoló: III. Localheroes Szerepjáték Találkozó

  • „Odabent már több csapat is játékra készen várakozott az asztaluknál” … Ez azért kicsit többet sejtet annál mint amennyi volt 8), bár kétségtelen hogy tényleg titkolták a találkozót hiszen, ha nem szólnak rám külön, akkor bizonyosan nem hallok róla.
    „pedagógia erőszakolás”–> ezt de milyen találóan megfogalmaztad 😉
    egyébként a „várakozás közben a házak vörösre festése” is a Fennsíkok csavargója film-ből van?

    u.i.: Catsmile meg lassan ikonikus figuraként tündököl a szerepjátékos találkozókon … hogy mindenhol ott van, hihetetlen 🙂

  • Obszcén méretű mi? 60 centis pizza! Már ezért megérte elmenni.
    Az hogy elsők lettünk márcsak hab a tortán. 🙂
    Azt én is sajnáltam, hogy nem tudtam lecsapni valamit a végén az 54 Ép-s instant killemmel. De a kis butus boszi azért kapott egy ilyen taktikai taslit. 🙂

  • „De a kis butus boszi azért kapott egy ilyen taktikai taslit. :)” –> miután jó harcművész módjára hátba rohamoztad 8)?!

  • Ezért volt taktikai. De az 54Ép-től szublimált, úgyhogy jól tettem. 🙂

  • Gratula a csapatnak az első helyért!

    Kár, hogy nem volt szélesebb körben meghirdetve a verseny. 🙁
    Így mások nem lehetnek „ikonikus figurák”! 😀

  • Gratulálok a csapatnak.

    lehetne az oldalon egy ilyen találkozó mutató, h mikor mi van.
    mintha emlékeznék is h valamikor mutattatok egy ilyen linket, azt kilehetne rakni a az oldalsávra.

Vélemény, hozzászólás?