Káosz elmélet, véletlen, szinergum vagy szerencse … nem tudjuk. Azonban tény, hogy idén a két legnagyobb nyári szerepjátékos tábor M.A.G.U.S. versenymoduljának is a Dúlás témáját járták körül. Ennek kapcsán a kalandok írói nem voltak rest megosztani egymással gondolataikat és elképzeléseiket, nem utolsósorban kutatásaik eredményét az igen terebélyes háttéranyagokban. Munkájuk eredménye pedig ezáltal nem csak egy (vagy két) nagy gonddal elkészített kalandmodul lett, melyekkel táboruk lakóit és oldaluk közönségét szórakoztathatják, hanem egy nagy lépés a közös kép felé az ynevi történelemről.

Ahogy eddig is többször dolgoztunk már együtt (kreatívan a háttérben és nyíltan a rendezvények alkalmával) úgy a jövőben is remélhetőleg lesznek közös tervek és eredmények kedvenc szerepjátékunk világának színesítésében. Azonban itt, ahol előre nem tervezetten összehangoltuk a történéseket különleges kihívás és ennek megfelelően értékes eredmény is kialakult. Soha eddig ilyen részletesen nem láthattuk a Dúlást és következményeit egymás mellett, ráadásul egy olyan szállal, ami átvezeti Ynev múltját annak jelenébe.

Jó élmény volt hallani játékostól, aki mindkettőt megtapasztalta miként fedezett fel párhuzamokat és ismert rá közös elemekre, azon kívül, amiket eddig a Dúlásról (P.sz. 3676) és Pyarronról tudni lehetett. Így úgy gondoltuk, hogy az idei nyári kalandmodulunkat is csak együtt adhatjuk közre, hogy ha valaki otthon majd kedvet kap a Dúlás legyen hová nyúlnia segítségért, információért, komplett kalanmodulokért. Reméljük az otthon játékok alkalmával legalább olyan élményt nyújtanak majd, mint megírásuk és lemesélésük közben.

Amikor megállt az idő (12-17. szintű kalandozók számára)

Az alábbi történet a Kalandozok.hu XV. Nyári Táborának versenymoduljának készült, és olyan epikus, történelmi téma feldolgozására, olyan magas tapasztalati szintű játékra vállalkozik, melyre kevés példa volt korábbi táboraink során. A Játékos Karakterek a Pyarroni Papi Szék rendíthetetlen végrehajtói, az Államszövetség magas rangú tanácsadói, nemesei vagy veteránjai, akik a Délvidék szívét, Pyarron szent városát védik a Hetedkor históriájának legnagyobb és legreménytelenebb ostromakor. A Dúlás csúcspontján játszódó kaland egy isteni kegyeltekkel, kráni hatalmakkal, grandiózus jelenetekkel teli történetbe kalauzolja a játékosokat, és vezeti őket az ynevi történelemből jól ismert drámai végkifejlethez. Figyelmeztetünk, kedves Kalandmester, hogy a modul számos helyen különösen támaszkodik az improvizálásra, és a történet csapatodhoz való igazítására – így extra figyelmet és felkészülést igényel a mesélése! Mindemellett úgy gondoljuk, ez a magas szintű karakterek számára írt kalandmodul több szempontból is új, különleges játékélményt nyújthat minden játékos és mesélő számára, emellett mintegy bónuszként rámutat: ahogy Yneven semmi sem, a Dúlás sem az, aminek elsőre látszik. Letöltés: amikormegalltazidokm(tao)kalandozok

(forrás: kalandozok.hu)

Az Örök Város Bajnokai kampány immáron három-négy éve járja be Új-Pyarront és az Államközösséget. Kalandjai Ynev jelenében, pontosabban P.sz. 3717-es évben járnak már, ahogy egy determinált folyamat, a panteon militarizálódásának az előestéjén járunk szövevényes magaspolitikában és az ellenségekben térdig. Legújabb fejezete a történetnek pedig amellett, hogy elvarrja a Dúlás egyik utolsó szálát is, (alternatív) választ ad annak bizonyos égető kérdéseire is, de újabb kalandok lehetőségét is bőven felvetheti. Személyesebb érdekem pedig az volt, hogy bemutathatunk egy olyan Pajzsállamot is, ami eddig még sohasem szerepelt regényekben, cikkekben, kalandmodulokban és ezért otthoni játékokban sem.

A Dúlás kincse (~5. szintű kalandozók számára)

A közelgő politikai választások előkészületei közben amund követség érkezik Új-Pyarron kapuja elé. A város erőforrásait teljesen lefoglalja a bel- és külügyeinek intézése, egysége fenntartása, titkosszolgálatának újjászervezése és az állandó építkezések. Amikor ebben a helyzetben felmerül egy különös információ, ó-pyarron szerzeteseinek lassú és fáradhatatlan munkásságának köszönhetően felcsillan a remény, hogy minden gondot megoldhatnak a Dúlásban elkallódott államkincs megtalálásával. Ezért még akár a hatalomért marakodó felek is hajlandóak egy asztalhoz ülni egymással és egy csapat kalandozóval, akikre szokatlan feladat hárul. A XI. Vándorkrónikák Tábor kalandmodulja szokás szerint formabontó titkokkal és kihívásokkal várja a szerepjáték kedvelőit. Letöltés: (44)-[KH]-A Dúlás Kincse

Mindkét írás felkerült az Ynevi Vándorlások gyűjtemény listájába és onnan is elérhető ezentúl. Az utóbbi kalandmodul egyes fejezeteihez szokás szerint illik egy rövid zenei lista is, amely kimaradt a pdf-éből kivételesen, de ezúton pótoljuk:

Hangulatkeltő novella: Paulina Andreeva – Closer

I. Fejezet: Gregorian – Nothing else Matters

II. Fejezet: Oberhofer – Memory Remains

III. Fejezet: Safri Duo – Everything

IV. Fejezet: Creedence Clearwater Revival „Bad Moon rising (ft. Candace Devine)” by Palestra

 

V. Fejezet: Clint Mansell – Death is the Road to Awe

2017 nyarának M.A.G.U.S. kalandmoduljai a Dúlásról

Vélemény, hozzászólás?