herce1– Édesapám miért járnak az erdei úton manapság olyan sokan? A minap is díszesen kicicomázott, besprickolt, kisuvickolt uraságok haladtok a báró birtokainak irányába.

– Aethelgaard fiam, északon nagy háború dúl és az országunk sebesült, olyan, mint az alma, ami felől kérdezted édesanyádat. Féreg rágja belülről és feszíti szét. A mi almánkat két féreg is rágja, hála Jedoménak eddig nem fordult felénk a tekintetük és önmagukban vívódtak, de tudod a felföldön hatalmas erő szunnyad. Hát hol akadnak olyan harcosok északon- délen-nyugaton, mint a nagybátyád Wulfgar, vagy Guthgilf.

– Értem édesapám, de a felföld olyan picinek látszik azon a térképen, ami a papnál lóg az áldozókehely felett.

– Picinek talán pici, de hadd mondjak neked egy mesét fiam és megérted:

„Volt egyszer, hogy egy vállas, erős legény mélyen aludt az ágyában. Takaróján egy bolha meg egy légy beszélgettek, ilyenformán:

– Csinos volnál, te legyecske- kezdte a bolha -, a szárnyad szép fényes, meg azt is szeretem, hogy olyan ügyesen vakargatod egyik lábaddal a másikat. De mért dülled ki úgy a szemed?

– A sok nevetéstől – felelte a légy. A bolha csodálkozott.

– Ne mondd! Aztán hol találsz olyan sok nevetnivalót ezen a szomorú világon?

– Teszem azt, ha egy kopasz embernek a fejére szállok, engem akar agyoncsapni, és a saját fején csattan a tenyere. De még mekkorát csattan! Ezen ne nevetnék? Hanem most már te is mondd meg, bolha barátom, hogy miért ilyen görbe a hátad. Mert ami azt illeti, te is szebb volnál, ha nincs ez a púp rajtad.

– Megmondom – felelte a bolha. Azért görbe a hátam, mert sok nehezet emelek. Úgy nézz rám, hogy én meg tudom emelni a legnehezebb embert is!

– No, ezt már nem hiszem – ingatta fejét hitetlenül a légy.

– Bebizonyítsam? Akarod, hogy megemeljem ezt a nagydarab legényt itt az ágyban?

– Akarom? Persze, hogy akarom! Ha igazán meg tudod tenni, hát te vagy a nagyobb legény! – biztatta a légy.

A bolha erre leugrott a takaróról, és eltűnt a legény inge alatt. Mikor a légy látta, hogy a nagy erős fickó hánykolódni kezd, ide-oda veti magát az ágyban, olyan jót nevetett, hogy még jobban kidülledt a szeme.”

herce2– Apám, mi a fészkes fenéért kell nekünk látogatóba érkezni ehhez a tenyeres-talpas bocskoros paraszthoz, mikor birtokainkon édes bort szürcsölgetve várhatnánk, hogy elibénk járuljon audienciára. Semmi kedvem ebben a sötét fenyőerdőben, összesározni az új csizmámat, és láttad-e hogy nézett ránk az a szénaboglya hajú koszos kis suhanc, mintha nem is mi lennénk a nemesek, hanem ő, ha nem akarnék minél előbb hazajutni deresre is húzattam volna.

herce3– Giovanni hallgass végre, túl fiatal vagy még, hogy érezd az ország vérkeringését, a Bel-Estesso és a Bel-Corma ház háborúban áll egymással, akkor is, ha most éppen béke honol, ez csak egy nagy lélegzetvétel az utolsó csata előtt és mind eközben északon a tenger innenső partján megvetették a lábukat az eretnekek is. Szükségünk van a felföld támogatására, azonban ez ismeretlen terület számunkra, az emberek mindenféle szektákról pletykálnak és ez is utazásunk egyik célja, ezért jött velünk jó Ludovik atya.

– Azt akkor sem értem, hogy nekem minek kellett jönnöm.

– Mert nőtlen vagy…

Ez a mese, Shadonba vezetné a kalandozókat, a fentiekből azoknak, akik jobban ismerik ezen hányattatott sorsú vidék történelmét feltűnhettek bizonyos utalások, amelyek arra engednek következtetni, hogy nem napjaink Ynevén fog játszódni a kaland, nos ez így igaz. A történet cirka 1500 évvel korábbra vezet, a trónviszályok és Gorvik által is dúlt Shadon idejébe. A kaland folyamán kizárólag shadoni származású karaktereket várnék, mivel ebben az időszakban egy külhoni nem biztos, hogy megfelelő vendégszeretettel találná magát szemben. Shadonon belül bármelyik tartományból származhatnak a karakterek. A kaland Gulandro kolléga szavait használva „kicsit elmélyülősebb mint kockadobálós”. A karakteralkotás a verseny karakteralkotását fogja követni azzal, hogy a szintekre áldozott Tp-kből az elért szint kettővel kisebb lesz, mint amekkora lenne egyébként, azzal a megkötéssel, hogy legalább harmadik szintnyi TP-t rá kell áldozni a karakterre (ha ez érthetetlen majd szívesen elmagyarázom J).

Ami még fontos, hogy a kaland előreláthatólag három részből fog állni és így másfél napot venne igénybe 5. nap és 6. nap első fele vagy megbeszélés szerint második fele.

herce4

Savdémon: A bolha meg a légy (M.A.G.U.S. kaland)

6 thoughts on “Savdémon: A bolha meg a légy (M.A.G.U.S. kaland)

  • jajj jajj jajj ezt is akarom 😛 de sztem ezt lejátszuk a tábor keretein kívül… ha van rá mód 🙂

  • Hi. Úgy tudom, hogy Valerhu modulja elmarad uh. ha van még rá mód át pártolnék ide 🙂

Vélemény, hozzászólás?