„Annyi csillag van az égen.

Nézd, milyen magasan vannak.

Van, amelyik vezet és van, amelyik lehull.

Melyiket kövessem én…”

Az idén nyolcadik alkalommal rendezzük meg az egynapos szerepjátékos találkozónkat Budapesten. A Kalandorkrónikák már a legrégebben és rendszeresen futó versenysorozat hazánkban, mely célul tűzte ki, hogy az itthoni szerepjátékosoknak alkalomról alkalomra lehetőséget adjon, hogy közös hobbijuk iránti hódolatukat szervezettebb keretek között fejezhessék ki. Elsősorban a legnépszerűbb magyar szerepjáték, a M.A.G.U.S. világán és rendszerével játszva, de idén a CODEX alapú játékra is lehetőséget biztosítunk.

A M* kaland az eddigi találkozóinkon megszokottakhoz hasonlóan, a Nagy Zöld és ETK rendszerén alapuló 12 000 Tp-s, „Tetemre hívás” típusú karakteralkotással lesz lebonyolítva. Ezzel a részletes toldalékkal szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy a játékosok minél inkább az általuk elképzelt képhez alakíthassák választott karakterüket, a kibővített előny-hátrány rendszer segítségével. A C* kalandhoz, amelyet az első Fanfár a Hősökért Táborban rendeztünk utoljára, az Alapkönyv mellett a népszerű Grimoire és Hegyi Királyság kiegészítő is használható lesz.

Az idei Kalandorkrónikák találkozót a szokott helyen, a Budapesti Afri Café falai között szervezzük meg (Budapest; IX. ker. Kinizsi utca 2-6.). A verseny időpontja 2010. november 13. és előreláthatólag reggel 10 órától este 19 óráig tart majd. A részvételi díj 2000 Ft/fő, a jelentkezési és befizetési határidő 2010. november 7. A találkozó napján a Boráros térről induló reggeli „karaván” minden alkalommal teljes biztonsággal juttatja el az utazókat a megfelelő helyre.

A M* kalandmodult idén „A dal tengerén” címmel Amund jegyzi, míg a C* kalandot Gulandro írja majd meg a „A harmónia hullámai” képében. Mindkét kalandhoz hamarosan elkészül a külön karakteralkotási segédlet és hangulatkeltő novella is, amelyet a találkozók honlapján lehet majd olvasni és onnan letölteni. A találkozóra való regisztráció hamarosan lehetővé válik a honlapon keresztül, addig azonban személyesen, az elérhetőségeken keresztül van rá mód.

Minimum három fős csapatok jelentkezését várjuk és olyan kalandmesterekét, akik szívesen próbára tennék magukat egy ilyen szerepjátékos kihívás alkalmával. Természetesen utóbbiaknak a részvétel ingyenes (ahogyan a reggeli kávé is). Minden szerepjátékost és mesélőt szívesen várunk a találkozónkra!

Addig is kalandokban és eredményekben gazdag évkezdést kívánunk.

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu szerkesztői,

az Elveszett Mesék társasága,

a Kalandorkrónikák szervezői

VIII. Kalandorkrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny – 2010. november 13.

14 thoughts on “VIII. Kalandorkrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny – 2010. november 13.

  • T. szervezők!
    Először is kösz a szervezést, bár nem biztos, hogy ráérek/ünk.
    Nem világos viszont a M* karakteralkotás, a 12 k tp, nagy ződ és etk ugye egyértelmű, de a „tetemre hívás”, előny-hátrány rendszer nekem semmit nem mond, felvilágosíthatnátok.
    Üdv: Gergő

  • A jövő héten kikerülő karakteralkotás minden kérdésedre választ ad, előzetesen azt jeleztük, hogy milyesmire lehet majd számítani. Stay tuned, ahogy mondani szokás.

  • Haliság Krónikások!

    A Betaszítottak a szükséges tudással és egynéhány agysejttel felvértezve, tiszteletét teszi e nemes rendezvényen, mit minden évben tűkön állva várunk! 🙂

    Már most beállítom az ébresztést aznap reggelre! 🙂

    Béke a népeinknek! 🙂

  • hali,

    mikorra várható a hangulatkeltő novella, hogy legalább vmi halvány sejtésünk legyen a mese környezetéről?

    egyalkalmas mesére azért nem árt ha a karaktereknek van vmi köze a történethez és nem 100%-ban tehetetlenek 🙂

    köszi,
    Dae

  • Ahoy,

    örömmel veszem, hogy valakit a hangulatkeltő novella hiánya zavar. 😀 A karakteralkotás után most a novella kerül előtérbe és a hét közepén várható.

  • Gulandro: hehe! én is rá akartam kérdezni, de azt gondoltam van még idő, és most a karakteralkotás készült, majd lesz hamarosan hangulatkeltő is… 🙂 szóval fő a türelem… 🙂

  • @Gulandro: őszintén szólva, fordítva vártam 🙂 előbb novella, aztán karakterek, hiszen a statok csak egy dolog, a novellából kiindulva lehet (remélhetőleg) képet kapni a világról és utána ahhoz kreálni a száraz vázat.

  • Daelon:

    Pozitív oldalról közelíted meg a dolgot. De amint látod, rajtad-rajtatok kívül, eddig egy ember jelezte ez irányú igényét 😉 . Szó mi szó a stat. nem mindenkinek csak egy dolog… De tényleg jó hogy ha így „követelik” az emberek a hangulatkeltőt, mert akkor bizonyosan az előtörténetek sem fognak elmaradni, és akkor máris színes- ízes- hangos, karakterekkel telik majd meg a találkozó 😉

  • Üdvözlet!

    Nagyon jó volt látni, h ennyien összegyűltünk erre az alkalomra.
    Már maga a társaság miatt megérte elmenni erre a napra.
    Annak meg kiváltképp örülök h láttam a fiatalabbik generációból csapatot, mert úgy vettem észre (javítsatok ki ha tévedek), hogy egyre kevesebb gyerek és fiatal ismeri és értékeli a szerepjátékot.

  • angela1221: azt a gerillamarketingest. 🙂 Hamarosan lesz róla a honlapon egy ismertető.

  • Az biza, nem mertem még egyiket sem megvenni (ez a harmadik). Várom az ismertetőt! 🙂

Vélemény, hozzászólás?