Líthas,

az eltelt hónapokban sem pihentünk meg és kitűztük magunk elé célként, hogy a 2011-es esztendő a legemlékezetesebb lesz a Krónikák.hu történetében. És hogy hogyan? A tervekről később, lássuk mi változott a honlapon az eltelt időben:

– ellátogattunk a III. Localheroes találkozóra ahol mesélőink és modulíróink az asztal másik végén bizonyíthattak kivételesen (https://kronikak.hu/?p=217)
– Szabó „Phinix” Tamás egy pályázatra küldött M* novelláját osztotta meg az olvasóközönséggel, egy kemény férfi érzelmes oldala (https://kronikak.hu/?p=224)
– összeszedtük a tavalyi év érdemesebb fantasy filmjeit moziban, dévédén és azon is túl, illetve lecsapott az első Celluloid pallos (https://kronikak.hu/?p=237)
– az addiktív Amund megemlékezett 2010 fontosabb játékmegjelenéseiről csúcspécéktől a kvarcgépekig, avagy Mythrill Joystick díj (https://kronikak.hu/?p=243)
– a 8. Kalandorkrónikák harcedzett veteránjait megörökítő videót Sheyenne hozta tető alá még a következő találkozó előtt (https://kronikak.hu/?p=250)
Phinix és Amund tervezett közös alkotásából olvasható egy regényrészlet az új év hajnalán, ami ígéretként is felfogható (https://kronikak.hu/?p=265)
– komolyan, ki látott már ennyi kalandmodult? a Krónikák fennállása óta és valamivel előbbről is gyűjtött kalandok végre egy helyen (https://kronikak.hu/?page_id=329)
– sikeren belőttük végre a honlap linkjeinek fenntartott részt, ahol szövetségeseinkről és támogatóinkról olvashattok (https://kronikak.hu/?page_id=257)
– az előbbihez kapcsolódó linkcserére való lehetőségre és a szerkesztők személyének megismerésére is van mód itt (https://kronikak.hu/?page_id=2)

Tervezzük a honlapon gyakrabban megjelentetni a cikkeket, mivel a találkozók mindig adnak elég lehetőséget frissítésre és anyagaink is vannak még szép számmal terveink mellett. Azonban továbbra is várjuk a ti cikkeiteket, írásaitokat amiket megosztanátok a közösséggel ilyen formán. Úton van Zewir regényének következő fejezete és a beígért Requiem kiegészítő is. Lesz oldal egy darabig bizonyosan, csak olvasni kell és véleményezni serényen.

A jövő héten kerül ki a Krónikák Nyereményjáték az oldalra. Ez a tesztszerű kérdőív az általános szerepjátékos/M.A.G.U.S./Ynev ismeretek mellett a Krónikák kalandmoduljainak minimális ismeretét is igényli majd. Ehhez is szeretnénk hozzájárulni a kalandok külön menüpontban való szerepeltetésével a honlapon. A helyes megfejtők között fogunk kisorsolni a következő találkozó megnyitóján a tavaly kiadott M.A.G.U.S kiadványok közül hat könyvet, szóval érdemes lesz nevezni rajta. A következő Kalandorkrónikák február 26-án lesz.

Nem csupán ezzel szeretnénk a hűséges játékosaink kedvében járni. A következő találkozón vezetjük be a karakteralkotásba azt a rendszert, hogy a korábbi verseny kalandjain szerepelt játékosok karakterei a teljesített kalandjaikért elismerésül plusz tapasztalati pontokat kapnak. Természetesen nem annyi, hogy az veszélyeztesse a játékegyensúlyt és fontos, hogy a karakter is ugyanaz legyen az eltelt idők óta, viszont így szeretnénk lehetőséget adni és bátorítani titeket is arra, hogy kalandjaink folyamatát életutazásnak tapasztaljátok meg, aminek mi magunk is terveztük őket.

A következő egy év kalandmoduljai ugyanis egy már előre eltervezett íven fognak végighaladni. A kalandokon átívelő történet eseményeit azonban nem feltétlenül a modulírók, hanem ti játékosok formálhatjátok majd. A nyertes csapatok játékát alapul véve fog formálódni a későbbi kalandok kidolgozása és annyit elárulhatok, hogy a végjátékban mód lesz rá, hogy egy ynevi térség történelmébe alapvetően beleszóljanak a karakterek cselekedeteikkel. A nyári táborig az összesítésben legjobb helyet elért csapatok részvételére különösen igényt tartunk majd az év végén várható új M.A.G.U.S. törvénykönyv tesztelésében is.

A kampány nyertes csapata pedig az őszi találkozón átvehet majd egy, a karaktereikről mintázott exkluzív Kiválasztottak kártyasorozatot, melyeket az azon a találkozón debütáló fantasy kiadvány hasábjain is megörökítünk majd. Talán ennyi ösztönzés és magyarázat elég is, hogy miért érdemes 2011-ben kivált követni a Krónikák alakulását. A következő találkozóig (február 26) mindenkinek kalandokban és eredményekben gazdag időt kívánunk!

üdvözlettel:
Gulandro

LIII(53). Krónikák Hírlevél – egy boldog új év kezdete

Vélemény, hozzászólás?