xmen1

11.-én azaz csütörtöki napon közkívánatra folytatnám X-men kalandomat.
Mutánsok nyilvánosan élhetnek. Nincs szükség regisztrációra. De az emberek még mindig nem fogadják el kétségek és félelmek nélkül. Folyamatos az ellentét a szimpatizáns és ellenzők között. Az egész mutáns kérdés rettentően megosztja a társadalmat és ez nincs másként New Yorkban sem. Sőt! New York mindig az olvasztótégelye volt a kultúráknak és a legkülönfélébb embereknek. Hetente hallani a hírekben mutánsokat ért rasszista támadásokról és vice versa mutánsok radikális csoportjai agresszívan védik a területeiket, az övéiket, vagy kegyetlenül torolnak meg minden vélt vagy valós atrocitást.

Ebben a környezetben működik Charles Xavier iskolája is és próbálja rendezni az áldatlan viszonyokat.
https://hu.wikipedia.org/wiki/X-birtok

Játékos karakterek New Yorki lakosok, tagjai lehetnek akár az X-mennek, akár más csoportosulásnak, de természetesen egyedül is tevékenykedhetnek akár titokban akár nyíltan.

Érdeklődni és karaktert küldeni is lehet ide: vodli.jeno@gmail.com

Karakteralkotásról:

Karakteralkotás: LFG.HU –n megtalálható GURPS Lite rendszert használom, az alapján lehet karaktert alkotni, 200 pontból kell megalkotni a karaktereket.
Mutáns képesség amolyan grátisz annak a működését mint mesélő fogom meghatározni, nyugodtan el lehet engedni a fantáziát, vagy fel lehet használni egy már ismert mutáns képességeit is. De már létező képregényben/filmben szereplő mutáns karakterrel NEM lehet játszani!

Egyéb változók (Nem kötelezőek!):

xmen2

Másodlagos mutáció: 100 pont karakteralkotáskor: másodlagos mutációval, tehát még egy mutáns képességgel rendelkezik a karakter. Ki is egészítheti a korábbi mutációját a karakternek, de lehet gyökeresen más is.

Alfajok: 60 pont karakteralkotáskor

  • Neo mutáns: A Neo mutánsok sokszor agresszívek, és erős falkaszellem jellemzi őket. Gyakran csoportosulnak bandákba hasonszőrű Neo mutánsokkal és a csapat vezetője mindig egy alfa. Minden Neo mutáns karakteralkotás után kap +3 pontot minden fizikai tulajdonságára.
  • Lupin: Ezek a mutánsok szert tesznek a farkasok ösztöneire, és képességeire. Jobb a szaglásuk, képesek felismerni embereket a szagukról ha egyszer már találkoztak. Ezen felül minden fizikai tulajdonságukra +2 pontot kapnak karakteralkotás után. (Példa: Rozsomák, Kardfog). Gyakoriak a karmok vagy megnőtt fogak.
  • Feline: Macskaszerű mutánsok. Kinézetükben sok esetben macskákra hajaznak, szőrös test, fogak, szemek karmok. Lupinokhoz hasonlóan +2t kapnak a képességekre. (Példa: Tigra)
  • Cheyarafim: Angyalokra emlékeztető mutánsok, minden esetben rendelkeznek hatalmas angyal szárnyakkal amikkel képesek repülni. Vérük égeti a Neyaphemeket, de mások számára gyakran gyógyító hatással bír. (Példa: Angyal- Warren Kenneth Worthington III).
  • Neyaphem: Démoni vonású mutánsok, bőrük színe fekete, kék, vörös, krétafehér. Gyakorta rendelkeznek farokkal, denevérszerűen hártyás szárnyakkal, sima fekete tollazatú szárnyakkal, hegyes fülekkel és fogakkal, agyarakkal, világító szemekkel és/vagy szarvakkal. +1 et kapnak karakteralkotás után egy fizikai tulajdonságra. (Példa: Árnyék, Azazel).

Az események közvetlen a tavaly nyáron történtek után fognak történni (Deadpool, Kanada, stb), így akik részt vettek abban a kalandban 10 ponttal kiegészíthetik a karakterüket.

Shalafi / X-men

10 thoughts on “Shalafi / X-men

  • Helló!
    Itt és most szeretném jelezni, hogy érdeklődök. 🙂
    Szal amennyiben összejön a létszám, szeretnék részt venni ebben a játékban. Gondolom majd a helyszínen lesz hivatalos regisztráció is, de azért mutatom, hogy van igény. 🙂

  • Roger that! Nem emlékszem tavaly nyári kalandban te részt vettél? Ha igen milyen karival? (Sorry kihagy az agyam néha)

  • Ezek szerint ez a játék csak a tavalyi résztvevőknek szól?

  • Nem, jöhetnek újak is, csak ők kapnak 10 TPt lényegében, hogy legyen egy kis kontinuitás

  • Sajnos a tavalyi nyáron nem játszottam, csak a tavaszin (az ugra-bugra teleportálóval). Az is számít? 🙂

  • Igen csak magyarázd meg mit keres New Yorkban, akar vendég is lehetsz az X villában

  • A karikkal és a képességekkel kapcsolatban , és a képességek müködésével kapcsolatban ha van kérdés e-mailben jöhet közben.

  • Jönnék a tavalyi karakterrel, Zsuzsi meg a tavaly tavaszival (akinek emlékeim szerint voltak kapcsolatai a Xavier féle csapattal).

  • Jaja, ő jól ismeri Ororot ha jol emlékszem szóval éppen nyaral New Yorkban! 🙂

Vélemény, hozzászólás?