Líthas,

nem lehet eseménytelennek titulálni az elmúlt időszakot szerepjáték terén és a M.A.G.U.S. életében sem. Több rendezvény, találkozó és verseny is lezajlott (Jászfényszaruról egy új cikkírónk tudósított), több író-olvasó esemény is történt (ahol a készülő új rendszerről is friss információkat szereztünk), rengeteg szervezés és egyeztetés áll mögöttünk is. Elmondható, hogy a krónikások élete sohasem unalmas. Aminek mi örülünk és reméljük ti nem kevésbé.

Ennek (reméljük) legékesebb bizonyítéka a soron következő XI. VÁNDORKRÓNIKÁK SZEREPJÁTÉKOS TÁBOR ÉS TALÁLKOZÓ lesz, melyet idén augusztus 9-15 között tartunk a tavaly bevált helyszínen, Soltvadkerten. A honlapon szokás szerint megtalálható az állandó bejegyzés, ahol a tábor részleteiről és a folyamatosan bővülő programról olvashattok, de érdemesnek tartom kiemelni az évről évre színesebb játékválasztékot:
Shalafi tolmácsolásában egy X-men játék és egy Supernatural mese várható.
Bodri egy különleges hangulatú World of Darkness kalanddal készül.
Gulandro egy kísérleti Age of Sigmar kaland mellett (amiből már egy regénykritika is volt minálunk) a Shadowrun 5. kiadásának bemutatására készül.
Tanti a lovecrafti borzalmakat több idősíkban tálalja (Call of Cthulhu és Delta Green köntösben), emellet bemutat egy újabb beteg It Came From The Late Late Late Show című szerepjátékot, de csak miután elsüllyeszti játékosait a Káoszban.
Amund pedig jó-rossz szokásához híven megtisztelve érzi magát, hogy a tábor kétnapos M.A.G.U.S. kalandmodulját írhatja A Dúlás kincse címmel. De azt ígérte hozza majd az Anima társasjátékát is …
Emellett ígéretet kaptunk még, hogy hoznak DnD, 7tenger és más otthoni szerepjátékokat (pl. „éjdzs ov akkurácium”) is, amelyekről időben kikerül majd a hasonlóan informatív összefoglaló a honlapra, szóval érdemes figyelni a honlapot a hátralévő időben (meg egyébként) is. Hogy lesz még társasjáték, filmnézés, úszás a tóban és más kultúrált tevékenység az magától értetődő természetesen.
Fontos megjegyezni, hogy a Regisztráció a táborra folyamatos és 200 főnél többet nem tudunk elszállásolni, ezért kérjük, hogy jelentkezzetek, amint lehetséges július 12-ig (ameddig MÁR CSAK 28!!! nap van hátra) és ne felejtsetek el romantikus kalandfilmeknek is beillő előtörténeteket küldeni a főkalandhoz, hogy nekünk könnyebb dolgunk legyen a logisztikával és a mesélésre – modulra koncentrálhassunk a kedvetekért és szórakozátosokért. Előre is köszönjük.
Aki pedig addig is játszana és olvasgatna is annak ajánljuk a honlapunkon azóta megjelent cikkeket és írásokat az alább rövid összegzésekkel:
Magyar Gergely két témában is igyekszik gondolatot ébreszteni: a Hangulatkeltőket és a Csapatnevek „műfajait” vesézi ki a tőle megszokott módon
Valheru újabb kalanddal járult hozzá a gyűjteményünkhöz: Gyilkosság Esserben
– opcionális szabályként ismerkedtünk a Vad pszi rejtelmeivel
Tair egy harakirivel felérő őszinteségrohammal pusztította el a Ghost in the Shell filmet
– a Pajkos Póni és a Localheroes örökségét archiváltuk A köd Brecht felett, Boszorkányégetés és a „Szívvel, vassal” kalandmodulok képében (folyt.köv.)
elolvashattunk egy egész M* regényt, ami eredetileg nem is Ynevre íródott
Reméljük találtok kedvetekre való cikket a mostani felhozatalból, esetleg mihamarább találkozunk az asztal mellett valamelyik táborban vagy találkozón, de addig is jó nyarat és kalandokat mindenkinek. Legközelebb az ősz első leveleit megelőzően hallatunk magunkról, de addig, ahogy mondani szoktuk: a krónikák lapjai tovább pörögnek.
U.i.: idén, 12 év után végül sikerült lejátszani egy Eberron kalandot Dungeons and Dragons 5. kiadás alapján az eredeti karakteremmel. Szóval tényleg minden lehetséges. 😀
(Hogyha nem kapsz Hírlevelet e-mailben, pedig szeretnél vagy azóta megváltozott a címed amire korábban kaptál írj bátran a központi kronikak.hu@gmail.com címünkre egy levelet és ezentúl kapsz külön te is.)
CXVI. (116.) Krónikák Hírlevél – A visszatérés Wild Gardenbe, avagy a nyári tábor

Vélemény, hozzászólás?