A lenti, 3717-es erigowi (ugye, mi más lenne?) kalandra 3-4 főt várnék (várhatóan) a 6. játéknapon.

A Sigranomói Egyetemen mindig pezseg az élet… kivéve ilyenkor, a meleg évszak közepén. Aki nem a családjával lógatja a lábát a vidéki kúriáján, vagy nem Haonwellben ünnepli a… bármit (bőséges italfogyasztással), az a dwoon hegyi patakoknál pisztrángozik, esetleg a tiadlani tengerparton sütteti a hasát, netalán – „de ha nincs háború, Toron nem ellenség, ugyebár” jellegű, gazdaságilag alátámasztott felkiáltással – Cyer Navilas művészvárosában nézi a rododa-előadást (lélekben felkészülve hazatérése után az Embervadászok aktív érdeklődésére…)

De még a leginkább elanyátlanodott hallgató, tudós vagy professzor is lemegy Erigow város valamely csapszékébe. Az Egyetem területén csak a stréberek lézengenek, a szokásos nyári felújítók, és persze Mendax.

Mendax immár tizenharmadik éve töltötte hat egyetemi évét. No, nem mintha Mendax buta vagy tehetségtelen lett volna. Ezt a Hallgatói Önrendelkező Céh tiszteletbeli örökös elnökéről, a Béta Omikron Ró szüreti tankör helyettes vezetőjéről, a négyszeres bálkirályról és a Női Élettan Studiórum titkos társaság oszlopos tagjáról senki sem állíthatta. Mendax egyszerűen csak imádott tanulni. No, jó, inkább tanulni járni. Bár – gondolta – még tanulást imitálni is jobb, mint az egyetem végeztével hazatérni a családi birtokra, elvenni nőül a kijelölt harcos dámát, megöregedni a porban és az unalomban.

Sajnos, a veszély minderre valósabb volt, mint eddig bármikor. Miután erélyes édesapját hiábavalóan győzködte, hogy a Krad kvartjában, az új tanév kezdetekor induló „Crantai nekroszerafista kannibál törzsi dalok fennmaradt nyomai a hetedkori erv lírában” kurzus elengedhetetlen az eddigi képzése kiteljesedéséhez (az összes többi kurzus nagyjából megvolt neki, tiszteletre méltó „átengedhető” és „elégséges” jegyekkel), Mendax nagy bajba került.

Meg kellett írnia a Művét. Tizenhárom boldog évvel ezelőtt, tágra nyílt szemű ifjúként eufórikus tudatlanságban választotta leendő Mű-alapjának „A Sigranomói Egyetem titkai – szellemi fejlődés elsőtől hatodévig az iskola jobb megismerése által” témát, mert a titok szó romantikusan hangzott, a többit meg nem értette, de ez tűnt a leghosszabb címnek.

Most meg, tizenhárom évvel később… de tényleg… mit lehet épülni az iskola titkai által? Az az egy  titok van, hogy itt jó, kint meg minden csak szabály, felelősség, kötelesség, parancs. Kinek kell ez?

Csoda, az kellene. Mármint ahhoz, hogy ebből írjon valamit. Az egyetem titkai… kinek az agyában születik meg ilyen butaság? Ez nem a lar-dori varázslóképző, beszélő festményekkel meg szellemlánnyal a mosdóban.

  • Fiatalúr! – szakította meg merengését egy borízű hang. A munkások vezetője volt az, aki csapatával a régi, bezárt leánykollégiumot renoválta. – Szójjon mán egy Krad tiszteletesnek, ez a tulok Brann átütötte a padlót a lépcsősarokban csákánnyal, és hát… van ottan valami lukféle, ami a térképen nincs… ééérti.

Mendax döbbenten meredt maga elé, de csak egy pillanatig. Hamar előhúzta gallérja alól a nyakában, láncon függő aranyozott rézgyűrűt, és fülig érő mosollyal a munkásember felé fordult vele.

  • Imáidat már meg is hallotta a Tudás Istene, barátom. Hát mutasd csak ezt a helyet!

Hiába, gondolta Mendax, a derék Krad mégse hagyta el lelkes tanítványát…

Északi, civilizált karakter preferált, de természetesen (a kannibál kráni vadorkokon kívül) bármely karakter megfelelő, amely legálisan (vagy legalábbis, ügyesen kerülve a lebukást) tartózkodhat Erigow-ban, és a fenti derék, szorgalmas, szerény és alázatos egyetemista meg meri szólítani, hogy a segítségét kérje.

Hogy a karakteralkotások közül (ez már copypaste) a Tetemre hívás 2.9, 3.0-t, esetleg a pyarr kampány automatizált karakteralkotását, vagy a Hősök Napja bármely megoldását választjátok, az a Ti döntésetek, csak legyen a csapat egységes.

Vii – Alma malter

6 thoughts on “Vii – Alma malter

  • Jól hangzik. Legyünk akkor ketten. 🙂
    Bulizós egyetemisták a köbön. 😀

  • Én is jönnék, ez mókásan hangzik. 😉

  • Túljelentkezés esetén természetesen többszöri mesélésre is kapható vagyok, mindkét kalandnál 🙂

  • Halihó!
    1) csapatkoncepciónk lesz, vagy random alkotunk (és nem ismerjük egymást)?
    2) melyik karakteralkotás szerint? Khuriboow, te melyik szerint raktad össze?
    E-mail: intactusz@gmail.com
    Üdv, Cats

Vélemény, hozzászólás?