ATAKMegjelent az exkluzív, amundokról szóló kiegészítő a M.A.G.U.S. eredeti rendszeréhez. Az AranyTenger, avagy az Amundok Könyve (ATAK) 11 éve készült, ez alatt elsősorban az anyagok és források kutatása zajlott, de önmagában 22 évnyi szerepjátékos tapasztalatot ötvöz. A korábban már megjelent előzetes is két éves, de az idei Béke követei novellával igyekeztünk bevezetni a kiegészítő anyagait, újdonságait és az amund kultúra sajátosságait.

***

„Valahol, túl az időn és a képzeleten, még mindig létezik egy világ, melyet istenek alkottak, de emberek uralnak. Egy világ, melynek háborúit mágiával és acéllal vívják, egy világ, melynek sorsát együtt formálják bölcsek és fegyverforgatók.”

Ennek a világnak a lakói az amundok, kik évezredekre eltűntek a történelem porondjáról, hogy teljes erővel visszatérjenek a Hetedkorban és istenük, Amhe-Ramun révén lehetetlenné tegyék, hogy nevüket és fajukat többé elfelejtse az embernem. Az alábbi kötet ennek az Ősi Népnek a titkaiba enged betekintést, korábban sohasem látott részletességgel. Új fajspecifikus kasztokkal, képzettségekkel és varázslatokkal egészítik ki az eddigi repertoárt. Nem utolsósorban a kötetben szereplő Lovagok és Fejvadászok Háborúja nevű csataszimulációval lehetségessé válik a Manifesztációs Háború lejátszása éppúgy, ahogyan sok más elképzelt ütközet.

Letöltés: AranyTenger, avagy az Amundok Könyve

***

A kiegészítőben közreműködő krónikások illusztrációit és grafikáit e helyütt külön kiemelném és bemutatnám, amivel hozzájárultak az AranyTenger világának életre keltéséhez. Fekecs Máté egy dzsad mesemondó, egy teaház belső hangulatát, Gul Asghan korai arcképét és Arflo, a szakadár Krad lovag portréját jegyzi. Fazekas Árpád Alex con Arvioni képmásával erősítette a róla kialakult tehetséges ifjú titán képét. Daróczi Andrea és Herce Zoltán közösen leheltek színeket és így életet Ra’Ashe alakjába. Magyar Gergely a tőle megszokott profizmussal készítette el térképét az újonnan megismerhető világrészről.

Dzsad01Teaház02gul2ArvioniasheHirokin (MG)

AranyTenger, avagy az Amundok Könyve M.A.G.U.S. szerepjáték kiegészítő

10 thoughts on “AranyTenger, avagy az Amundok Könyve M.A.G.U.S. szerepjáték kiegészítő

  • Szép, terjedelmes, és hiánypótlónak tetsző anyag, annyi bizonyos. Lesz mit olvasni a táborban 😉 … a többit majd aztán.

  • Ez igen! (Végre). Gratulálok, szép lett.

  • Gratulálok szép munka, remélem lesz időm átolvasni.
    Mi lesz a következő munka?
    Várható ibarai kaland / kampány?

  • Na jó … tetszik. 🙂 Jövök egy sörrel, Gul.

  • Nomen est omen – ez szükségszerű volt, igaz? 🙂

    Gratulálok az összeszedett és igényes megvalósításhoz! Remélem hamarosan kezemben is foghatom, lapozgathatom. Lehet, hogy tényleg érdemes lenne visszatérni a Mélysivatagba egy kampány erejéig.

  • Hát nekem erősen hiányzik belőle a harmónia(képillusztrációban csak az anubisz hórusz bunyóban van) túl sok részletezve kifejteni annyi a bug…..ebben a formában biztosan nem leszek amund,max ennyi.

  • Adatlapom profilképén látszik mi volna a harmónikus amund kép példa és ez még csak a kép , de szégyen ez alatt.

  • Sajnos ez a nem baj ha nem érted elég ha tetszik lett….ezzel az összes faj emberire lett degradálva immár akárhányszor olvasom is át,hogy félrenéztem e valamit.

  • Ahoy,

    726HUN: sok beszélgetés volt az évek alatt a fajról, és a kiegészítő megírásáig is több olyan anyag került elő amelyek végül a források között szerepelnek. Vannak források, amik egyértelműen távolabb viszik az amundot az embertől (pl. a három ujjú verzióval, a kannibalizmus előtérbe hozásával), de volt sok és több forrás, ami ettől elhatárolódott, nyíltabb volt az emberszerű, abból az irányból megértésük-megértetésük felé (pl. amelyek a kiszakadottakat tárgyalták, az elkeveredésről beszélnek). A faj megjelenése után 20 évvel nehéz lett volna nem figyelembe venni mindegyiket és óhatatlan, hogy végül egy középút, aranyösvény jött létre (amire a cím is utal).

    Belemehetnénk a forráshierarchia kérdésébe (népszerű dolog), de végül nem foglalt állást a kiegészítő tekintettel a céljára. Azt hiszem, hogy végül sem zárja ki egyik fajta amund-kép, – felfogás játszását sem. Alkalmazzuk és alkalmazzák rendezvényeken, én magam is örülök ha viszont látok belőle mások anyagában (jelölve vagy jelöletlenül) részleteket, motívumokat, de senki mögött nem állunk rendezvényeken és otthoni játékon mondván, hogy a 70. oldalon leírtakkal szembe megy a játékával, meséjével (ez egy példa volt). Nem is lehetne, a közös mitológiánkban illdomos csak itt a Krónikákon figyelembe venni és betartani ha valaki a közös játékban részt szeretne venni. De semmi sem kötelező.

    Az illusztrációk kérdése élő. A kiegészítő megírásának első pillanatától kezdve gyűjtöttük őket és a végére semmit sem volt szívünk kihagyni. Sokkal jobban néz ki és profibb ha egy kiadványnak egységes a képi világa, de ez nem volt cél itt. Sok képen található meg gesztus, motívum és hangulat, ami önmagában érdemessé tette a kötetben szereplésre, azoknak pedig akik utólag vagy kérésemre fektettek energiát egy-egy rész megelevenítésére mai napig hálával tartozom, mert jó tett nem felejtődhet.

Vélemény, hozzászólás?