Az Írókör.hu és a Krónikák.hu közreműködésében készülő fantasy fanzinhoz keresünk alkotásokat. A fanzin célja, hogy kezdő fantasy íróknak biztosítson megjelenési lehetőséget, és hogy a fantasy irodalmat népszerűsítse.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fantasy, mint műfaj, eléggé szerteágazó, így annak minden ágazatában szívesen várunk változatos novellákat (urban, dark, high / epic, low, weird, sword & sorcery, mágikus realizmus, stb.).

Amennyiben lehet, kerüljétek a manapság agyonhasználtnak tekinthető történeteket, témákat és karaktereket (vámpírrománcok, lovecrafti ihletésű horror, stb.). A novellának önállóan meg kell állnia a helyét, vagyis ne kelljen ismerni hozzá a világot, és ne legyen valamely más műnek a folytatása sem.

A legjobb novellák nyomtatásban megjelennek, és minden bekerülő szerző jutalma egy jó korsó sör.

Grafikusoknak: egyelőre szeretnénk minden pályázó grafikustól egy portfólót kérni, hogy azok alapján kiválasszuk, kivel szeretnénk együttműködni. Grafikusra borítók és illusztrációk miatt egyaránt szükség lesz.

A novellákat és a grafikusi portfóliókat a nomadfanzin [kukac] gmail.com címre várjuk.

Terjedelem: maximum 30.000 karakter (szóközökkel)

Grafikusoknak határidő: 2011. március 31.
Íróknak határidő: 2011. június 30.

Részletek: http://nomadfanzin.wordpress.com/

Fantasy novellaíró és grafikus pályázat 2011

18 thoughts on “Fantasy novellaíró és grafikus pályázat 2011

  • Nah akkor asszem illő lenne összedobni valamit … megyek előkészítem a vízfestéket 8)

  • Én már hegyezem a zsírkrétámat… Már évek óta van egy generális fantasy történetem. Talán itt az alkalom megírnom végre. 🙂

  • Hogy lehet legegyszerűbben számolni a karaktereket?:P Remélem nem egyesével ;P

  • Viktor: a word csinál olyat neked (fent a parancsoknál Eszközök és Szavak száma)

  • Egyébiránt a szavak száma, az nem egyenlő a karakterek számával, hisz a szavakat „alapból” számolja a word… de ez még hagyján, mert ebben a francos 2007-es wordben már meg sem találom a karakterszámolót… ejjjh, pedig a 2003-ban még megvolt. I love you… Bill Gates …

  • Billbá a 2007ben már benne se volt tudtommal 😀

  • Attól én még szerethetem 8) … Egyébiránt az imént megtaláltam hálistennek az említett számolót, mostmár képbe vagyok .

  • jól van akkor 🙂 Gates én is szeretem három ferrarit toltak aki a garázsból mikor kezdte az ipart 😀

  • Noh azthiszem az első novellával el is készültem … persze ez még nem azt jelenti, hogy azonnal el is lehet küldeni, de legalább kivitelezhetőnek tűnik, hogy egy másikat is írjak.

  • Én még csak most vettem észre ezt a pályázatot, úgyhogy most láttam neki a mű írásának.

    – Korhatárhoz van kötve a verseny?
    – Több novellával is lehet nevezni?

  • Nincsen korhatárhoz kötve a verseny. Nem is lenne sok értelme. Több novellát is lehet küldeni.

  • Nos, én eléggé elrontottam, vagyis félreértettem. Azt hittem 30 000 szóból állhat maximum. Ezért most megnéztem mind a 9 oldalt, amit írtam (még csak az I. fejezet) és észrevettem, hogy ez már több, mint 24 000 karakter szóközökkel együtt, úgyhogy nagyon le kell rövidítenem és fejezetek nélkül kell megírnom.

    A novellát kb. 8 fejezetesre terveztem, ami elég sok oldalt tett volna ki, tehát inkább egy kisregény készült volna. Sajnos így újra kell az egészet kezdenem, de az alapsztori marad, csak hát a részletes leírások és egyéb részek kikerülnek.

  • Esetleg arról lehetne szó, hogy megírom azt a max. 30 000 karakterből álló novellát, de utána befejezem a mű kibővített, részletesebb változatát is, ami tulajdonképp egy kisregény lenne és azt is elküldeném.

    Üdv!

  • Szerintem inkább novellákat várnak a szerkesztők és nem folytatásos kisregényeket. Próbáld meg a történeted elmondani minél kevesebb szóval.

  • Igen, most már újból kezdtem és így is érthető a történet.

Vélemény, hozzászólás?