“Annyi csillag van az égen,

Nézd, milyen magasan vannak.

Van, amelyik vezet és van, amelyik lehull.

Melyiket kövessem én …”

– Cloud Boohen

***

Líthas,

a M.A.G.U.S. szerepjáték 25. évfordulóját ünnepelve rendezzük meg a magunk HUSZADIK egynapos találkozónkat és versenyünket idén, november 17-én Budapesten. A látszólagos kihagyás ellenére az előző alkalom óta eltelt időben is aktívan szerveztünk, terveztünk és dolgoztunk, de most, hogy ismét a Kalandorkrónikák megszokott helyszínére térünk vissza, ráadásul egy ilyen fontos alkalomból úgy döntöttünk, hogy

A TALÁLKOZÓN VALÓ RÉSZVÉTEL INGYENES.

Azzal együtt döntöttünk így, hogy igyekszünk a hosszú évek alatt jól megszokott minőségből és nívóból semmit sem feladni, tehát hagyományaink szerint lesz díjazás és osztogatás az eredményhírdetéssel egybekötve minden egyes résztvevő számára. Számunkra ez egy régen várt ünnepély és azon leszünk, hogy ezt ti is érezzétek, üljük meg közösen a M.A.G.U.S. születésnapját.

A rendezvény helyszíne változatlanul az Afri Café (Budapest; IX. ker. Kinizsi utca 2-6.), ahol 9 órakor lesz a gyülekező, 9:30-kor az ünnepélyes megnyitó és egy 9:45-ös mesélői megbeszélés végeztével 10:00-től 18:00 óráig tart majd a játék. 19:00-kor pedig az eredményhirdetést és a díjátadót követően zárjuk a találkozót majd. (8:30-8-45-ig szokás szerint a Boráros téri HÉV megállóban várjuk azokat, akik nem tudják, hogy hová is kell menni és közösen alkotunk Karavánt a rendezvény helyszínéig)

A találkozó versenymodulját idén a Krónikák.hu két alapítótagja, A’frad és Amund írják majd meg. P.sz. 3718-ban játszódik Észak Yneven, Murgador egykori grófságának területén. Ezidő szerint a Zászló- és Manifesztációs Háborúk puszta történelmi adatok, jelentőségüket elhomályosítja Morgena látványos visszatérése és terjedése, Pyarront lefoglalja belső megosztottsága, melynek során Aurin al Marem már a harmadik Varjúereklye nyomában jár, s Eligor, a Kék Herceg visszatérése északon rendezi át a Szövetség erőviszonyait. (egyéb világtörténelmi változásokról érdemes megolvasni az oldalon megtalálható kalandmoduljainkat és M.A.G.U.S. irodalomban megjelent kapcsolódó műveket)

A verseny a M.A.G.U.S. szerepjáték és világ rendszerében, az Első Törvénykönyv szerint kerül lemesélésre. A rendezvény karakteralkotása idén még a Hősök Napja, Regélő Főnix és Hullámkirály szerepjátékos találkozókkal megegyező rendszer, amely értelmében minden korábbi kalandban való részvétel egyazon karakterrel további előnyökre jogosítja fel a játékosokat (köszönettel Shalafi del Necronak). A honlapon megtalálható a digitális karakteralkotó programunk is, amely kiemelten segíti az újabb karakterek elkészítését levéve a teher egy részét  a jelentkezők válláról (köszönhetően Merannak).

Mivel a találkozón való részvétel ingyenes, így különösen fontos, hogy a jelentkező csapatok időben küldjék el a közös előtörténetüket (a gulandro@gmail.com címre), hogy ezzel is biztosítsák a rendezvényen való részvételi szándékukat. A regisztráció határideje november 5, azonban, hogyha objektív okokból nem tudunk több csapatot fogadni akkor az utána jelentkezett csapatok várólistára kerülnek majd, amiről értesítést küldünk majd a fenti időpontig. A találkozóra 3-8 fős összeszokott kalandozócsapatok jelentkezését várjuk, az előtörténeteket is ennek megfelelően várjuk és bíráljuk el.

Ez alkalommal is szívesen várjuk mesélők jelentkezését, akik szívesen kipróbálnák magukat egy ilyen kalandmesteri kihívással. Őket kérjük, hogy a fenti címen ugyanúgy jelezzék a szervezőknek szándékukat. Minden szerepjátékost és mesélőt szívesen várunk a találkozónkra!

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu szerkesztői,

az Elveszett Mesék társasága

XX. Kalandorkrónikák M.A.G.U.S. Szerepjáték Találkozó és Verseny

3 thoughts on “XX. Kalandorkrónikák M.A.G.U.S. Szerepjáték Találkozó és Verseny

 • Sziasztok!

  Lehet életút csapattal jövünk játszani és ott egy IKERKASZTÚ bárd-Della papom van.
  A kérdésem, hogy (nyilván nagy előny – ikerkaszt kiválasztása után) melyik kasztot kell alapból kiválasztanom a táblázatban? Ugye a bárd 1-es a pap 4-es kategóriájú (5 illetve 6 elosztható szinttel.)
  Illetve Ikerkaszt esetén a két kaszt osztja a szinteket és az MTK szerint nagyon nem mindegy, hogy mikor ikresedik a 2 kaszt. Ha később történik meg az ikresedés, akkor elvileg az egyik kaszt visszaesik (azt hiszem) 3 szintet. Ez hogyan jelenik meg a karakteralkotásban? Ha 1/1-ről indulok akkor szintlépésenként van 1 kp-m, amit eloszthatok és a kasztból jövő képzettségeim mindkét kasztnál 3. (vagy 3 illetve 2) szintűek. Elvileg lehetséges, hogy (a példámnál maradva) a bárdomat 5. szinten csókolta homlokon Della 2 angyala és akkor elvileg 5 szint bárd, 2 szint papi (vagy fordítva 6 szint pap, 3 szint bárd) képzettség kerülne a karakterlapra úgy hogy 3/2 (3/3) a karakter szintje. Ráadásul a kp-kat is az első kaszt 5. (6.) szintjéig a kasztnak megfelelően kapom és csak a másik kasztnál lenne szintenként 1. Az azonnali ikerkaszt 5 (6) szintből jövő kp-jához képest ez 38 (63) kp-t eredményez. A 3 szintnyi plusz kasztképzettség és a szintenkénti plusz kp elég nagy difi, hogy kísértésbe essen a játékos a karaktergenerálás során.
  Leírnátok (esetleg az előnyhöz), hogy hogyan működik ebből a szempontból az ikerkaszt?

 • A kaszt tetszőleges, válaszd ki nyugodtan a kedvezőbbek, de a teljes szintet ami 6 azaz 3/3 vagy 4/2 vagy 5/1. Azt kell elosztanod a két kaszt között. Tehát első szinttől ikerkasztunak számít a karakter, értsd 0 kp alap és 1 kp/tsz.

 • Köszönöm!
  Így logikus és korrekt, csak gondoltam rákérdezek biztos, ami tuti.

Vélemény, hozzászólás?