Vannak jó filmek … és vannak a fantasy filmek. Örökké tartó odüsszeiánk, hogy keressük a kettő közötti közös halmazt. S bár vannak mérföldkövek (pl. Conan, a barbár; Sárkányszív; Gyűrűk Ura), de valószínűleg ez is egy olyan utazás ahol nem a győzelem, nem a részvétel … hanem a fontos. Ennek tükrében idén is szentelünk egy (vagy több éjszakát) arra, hogy emlékezetes vizuális-, film- és közösségi élményeket szerezzünk magunknak. Ami biztosan lesz (mert ígértük) a M.A.G.U.S. eredetét kutató sorozatunkban a tavalyi Gyilkos Héja (Hawk, the Slayer) után idén a titokzatos halálisten Darton és újkori követői, a maremiták gyökereit leleplező film lesz biztosan a késő éjszakai, utolsó élmény, de előtt még belefér két másik alkotás, amivel kapcsolatban viszont … kicsit … bizonytalanok vagyunk így a reménybeli nézőket is kérdezzük, hogy milyen filmet tartanak érdemesnek az elmúlt évekből, hogy együtt újranézve értékeljük, mint filmet és mint fantasy-t. (ha pedig nem lesz egyértelmű befutó akkor megint a Producerek musicalt nézzük és a vászon előtt fogok énekelve táncolni … ami elkerülendő).

Nyári Kertmozi filmklub

8 thoughts on “Nyári Kertmozi filmklub

  • Javaslatok: Bright, Gohost in the Shell (sztem jó lett és kész), Valerian, Thor: Ragnarok, Guardians of Galaxy, de tavayl elmaradt pedig ha valaminek akkor a Warcraft nak helye lenne!

  • A maremita filmre tavaly óta kíváncsi vagyok. 🙂 Egyébként felsorolhatnék itt mindenféle jenki, argentin, talján, stb. Boobs & Barbarians Conan-koppintásokat, ám csak két filmet fogok javasolni. Az egyik a lovecrafti ihletésű Hemoglobin (Bleeders, 1997), csak hogy a „hauerizmus” is képviselve legyen. A másik film méltó tisztelgés egy olyan ember munkássága előtt, aki ha két emberöltővel később született volna, biztos, hogy szerepjátékos lett volna, és talán nem húzta volna meg a ravaszt. A címe: Egy zseni árnyékában (The Whole Wide World, 1996); hogy egy kicsit átéljük a júniusi Howard Days varázsát a magyar ugaron.

    https://www.youtube.com/watch?v=T2MwAy6njlM

  • A Bright mint CP?
    Mivel meták vannak benne, magic full, future-tech meg szinte 0, akkor Fantasy. De ha future, inkább SR. 🙂

  • Már ha közbeszólhatok, Gul! 🙂 Ha te is erre gondoltál, csak félreértettem, sorry! 🙂

  • Csak hogy a poszt apokaliptikus stílus is képviselve legyen, ajánlanám a Fiú és a kutyája c. családi hangulatú, happyend filmet, bár tudom h régi de az egyik legjobb a műfajban, illetve ugyancsak poszt ap a Rock n’ Roll szamuráj (six string samurai).

Vélemény, hozzászólás?