CP2020 játék, a 6. napon! 3-5 játékos részére.

-INSTANT!!!!!!!!! DEMOKRÁCIA!!!!!!!!!!!!- robbantak be a gépiesen mély hangú szinkronszínész szavai a pasas fejébe. A város 3D térképéről lassan a televízióra fordította a tekintetét, melyen lángnyelvek között az amerikai zászlót idéző I és D betűk voltak kivehetők.

-Ismerd meg a Militech új termékét, az ID 4*2.1-et, Észak-Amerika legkönnyebb, legpörrrrrrgősebb tűzgyorsaságú, legálisan beszerezhető automata lőfegyverét, mellyel gyerekjáték a bűnözőaprítás!-Egy kamaszkorú fiú mosolyogva tartja a csőtáras, szarrá pimpelt, Pókember-skines vackot, előtte a vélhető törvénysértő térdel, keze tarkóján.

Van képük már ebbe is bevonni a kölyköket… pofátlan banda. Kíváncsi lennék, mennyit fizethettek a politikusoknak, hogy módosítsák a törvényt…-Gondolta a férfi, majd határozott mozdulattal kikapcsolta a zajládát, és visszafordította tekintetét a térképre. San Francisco-Los Angeles (manapság már csak San Angeles) mint Forever Alone meme formája, terült el előtte az asztalszerű 3D kivetítőn, rajta megannyi színes pont állt mozdulatlanul, írásjelekkel mutatva a pöttyök jelentését, funkcióját.

Pár perc elemzés és gondolkodás után felállt, odalépett ablakához, egyenruhája gallérjára csatolta rangjelzését, és ismét szemügyre vette Kupolavárost, San Angeles gazdagok lakta környékét.

Elege volt a cégesek és politikusok tömegéből, akik drága öltönyökbe bújtatva álnokságukat papolnak jólétről és békéről. A félgömb alakú üvegfalon túl megpillantotta a szmogos, zajos, neonfényekkel karácsonyfásított, rothadó várost, s keserű nyál gyűlt a szájában. Elege volt az utcákat terrorban tartó bűnszervezetekből: minden lehetőséget megragadnak, hogy a gyengébbeket kihasználják és megfélemlítsék. Elege volt a szegényekből, a médiából, a celebekből, a rendőrökből, a multikból, minden szarságból, ami romlásba dönti szép lassan az emberi társadalmakat.

-Hamarosan megtisztul a világ- mondta, majd a térképhez fordult ismét. Akadt még dolga bőven; elvégre egy háború sok munkával jár.

Csillagbagoly – Zsinóron

16 thoughts on “Csillagbagoly – Zsinóron

  • Úgy tervezem, hogy valamikor ebéd után kezdenék mesélni, éjszakába nyúlósra, a karaktereket baromi gyorsan meg lehet csinálni, a rendszer meg pofonegyszerű. Korábban meséltem már ezt a sztorit, és kb kilenc-tíz óra alatt ki lehet maxolni. És lehet, hogy aláfestőzenét is alkalmaznék most, de csak mértékkel.

  • Amúgy ajánlott hatósági szerv alkalmazottját(pl zsaru, kommandós, pszichóellenes, terrorelhárítós, katona meg ilyenek), vagy céges környezetből (pl Arasaka) karaktert hozni.

  • Én játszottam a kalandot és én marha jól szórakoztam, mondjuk Soloval voltam szóval tudtam mészárolni és én egy egyszerű ember vagyok! I see blood i hit like! 😀

  • Hali, minket érdekel a mese, ha még beférünk. Ketten jönnénk (Kriszta és Lozartan).

  • Fantasztikus! Akkor már van két játékos! Miben gondolkoztok? Mit szeretnétek hozni? Ismeritek a rendszert?

  • Köszi szépen! Én szólót hozok (ronint), Kriszta még nem döntött (de vmi szociális karit fog, ahogy ismerem). A rendszert nagyjából ismerjük, csak ritkán van lehetőség játszani.

  • Nekem is lemesélték, úgyhogy tapasztalatból mondom, a Médiám sem unatkozott. 🙂

  • Karakteralkotás az alapkönyv szerint? 65 pontból?

  • Nem, kicsit többet szétszórhattok tulajdonságra, 70-et, plusz 800 FP-t szétoszthattok. A Karrierképzettségekre (pl Interface vagy Tekintély) meg inkább háttérként gondoljatok. Szóval nem csak egy képzettségre oszthattok, hanem többre is, de az elsődlegesed feléig húzhatod őket. Ezt majd később bővebben kifejtem, és példát is csatolok mellé.

  • Na, ez jó hír. 🙂 Kiberverek emberiességvesztésénél hogyan számoljam a K6-okat? Illetve mennyi lóvé áll rendelkezésre?

  • Kiberverek: ha féláras, a kocka maxos. Normál ár: 3. Az ár kétszerese:1. Fizu: nagykorúságodtól dolgozol, a fizetési táblázatot használd, az elsődleges képzettségedre vonatkozóan.

  • Üdv! Bocsi, hogy ilyen későn reagálok, simán beférsz a csapatba! Milyen karakterben gondolkozol? Cyberpunk világot/rendszert mennyire ismered?

  • Igazából másfélszer játszottam, szóval van képem róla, de nem tudok mindent
    Több ötletem is van, szóval jó lenne látni a többiekét is

  • Szia Laci! Mi egy Arasaka céges csajt és szóló testőrét hozzuk.

Vélemény, hozzászólás?