Szabályok keretei:

  • Egy Werewolf csapat hagyományosan 5 fős. Lehet kevesebb, de azért ne 2.
  • Az alkalmazott rendszer nagyrészt WW: Apocalypse 2nd, és revised edition (2000).
  • A történet 2007-ben, New Orleans városában és környékén játszódik.
  • Játékosok ötletét követve ez a modul működik Umbra-mentes világban is; igény szerint

 

Ismét felvillant a rendőrségi riasztásokat ábrázoló monitor Hegyomlás irodájában. A segélyhívó központ vezénylő termében elhelyezkedő ugyanilyen kép másolatát mutatta. Ez a tény önmagában is a valahova a törvényesség határán messze túlra helyezte a jelenetet. A helyiségben tartózkodók felkapták a fejüket. A hét legbefolyásosabb személy a városban. Tanácskozni gyűltek össze, szokás szerint éjfél után 37 perccel; a főnök, Hegyomlás órája szerint. A vezér a szemöldökét ráncolta. Épp most küldtek egy csapatot a város közepére, egy vámpír szekták közötti csatározás szétverésére. Alig sikerült megoldani, hogy a nyomokat eltűntessék, és a rendőrök ne menjenek oda, máris egy másik balhé. Legszívesebben kocsiba szállt volna és maga intézi el. Intésére a többiek máris telefonálni kezdtek. Az egyik falra szerelt monitoron megjelent egy térfigyelő kamera képe. A dokknál hatalmas, formátlan szörnyetegek másztak elő a vízből, és csaptak össze Csontrágókkal, akik magukénak tekintették azt a környéket. Miért nem tudnak ezek vigyázni? Csak egy hónapja, hogy a parkba költözött egy ismeretlen Vörös Karom banda. Nem ez olyan nagy baj, ha ennének embert. Minden nappal egyre inkább úgy tűnik, a nyers erőszak, és az emberanyag kevés. Nagy változásra van szükség. Valami szokatlan lépés kell. Olyasmi, amiről mindenki azt mondja, hogy lehetetlen. Egy tárgyalóasztalhoz kell ültetni mindenkit, aki hajlandó Gaia zászlaja alá állni. Félretenni az ellentéteket, és együtt rendet rakni a városban. Ez még senkinek nem sikerült, de ő megteszi. Az első, aki mögött a városban mindenki felsorakozik. A nevét pedig a legendák az idők végezetéig fogják őrizni.

A világok ütköző helye:

New Orleans az örökös ünneplés, és fesztiválozás világa volt, kivéve a Katrina hurrikán utáni években. Ez a helyreállítás időszaka. De a város jelentős része még romokban áll. Az emberek otthon nélkül. A talaj, a vizek, még az élőlények is mocskosak, fertőzöttek. Önkéntes segítők ezrei, építőmunkások, és orvos csapatok járják az utcákat egész nap. Iskolák, közintézmények rendezkedtek be ideiglenes szállás és kórház szerepének betöltésére.

A Pusztító híveinek olyan ez, mint a Paradicsom. Tömegével gyülekeznek, szaporodnak. A számtalan, végsőkig elkeseredett, elkínzott ember testét használják, új otthonuknak, vagy táplálkozásra. Özönlenek ide, és mint valami földön túli élmény, fetrengenek, és túrnak a fertőzött talajban, és hullákban. Mindent meg is úszhatnának, mert az emberek, amit látnak, a katasztrófának tudják be.

Az alakváltó fajok nem hagyhatják szó nélkül a Féreg ténykedését. Tudják, hogy ilyenkor cselekedni kell. Másrészt rendkívül territoriális fajta. Így a Katrina nyomán keletkezett hatalmi űrben lehetőséget látnak a területszerzésre. Hiszen hosszú távon újjáépül, és akkor nem mindegy kinek a keze alatt. Így aztán Garou falkák mellett szép számmal érkeznek más alakváltó fajok képviselői is. Mindenki szeretné új ott honának tekinteni. Ez sok háborúzáshoz vezet köztük. És így túl gyakran szem elől tévesztik, ki az igazi ellenség.

Fény az alagút végén:

Újabb néhány évvel később kiderült, hogy ki a leginkább járatos a városok világában; egy Üvegjáró falka kerekedett felül. A belváros jelentős része felett vissza tudták venni az irányítást. Komoly összegekkel támogatták a helyi mentő, rendőr, tűzoltó szolgálatokat. Újjáépítik a térfigyelő rendszereket. A város vezetés hálás nekik, ezért sok apró szívességet hajlandóak megtenni; szabálysértés felett szemet hunyni. Az első időkben beköltözött ellenség száma mégis végeláthatatlan. Az álladó csatározás még mindig szinte minden idejüket felemészti. Túl sokfelé kell figyelni egyszerre.

Ebben a zavaros időben emelkedik ki egy magabiztos hang az utcák csatazajából. Az Üvegjárók keresztapa figurája, egy igazi született vezető: Hegyomlás. Erős kézzel, és mégis megértéssel fordul a problémák, és a többi törzs képviselője felé. Törhetetlen idealizmusáról messze földön híres.

És előáll egy vakmerő tervvel: évezredek óta először Gaia minden teremtményét egy zászló alatt egyesíti. Mindenkit egy tárgyaló asztalhoz hív, és emlékezetei őket, hogy ki az ellenség.

Karakteralkotás könyv szerint, de:

  • Mindenki kb 20 éves (Lupus 3), és épphogy 2.rang.
  • Lupus max 1/csapat
  • Metis inkább ne!
  • Stargazer már nincs
  • Tulajdonságok (7/5/3) min 2, max 4, no Stephen Hawking!
  • Képzettségek (13/9/5) max szint 4.
  • Hátterek 5 pont, max szint 3.
  • Rítus háttér helyett a rítusismeret képzettségre tett pontokat kell elosztani.
  • Gift könyv szerint 3×1.szint.
  • Düh (Rage), Gnózis, Akaraterő összesen 15, max szint 6.
  • 25 freebie. fenti max szintek a freebie elosztás után értendők
  • tul. 5, képz. 2, Gift 7 (max 2.szint), ezekre nem használható: háttér, Düh, Gnózis, Akaraterő
Tzi – Kétséges szövetség

Vélemény, hozzászólás?