Hát így történt…

a kilencedik egynapos találkozónk is bezárta kapuit és elmondható, hogy tette ezt nagy sikerrel. Kicsit a szervezői függönyt fellibbentve elárulhatom, hogy minden találkozónkkal kapcsolatban vannak kritikus pillanatok, a versenyek időpontja felé közeledve pedig kivált sok ilyen akad. A kaland tulajdonképpen az utolsó hétig folyamatosan változik, akkor is, hogyha már régen el lett küldve a mesélőknek, akik maguk is emberek és hogyha utolsó pillanatban úgy adódik, van, hogy minden szándékuk ellenére sem tudnak részt venni a találkozón. Szervezőként persze az a legjobb, hogyha egy rendezvényünk folyamán ilyen rések a pajzson nemigen kerülnek felszínre. Örömmel gondolok arra, hogy a legutóbbi versenyünk ilyen szempontból szinte makulátlan volt és az asztalok között korzózva mindenhol játékba merült, átszellemült arcokat láthattam.

Kezdéskor persze égi manna volt a mesélőtársamnak köszönhető 35 éves nemes ital néhány kortya (ezúton is hála és köszönet érte), de játékos csapatom arcának felderülése is az első óra után felbecsülhetetlen volt, amikor tudatosult bennük is, hogy ma végül tényleg játszani ültek le és nem kell mesélniük (a tavaszi táborban majd kiélhetik ilyen hajlamaikat). Meg kell és meg szeretném dicsérni/köszönni a csapatoknak/csapatokat, hogy eddig soha nem látott módon kivétel nélkül mindenki küldött előtörténetet valamilyen formában előre. Szeretném ilyenkor hinni, hogy ez a figyelmesség éppúgy szól ötéves munkánknak, mint az Átkozott Fészkekben kampány előnyeinek, hátrányainak és elismeréseinek plusz pontjainak. A kampányról elmondható, hogy sikeresen indult el és ennek köszönhetően a csapatok jelenlegi pontállása a következő:

Pénzverők (33 pont), Furcsa udvartartás (30 pont), Sajátos Örömök Rabjai (29 pont), Meztelenek és Erőszakosak (28 pont), Betaszítottak (26 pont), Hullajelöltek (26 pont), Maradék (25 pont), Dombérozók (25 pont), Slae-Yerth, avagy a Sárkányiga Liga (24 pont), Hősök (21 pont), K.E.I.N.Z. (18 pont), Inhumán Kommandó (16 pont)

Fontos tudnivaló, hogy az előttünk álló találkozókon és rendezvényeken a szerezhető pont arányosan több lesz. A tavaszi tábor folyamán kb. 50-60 lesz a maximum, a nyári táborban pedig pont 100 pont lesz megszerezhető. Jelenleg a kulisszák mögött tervezünk egy kisebb meglepetést, amivel ezeken felül, rendezvényeken kívül lehet majd plusz pontokra szert tenni, de mindenről a maga idején. Ezúton szeretném még egyszer megköszönni minden megjelent játékosnak a részvételt és minden kalandmesternek a mesélését amivel hozzájárult a IX. Kalandorkrónikák sikeréhez. Találkozunk legközelebb a tavaszi táborban, amiről hamarosan már konkrétumokat is meg tudunk majd osztani veletek.

A Krónikák honlap a rendezvény óta eltelt időben sem nyugodott le. Sőt, ha lehet így fogalmazni új sebességbe kapcsolt. Már a kezdet kezdetén eldöntöttük, hogy távol tartjuk magunkat a „bulvár” móditól, úgy gondolom minden felkerülő írás és hír fontos lehet a számotokra, ezért csokorba is szednénk a legújabbakat:

– az Átkozott Fészkekben: Mesél az Erdő már letölthető a Kalandok szekcióból (thx to Catsmile): https://kronikak.hu/?page_id=329
– oszd meg véleményeidet és emlékeidet a IX. Kalandorkrónikákról te is: https://kronikak.hu/?p=480
– Nagy Dániel Kincses térkép című lapozgatós könyvéről itt olvashatsz egy véleményt: https://kronikak.hu/?p=485
– Fantasy novellaíró és grafikus pályázatunkról az irokor.hu-val itt olvashatsz részletesen: https://kronikak.hu/?p=502
– régi adósság a Kalandmesterek Ezüst Rendjének nekrológja, de ez is mi voltunk: https://kronikak.hu/?p=495
– társadalmi célú hirdetés adód 1%-áról, ami hozzánk is kapcsolódik valamelyest: https://kronikak.hu/?p=513

Jövő héten pedig ismét visszatérünk a megszokott két cikkes megjelenéshez. Számíthattok a megjelent Wayne Chapman: Garmacor vére regény kritikájára éppúgy, mint Stone Blade DnD cikksorozatának folytatására is, a feléledő novella szekciónk mellett. Érdemes lesz hát továbbra is követni a Krónikákat rögös útjaikon…

üdvözlettel:
Gulandro

LVI(56). Krónikák Hírlevél – emlékek ezüstje (bónusz zene)

4 thoughts on “LVI(56). Krónikák Hírlevél – emlékek ezüstje (bónusz zene)

  • Az előtröténetek beküldése szerintem annak is köszönhető (magamból kiindulva) , hogy a karakterek ezentúl nem egyszeri karakterek hanem innentől kezdve életutas funkciót is be fognak tölteni, ergő „megéri” jobban átgondolni a személyiségét és a mibenlétét.
    Már alig várom a következő találkozót!

    Ja 1 kérdés, mi van akkor ha valaki aki játszott , 1 találkozón mesél ilyen -olyan okok miatt, és a csapat nem tud felállni? Nekik azok a pontok kiesnek?

  • Shalafi: értelemszerűen mindent megteszünk azért, hogy a játékosként kezdett csapatok tagjainak ne kelljen beugró mesélőnek lenniük. Ez azonban annak tudatában, hogy táborok következnek kivitelezhetőnek tűnik. A csapatom kivétel volt ez alól, hiszen ők a tavaszi tábor szervezői is amúgy. Nincsen kőbe vésve hogy a csapatoknak milyen módon kell felállnia, lehet rendezvényenként 1-2 ember eltérés.

Vélemény, hozzászólás?