„Annyi csillag van az égen.

Nézd, milyen magasan vannak.

Van, amelyik vezet és van, amelyik lehull.

Melyiket kövessem én…”

 

A Krónikák.hu fél évtizedes fennállását ünneplő rendezvénysorozat utolsó állomása a minden téren rendhagyó, Kalandor Krónikák X-2. Ezzel a találkozóval szeretnénk megköszönni minden játékosnak, hogy jelenlétével és fantáziájával támogatja a tevékenységünket, alkalomról alkalomra részt vesz versenyeinken, figyelemmel kíséri az oldal fejlődését vagy hogy akár első alkalommal lehetőséget ad nekünk bizonyítani.

A számok rendje helyreáll ezzel az alkalommal és az egész éven át tartó Átkozott fészkekben kampány is révbe ér. A nyáron teljes harci díszében pompázó Ynev egy utolsó nekirugaszkodással még egyszer visszatér, hogy a lassan két évtizedes hagyományokkal rendelkező szerepjáték rajongóit emlékeztesse az azóta megtett útra. Nem csak az elnevezésében lesz rendhagyó ez a régen várt alkalom.

A rendezvény helyszíne az Afri Café (Budapest; IX. ker. Kinizsi utca 2-6.). November 12-én reggel kilenctől lehet majd elfoglalni a megszokott asztalokat. A találkozó a tervek szerint hivatalosan 9:30-kor veszi kezdetét egy ünnepélyes megnyitóval, 10:00-kor pedig elkezdődhet maga a játék is, ami megszakítás nélkül 18:00-ig tart majd, minekután 19:00-kor eredményhirdetés és díjkiosztó lesz esedékes.

A rendezvény ünnepi voltára való tekintettel a részvétel teljesen ingyenes. Szeretnénk, hogyha ezzel az alkalommal újabb rajongókat tudnánk megnyerni a szerepjátéknak, olyanokat, akiket esetleg eddig eltántorított a fizetési kényszer. Ezért szeretnénk kérni minden játékosunkat és mesélőnket, hogy amennyiben van módja rá vigye el a rendezvényünk hírét másoknak is, segítsen a kedvenc hobbink népszerűsítésében.

Az idei rendezvény karakteralkotásának alapja továbbra is a „Tetemre hívás” típusú, 12 000 Tp-s rendszer. Az évek során ehhez épült hozzá a „Különleges kasztok és fajok” fejezet tartalma, később az „Előnyök és Hátrányok” kiegészítése, majd a kampány kezdetén bevezetett „Elismerések”. A teljes metódus, a Krónikás Karakteralkotás, lesz érvényben a szerepjátékos verseny folyamán is.

Az Átkozott fészkekben: A sötétség átka című kalandot, utolsó alkalommal, Amund írja. A játékosok kincsekkel és vagyonnal megrakodva térnek meg Erionban, hogy az újabb kalandsorozat előtt azt elherdálják és elmulassák. Tetteik következménye azonban, egy gonosz átok megfogan rajtuk, ami lassan keríti őket hatalmába. Kalandozók, helyi hatalmasságok és Jelhordozók keverednek bele az eseményekbe, Ynev legősibb városának falain belül.

A rendezvényen debütál a díjak között az előző év pályázatának címszereplője, a Nomád Fantasy Fanzin. Reméljük, hogy ez az antológia rátalál közönségére az olvasók között és sok hasonló kiadványt tudunk majd bemutatni az elkövetkező években. A nyáron készült Krónikák pólók is megvásárolhatóak lesznek a rendezvény folyamán, ennek részleteiről egy külön bejegyzésben lesz szó.

A rendezvényre való regisztráció a honlapon található elektronikus űrlap kitöltésével lehetséges, egészen november 6-ig. Ugyanez az időpontja az előtörténetek leadási határidejének és a majdani pólórendelés lezárulásának. Kérjük, hogyha bármivel kapcsolatban kérdésetek adódik, akkor a honlapon vagy levélben, opcionálisan telefonon, keressetek meg minket és amint lehet válaszolunk.

A találkozóra való jelentkezésnek van egy maximális létszáma, amit a résztvevő mesélők és a helyszín milyensége indokol. Ez körülbelül max. 100 fő, amely felett a regisztrált csapatok várólistára kerülnek, de erről külön értesítést is kapnak majd. Minimum három fős csapatok jelentkezését várjuk és olyan kalandmesterekét, akik szívesen próbára tennék magukat egy ilyen szerepjátékos kihívás alkalmával.

Minden szerepjátékost és mesélőt szívesen várunk a találkozónkra!

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu szerkesztői,

az Elveszett Mesék társasága,

a Kalandorkrónikák szervezői

http://www.kronikak.hu

Kalandor Krónikák X-2. Szerepjátékos Találkozó és Verseny – 2011. november 12.

26 thoughts on “Kalandor Krónikák X-2. Szerepjátékos Találkozó és Verseny – 2011. november 12.

  • Üdv Orome!
    Ez alkalommal is csatlakozhatnék hozzátok?
    Pöröly Grakhmar szívesen kalandozna együtt ismét a két törpével 🙂

  • Viktor: előszeretettel találsz rá a honlap alkonyzónáira a hozzászólásaiddal. 😀

  • :D:D Született árnyvadász vagyok 😛 Hogy lehet nekem is képem a nevem mellett?:P

  • Elvileg a saját adatlapodon tudsz feltölteni, gondoltuk az örömhírt hétfőn tesszük közzé, addig teszteljük, hogy mennyire stabil. Próbáld ki.

  • Hehehe 😀 és a kedvenc avatarom is megvan :P:D

  • 😀 pont mint én 😛 Egy szárnyaló mágus disznó… vagy varázs malac vámpír… :p

  • Hát olvastam a hírlevelet, és úgy érzem kicsit itt el vagyunk térve a valóságtól a Marketing, mint Tuti cucc szinten.
    A legtöbb csapat, legkirályabb rendezvény. Már bocsásson meg a világ, de nem hinném hogy a 20 csapat az extra sok lenne. Mintha az RPG-s talikon, meg az Átjáró napokon kissé több lett volna.
    Aki ezeken az eseményeken nem volt, annak kis segítség.

    RPG II. születésnapi parti. 54 db Mágus, 10 Cyberpank csapat, szinté 40 feletti AD&D csapat (ezek a második napon voltak) emellett volt gladiátor viadal, melyre ott helyben alakult új szabályok butított része a „Toroni Viadal” társasnak.

    Szóval Amund, ha ez meglesz, kérlek akkor írd ki hogy sok.

    Az, hogy a modulokat még Ti sem tartottátok megfelelőnek, hát az már bocsánat, nem túl sok jót jelent a játékosoknak. Én a helyedben máskor ezt kihagynám a sztoriból.

    Egyébként csak azért írok ide, mert gondoltam a mailt nem olvasod mindig, és ugye az Én véleményem is számít…

    Üdv:

    Jagger

  • Jagger: jó tudni, hogy élsz még. 🙂 Olvasok én mailt, csak te nem írsz olyat. Persze, hogy a te véleményed is számít, de amit írsz még több is annál: tény. Azóta többen is felhívták rá a figyelmet, hogy a 2. RPG.hu nagyobb volt (jóval). Annyiban módosítanám akkor, hogy az utóbbi évek legnagyobb rendezvénye. Így sör?

  • Jagger: miért nem jelent jót a játékosoknak? Az jobb lenne, hogyha alkalmatlan kalandokra bólintottunk volna rá és azt akarnánk lenyomni az emberek torkán jövőre? Emlékszem a kalandodra anno, amiben hét szamuráj módjára kell védeni a falut a rablóktól taktikailag. Ha azt elküldöd akkor lett volna nyertes kaland. Inkább gyere mesélni most szombaton.

  • Tavaly előtt voltam egy rendezvényen, amit Sir Tomas rendezett. Kb. 20 csapat egy iskolában. 2 csapat egy teremben. A legjobb szerepjátékos karaktere pedig jutalomként szerepelt Wayne Chapman novellájában.

    Asszem 6000 Ft volt egy öt fős csapatnak a beugró.

    Mondjuk inkább, hogy „tömve lesz az alaksor” ez így virsli? (gondoltam a sör mellé)

  • Igaz-igaz, tényleg ha rossz a modul nem lehet jót játszani… Vagy mégis?

    Az ide vonatkozó részt a 2004-es Nyári Tali Fórumából ki lehet olvasni.

    Egyébként a gondolatom az volt, hogy Én biztos nem írtam volna bele a körlevélbe, hogy sokan próbálkoztak, de kevés sikerrel.

  • Jagger: tegyük hozzá, hogy azon a Sir Thomas rendezvényen előre generált karakterek voltak. Hogy jött ide a részvételi díj? A miénk most ingyenes. Egyezzünk ki a „nem lesz hely külön sör virsli versenyre” kifejezés használatában.

    Vannak olyan mesélői emlékeim abból az időből amiket szívesen felednék és ezen nem sokat változtat egy régi fórum visszaolvasása (ha ugyan még olvasható egyáltalán). Volt azután néhány barom akinek éppen amiatt jutott eszébe, hogy jó kalandmodulok szerepeljenek találkozókon … 🙂 https://kronikak.hu/?p=495

  • Észak kalandorainak előtörténete megérkezett?? Mert nem kaptunk vissza igazolást.

  • Dénes: gép előtt ülve várjuk estig az előtörténeteket, de még nem érkezett meg.
    Felesleges mindenhová beírnod a kérdést, mert így könnyen elkeveredhet a válasz.

  • Köszönöm a Linket Amund.

    Jó volt kicsit vissza-nézni.

    Talán majd lesz aki követ minket, és újra életre hív valamit, ami érték…

  • Pedig elküldtük az előtörténeteket.
    Megpróbálhatom mégegyszer elküldeni ha nem megy lehetőséget adsz rá hogy személyesen adjam át neked a sárkánytűz boldban nyomtatva vagy pendriveon úgy mint legutóbb a jelentkezési díjat??

    Előre is köszönöm

  • Ja a második próbálkozást az előtörténetekkel elküldöm nektek citromailről mert lehet hogy a free maillel van a hiba.

    A levél innen érkezik (nem a regisztrált e-mailrtól): denes92@citromail.hu

  • Annyit szerettem volna még megkérdezni, hogy :

    1. Melyik e-mailról kaptátok meg az előtörténeteket ?

    2. A karakterlapokat is megkaptátok, és ha nem akkor el-e kell küldeni őket ?

    Előre is köszönöm

  • Dénes: 1. a citromail fiókról küldöttet, amire válaszoltunk is 2. Nem kaptunk karakterlapokat, de küldhettek

  • Kedves szervezők!

    Ma este kaptuk a hírlevelet, hogy nem kaptátok meg az időben elküldött anyagunkat.
    Elnézéseteket kérjük, a gond feltételezhetően ott lehet, hogy véletlenül a hírlevélre írtunk választ automatikusan.
    Most a messzor@hotmail.comról (nem regisztrált) elküldtem újra a háttértörténeteinket és karakterlapjainkat. Reméljük elfogadjátok a most elküldött anyagot. Régóta várjuk a szombati rendezvényeteket, melyen első alkalommal vennénk részt.

    Üdvözlettel:

    Fekete Retek

  • Draquiss: na, mivel Gulandro teljesen kiütötte magát én tartom a frontot. 🙂 A fennmaradó helyekre végül a Fekete Retek csapata és a két kompániából alakult 27-es Raktár/Szárnyatlan Pegazus került. A többi csapat sajnos a várólistára szorult/maradt.

  • Hello.

    Ma küldtem el a karakterlapokat. Remélem nincs bennük semmi/sok hiba. Ha van azt előre is köszönöm hogy jelzed. Sajnos csak több levélben tudtam elküldeni a denes92@citromail.hu címről, mert csak így ment. Remélem nem terheltem le a levéltáradat.

    Előre is köszönök mindent.

    Dénes

Vélemény, hozzászólás?