r169_457x256_1330_Fantasy_load_2d_fantasy_dwarf_warrior_picture_image_digital_artÚjabb hét, újabb értékes lelet a GuRúnában. Mivel mindenki kedvenc M.A.G.U.S. szerepjátéka még mindig a nyomdai előkészítés labirintusában bolyong (vagy mégsem?) látszólag helykitöltő cikkek folytatják a sort a Rúna előfutárának hasábjain. De csak látszólag, ugyanis mi sem lehet izgalmasabb annál, mint az ynevi méregkeverés legbővebb értekezése, összevetve és párba állítva önnön eredetével, az AD&D rendszerével. Törpe rajongóknak pedig különleges nyalánkság lehet, hogy Tolkien quenya nyelvéhez hasonlóan kezdetben Ynev megálmodói is bírtak hasonló hajlamokkal, amikor a tárnák népének nyelvét, írásmódját és ábécéjét is papírra vetették egy érdekes és szokatlanul gazdagon illusztrált cikkben. Hogy a bevezetőben szokásos Valhallás tervek és a levelezési rovatban a korábbi GuRúnák tartalmát érintő rajongók felvetéseire relfektálnak már csak hab a tortán egy magunkfajta szerepjátékos-filológia iránt érdeklődőnek, nemde? Letöltés: GuruRúna6.93.6

(Hogy milyen „sötét titok” lappang az eredeti M* első törvénykönyvének folyamatosan tolódó megjelenése kapcsán és sok más kérdésről hamarosan egy exkluzív interjút olvashattok Champdor-ral, aki a Valhalla Páholy akkori tördelő-szerkesztője és nyomdai előkészítésért felelős munkatársa volt és szívesen állt kérdéseink össztüze elé.)

M.A.G.U.S. Eredet #8: mérgek és törpék veszélyes elegye

2 thoughts on “M.A.G.U.S. Eredet #8: mérgek és törpék veszélyes elegye

  • Nocsak. A nyelvi rész egy az egyben a Warhammer Fantasy szerepjáték első kiadásának törpés, Stone and Steel kiegészítőjéből van.

Vélemény, hozzászólás?