partoldalA most következő kiegészítő hasonló korból származik, mint az Aqlonia szerepjátékom. Ez látható a grafikák élénkségéből is, illetve a helyesírásból. 🙂 Mivel a legtöbb oldal színes, ezért valamivel a korábbi mű elöttre saccolnám.

A kiegészítő a következő „cikkeket” tartalmazza:

Barbárok kardja (egyoldalas kalandmodul), melynek díja a címadó fegyver, melynek képe és leírása nyitja az oldalt, a fordítási malőr dacára is

A vad mocsár (egyoldalas kalandmodul), amelyben a Bestiárium egyes lényeit láthatjátok viszont „természetes” környezetükben. Érdemes azért hozzá a Skorpiók mocsara lapozgatós könyv ismerete, hogy valami körítés is legyen mellé.

Vorg (új bestia), aki beilleszthető a Bestiáriumban is megismert kusza és összetett gyík-civilizációk sorába, de főleg mint ellenfél a játékosok számára, bár a kép alapján vicces NJK-nak is belefér egy részegen gajdoló inhumán fajzat az út mentén.

Új fegyverek, amely alcím magáért beszél szerintem. Néhány érdekesebb darab is szerepel itt, amivel a M* rendszerét próbálgattam, hogyan is férne bele (pl. bumeráng), de ennek ellenére vállalom őket. Krónikás rendezvényre hozhatóak is. 😉

Varázslórendek, olyasmi amit személy szerint mint a mai napig hiányolok és várok a kiadványok kapcsán. Itt persze nagyon egyszerűen és röviden szerepel melyik rendhez milyen feltételeknek kell eleget tenni és azért mi jár. Fontos, hogy nemcsak varázslók számára!

A Pöröly (egyoldalas kalandmodul), ismét egy lapozgatós élmény átdolgozása rövid otthoni játékra, ha jól tévedek akkor pedig a Végzet erdejéé. Ezzel együtt ismét bátrabb színkezelés látható és újabb Bestiáriumos rajzok újraértelmezése.

Harcászati eszközök (avagy ostromfegyverek), ami az Új Tekercsek megjelenése előtt még akár forradalminak is tekinthető. A sebzések brutálisak, de legalább ezek ellen ér még valamit az SFÉ. Az ágyú tényleg túlzás … bár a többi még használható is lenne.

Erigow (térkép), nem teljesen világos előttem sem, hogy az egész ország vagy a főváros térképe ez, de a lényegen nem sokat változtat. Emlékeim szerint ez az első életút mesém végének helyszíne volt, ahová az eredeti három főből egy érkezett csak meg.

Kisebb csoda, hogy ezek így, ennyi év után előkerültek a padlás-pince néven nem nevezett zugaiból. Bár a digitalizálás kicsit fakó/homályos/rossz lett, hogyha van rá igény akkor megint nekifutok majd élesebben az olvasónak. De elsősorban csak érdekességnek szántam. Letöltés: partoldal árnyékában

(a kiegészítő fantázianevét a digitalizálásban segédkező Kopa adta, akinek kapcsolata a hobbival akkor vásott el, amikor egy karakteralkotási procedúra során sokallta mikor már „a nagy bal lábujjára is külön ki kellett dobni a páncél értékeit”)

„Partoldal árnyékában” (retró M.A.G.U.S. kiegészítő)

7 thoughts on “„Partoldal árnyékában” (retró M.A.G.U.S. kiegészítő)

  • Nagyon „pofás” anyag!! 🙂 És full retro!
    De ez volt a szerepjátékos életérzés akkor.
    Én 14 évesen kezdtem, ’93-ban.
    Te mennyi voltál Amund??????

  • Én Shadowrun-nal kezdtem második végén, harmadik elején. Ezeket az anyagokat arra a nyárra datálnám születés szempontjából. Utána már azért jöttek rendszeresen hivatalos anyagok és azokat is alig győztük gyerekfejjel feldolgozni.

  • A lapát bárdot azt hiszem alkalmazni fogja a Darton lovagom, szimpatikus kis eszköz így elsőre 🙂

  • Vannak ott jó és használható darabok. Én az oszlopos buzogánnyal nyitogatnék majd egyszer szívesen páncélt. 🙂 A láncos buzogányt pl nem értem miért van ott, annak voltak már hivatalos statisztikái. Gondolom épp nem volt nálam a könyv.

  • „Barbárok kardja – Ezt a kétélű kardot csak 22-es erővel bíró játékos forgathatja két kézzel. Hatalmas pengéje vasajtók bezúzására is alkalmas.” – kicsit lejjebb: „Súly: 3 kg”. Ezen nagyon jót nevettem 🙂
    Persze mindezt nem kötekedésből írom, nyilván más idők jártak, hisz’ korokkal ezelőtt történt, ahhoz képest pedig kifejezetten ötletes és jópofa az egész. Kár, hogy én csak gimnazista koromban ismerkedtem meg a szerepjátékkal, s ilyen gyöngyszemek nem születhetek gyermekkori alkotó fantáziám által. Bár az a „rajzháború” néven futó elfoglaltság, amit akkoriban (általános iskola alsó) űztünk (tulajdonképpen asztali stratégiai játék amiben annyi és olyan egységed volt amit előtte a felkészülési időszakban lerajzoltál) szintén megérne egyszer egy misét…

    Egyéb iránt az orfeniták mágiájának bővítése illetve az amundokkal kapcsolatos házi kiegészítők érkezése mikorra várható Amund és Gulandro mesterek?

  • nova: a könnyebbség nyílván onnan ered, hogy „borbélyok” is forgathatják. 😉

    Komolyabban, köszi. 😀 Hiányolunk a táborokból és találkozókról mostanság. Remélem azért nem vezetett messze at utad a kalandozástól.

    Elsőkörben az orfeniták kell befejezni, aminek komolyabb tesztje is volt a táborban a versenymodul alatt. Azután rátérhetünk végre a lényeges dolgokra és megismerhetjük az amundok varázslatos világát. 😀

  • No igen, én is hiányolom a krónikás rendezvényeken való részvételt. A nyári táborra szerettem volna menni, de az akkori munkámmal esélytelen volt, viszont cserébe az őszin igyekszem mindenképpen ott lenni. Meglátjuk, hogy jön össze.

    Ami az orfenitákat illeti, ha ősszel el tudok menni, lehet, hogy tesztelném én is a kasztot egy találkozós modulra szánt karakterrel. Addig talán bővül még a varázslatlista is 🙂

Vélemény, hozzászólás?