• Max 4 fő 5. szintű karakter (varázsló, bárd 4).
  • Északon jártas legyen, aki tudja mi az, hogy Toron, és Tharr.
  • A történet Abaszisz területén játszódik, p.sz. 3700 körül.
  • Szabályok, karakteralkotás ETK
  • Hivatalos kiegészítőkből jöhet más is, előzetes megbeszélés szerint.
  • Elérhetőség: tzimisi@gmail.com

Őszi szél fújta az elsárgult leveleket. Az összehordott kupacokat az utcán játszadozó gyerekek rugdosták szét az ablakon túl. Ribal de Tolcador gondterhelten megvakarta a halántékát. Ahogy nézte őket, saját fiára gondolt. Az egyetlen fia, aki majd a nevét viszi tovább, ha ugyan még életben van.

Elrabolták! Pontosan tudta azt is, hogy ki tette, de ha volna is bizonyítéka, egy királyhű báróval a feje fölött nem sokat tehetne.

1000 arany. Ennyije volt. Ennyiből kell megoldódnia ennek a helyzetnek. A háború alatt bizalmi pozíciót töltött be. A negyedik ezred bizalmas feljegyzéseit, és a költségvetési elszámolásait kezelte. Bárki másnál jobban értett a könyveléshez. Túl értékes volt a tudása, ezért nem akarták, hogy fegyvert fogjon. A háború után kapott birtokot, de a föld nem termett jól, és ő nem értett a mezőgazdasághoz. 1000 arany. Ennyit tudott összespórolni.

Nem bízhatott benne. Hershlang hírhedt volt a háborús bűnökről, amiket elkövetett. Tarr nevében. Soha nem harcolt a frontvonalban, inkább hátulról irányított. Gondoskodott róla, hogy a serege mindig ejtsen foglyokat. Nem a tudásukért kínozta őket, hanem élvezetből. De még ez sem volt elég neki. Az elfoglalt területeken civileket fogatott el, hogy kísérletezzen rajtuk. A történetek szerint olyan torz szörnyekké nyomorította őket, hogy a családjuk már nem ismert rájuk. Sőt! Egyesek megtébolyodtak, és elvadultak. Rátámadtak a szeretteikre.

Vajon mit tesz a fiával? A szüleit, feleségét már elvesztette. A barátai is odalettek. A háború mindenki mást elvett tőle. Már csak a fia maradt.

A híresztelések szerint Hershlang magához fogadott egy rettegett bandát. Toroni származású orgyilkosok, és rablók. A háború alatt a birodalomnak dolgoztak, de a klánjukat az erigowi embervadászok kiirtották. Ők az utolsó túlélők. A Háború Árvái. Micsoda álszent név! Mintha ők lennének az áldozatok. Azóta bűnöző életet éltek. De most új gazdára találtak.

1000 arany. Nem bízhat abban, hogy Hershlang állja a szavát, és épségben adja vissza a fiát. Nem bízhat a nemességben. Mert akiket ismert, és bízott bennük, azok odavesztek a háborúban. A királyhűektől nem várhatja, hogy bármit is tegyenek egy toroni ellen. A fiát pedig nem látná többé. A saját, hűséges emberei kevesen vannak, és nincsenek felkészülve arra, amire az az ember képes. Feleslegesen áldozná fel őket. Mindnek ismerte a családját. Vigyen nekik halálhírt?

 

Segítségre van szüksége.

 

A város:
A Báró hosszú évek óta próbálja a várost teljes egészében Toron befolyása alá hajtani. De az igazság az, hogy az elégedetlenség még mindig elég széles körben elterjedt. A hűség a környék korábbi urait, és a főnemesek egy részét is inkább másfelé húzta. A háború alatt ezeket az embereket – hivatalosan – az ellenség ölte meg. Az emberek még emlékeznek a régi világra. Nem lehet csak úgy átnevelni őket. Ráadásul ott van még nekik a tény, hogy Toron vesztett. Mindezt a Báró is tudja, ezért próbál szorítani a fogáson. Propagandával, és büntetéssel próbálja elérni, hogy egy rossz szó se hangozzon el Toronnal kapcsolatban. Részrehajló a Toron párti emberekkel. Ház és föld adományokkal csalja a városba a született toroniakat. Nem csak elnézi, hanem eltusolja az általuk elkövetett bűnöket. Az egyszerű emberek csak pletykálnak, de akinek nagyobb rálátás adatott meg, azok tudják, mi történik a háttérben.

 

 

Tzi – A háború árvái

4 thoughts on “Tzi – A háború árvái

  • 1000 arany.
    Egy szegény bajba jutott gyermek megmentése.
    Bors törése a gonosz toroniak orra alá.
    Ja és mondtam hogy 1000 arany?

    Lennék én az első jelentkező erre a megmérettetésre. 🙂

  • Jelentkeznék én is. A karakteralkotás a tábori főkaland szerinti?

  • Naccerű! Máris két ember! Leírás elején van szó karakter alkotásról,
    és van ott mail cím is. Ha máris van ötlet, akkor oda légyszi!

  • Ne-em már -észen van a -ara-ter de még vártam a további jelent-ező-et az esetleges egyeztetésért. 😀
    Egy -rad paplovagot hozné- alapjáraton. 🙂

    [-huriboow arra gondolt hogy van valami egyéb plusz is mint mondju- a fő-alandnál használt esetében. Mint például hogy a tulajdonságo-at -i -ell a–or majd dobnun- és hasonló- de gondolom ezt egyszerűbb levélben egyeztetni majd]

Vélemény, hozzászólás?