Az új M* anyagokat ígérő honlap a fórumos botrányhős, Cirifischio és az oldalunkon már több írásával is megjelent Magyar Gergely közös projektje, aminek keretein belül Ynev világával és kozmológiájával kapcsolatos elképzeléseiket osztják meg. Mélyvíz. http://koszilank.blogspot.com/

A Gólem Műben amellett, hogy alkalomról alkalomra kikerül a találkozóink plakátja tisztes kiszolgálás és igényes választék várja, elsősorban az asztali taktikai játékok szerelmeseit. Az asztalok kidolgozása azonban látványnak sem utolsó. http://golemmuvek.hu/

—————————————————————–

Kalandozók Útján

Az első Kalandozok.hu M.A.G.U.S. kalandmodul gyűjtemény

A Kalandozok.hu közössége évek óta a M.A.G.U.S. szerepjátékosok jelentős, a mindenkori kiadóktól független bástyája, Ynev rajongóinak gyűjtőgóca. Már 10 éve rendezünk – évente több alkalommal – szerepjáték táborokat és versenyeket, készítünk házi kiegészítőket, cikkeket, segítjük a szerepjátékkal ismerkedőket. Az aktuális M.A.G.U.S. politikától és a kiadóktól mindig elhatároltuk magunkat, ám – ha lehetőség volt rá – együttműködtünk velük.
Büszkék vagyunk arra, hogy a mai napig megmaradtunk azoknak, akik vagyunk: egy nyitott baráti társaság, akik pusztán önmagáért szeretik Ynev világát.

Nyilvánosság elé ritkán álltunk eddig, ám most akad valami, amit szeretnénk megosztani minden szerepjátékossal. Elkészült, és szabadon, ingyenesen, mindenki számára letölthető az első e-book-unk: a Kalandozók Útján, avagy az első Kalandozok.hu M.A.G.U.S. kalandmodul gyűjtemény!

Szóval mit is osztunk meg veletek? Egy a korábbi, hivatalosan megjelent M.A.G.U.S. modulgyűjtemények hagyományaihoz és formáihoz illeszkedő házi modulgyűjteményt, melyben az összes kalandmodult a Kalandozok.hu közössége írta, tesztelte és mesélte valamelyik korábbi Kalandozok.hu táborban.

Rajongói alkotást tarthat kezében az olvasó, mely nem tud, és nem is kíván a kiadók hivatalos anyagaival ringbe szállni. Ennek ellenére a kiadványunk nem csupán egy összedobott doksi, hanem egy terjedelmes könyv. Az egyes kalandokat, természetesen ismétlésekkel és átfedésekkel, különböző kalandozók írták, míg maga a modulgyűjtemény szerkesztéséért és összeállításáért Hulla a felelős. Kedvcsinálónak pár szót ejtünk mindegyik kalandról.

Vértestvérek – Összetett, csavaros maffia-történet, melynek központjában – mi más? – egy vérbosszú áll. Ezt a kalandot, mely önmagában is egy hatalmas kalandötlet-gyűjteménynek felel meg, kimondottan ajánljuk minden – nem feltétlenül M.A.G.U.S.-t játszó vagy mesélő – kalandmesternek, ugyanis rengeteg felhasználható ötletet rejt, melyek külön kiragadva máshol, más világokban is jól alkalmazhatóak. Ha önmagában használjuk fel, a kaland akár egy egész kampánynak adhat táptalajt.

Ahogy a szél fú – Rendkívüli kidolgozottsággal rendelkező klasszikus ynevi történet, mely igazi kihívást jelent minden játékos számára. Egy mondatban összefoglalva: egy politikai fogoly kiszabadításáról van szó, mely természetesen nem úgy alakul, ahogy a játékosok eleinte elképzelik. Történetközpontú kaland, mely hamar magával ragadja a játékos karaktereket, és nem engedi őket markából, míg fel nem göngyölítik azt – vagy el nem hullnak.

Álom a két hold alatt – Egy lazább hangvételű történet fordulatokkal és könnyed humorral fűszerezve, amelyben vérmérsékletétől és stílusától függetlenül minden kalandozócsapat érvényesülhet. A modul alaphelyzetében a Quiron-tenger egyik szigetének békéjét merénylet zavarja meg, s a kalandozókra vár, hogy kibogozzák az összefonódott eseményszálakat.

A Próféta– Egy elszigetelt, dél-ynevi helyszínen játszódó misztikus történet, melynek központjában egy Prófétaként emlegetett személy áll. Egy klasszikus fantasy kaland, mely ugyanúgy lehetőséget ad nyomozásra és gondolkodásra, mint aktív szerepjátékra. A történet folyásával együtt azon titkokra is fokozatosan fény derül, hogy milyen rejtélyes hatalmak lapulnak a háttérben.

Kacaj– Egy könnyed, humoros, és szerepjátékra fókuszáló kaland zárja a gyűjteményt. Elég, ha csak annyit mondunk, hogy átsugárzik rajta a sötét Dartonita humor. Aki kedveli ezt a fajta stílust, és a sok közös kacajjal fűszerezett valódi szerepjátékot, annak kötelező darab!

Az összes kaland hasonló, kidolgozott formába van rendezve, és rendelkezik az alábbiakkal:

  • Tartalomjegyzék
  • Hangulatkeltő novella (alias „kedvcsináló” a kalandhoz)
  • Koncepció leírás, részletes történetvezetés
  • Tippek és tapasztalatok a meséléshez
  • NJK-gyűjtemény
  • Kidolgozott helyszínleírások és térképek
  • JK-knak kiadandó anyagok

Minden kalandmodul készen áll azonnali mesélésre, „csupán” el kell olvasni és meg kell érteni őket. Azoknak is melegen ajánljuk, akik nem tervezik ilyen kalandok lemesélését, esetleg nem is játszanak / mesélnek Ynev világán – ők is számtalan hasznos ötletet és izgalmas leírást találhatnak a gyűjteményben!

Mindezt önzetlenül ajánljuk fel minden szerepjátékosnak, ezáltal is segítvén és támogatván a hazai kalandmesterek életét. Bár minden erőnkkel azon voltunk, hogy kiszűrjük a bakikat, biztosak vagyunk abban, hogy a kiadvány nem hibátlan.
Kérjük fogadjátok szeretettel!

Üdvözlettel,
A Kalandozok.hu közössége

Letöltés

Külső Világ #6 és Kalandozók Útján

17 thoughts on “Külső Világ #6 és Kalandozók Útján

  • Sógi
    Először nem értettem mi ez, aztán rájöttem hogy az eredmény meg alig olvasható 8)

  • Sorry 😛 Nekem tetszett… az eredmény is 😛 Törvényes semleges Törp harcos… v Semleges Jó törp harcos 😛 vmi ilyesmi… meg a kis kiértékelések is tetszettek, h miből hány %-os vagy 🙂

  • Sógi:
    Eh, én semleges jó elf barbár lettem. Nem éppen álmaim kasztja. 🙂

  • hol élnék: nagyváros, erdei forrás mellyett semmiképp
    mit tanulnék az egyetemen: matek/fizika, testnevelést semmiképp

    kasztom: barbár
    wat?

  • Barbarian Urban Shaman? Mi ez Shadowrun? 😛

  • Nem kérlek ez része a: még több barbárt a fantasy-ba kezdetű kampányomnak 8)

  • Nem szeretem a Barbárokat….midnig megkergetnek! 😀

  • Főleg amikor ott az a kastély egy szellemmel a főtoronyban 😛 😀

  • Ha esetleg van valakinek tapasztalata a Próféta című kalanddal kapcsolatban, az legyen kedves és ossza meg velünk.
    Aki még nem játszotta és nem KM, az ne olvassa tovább!
    SPOILER
    Főleg arra vagyok kíváncsi, hogy 1,Miért fontos, hogy ami álom az csak álom legyen, és ne történjen meg a valóságban
    2, Hogyan fogadták ezt a játékosok, nem érezték-e becsapva magukat?
    SPOILER VÉGE

  • barbár = pszi roham, miután örjöngés közben bekapcsoltam a berzerker módot (fegyver két db mithril rúnázott kétkezes pallos)
    ja, és ikerkasztú slan harcos vagyok, úgyhogy mindezt belső időben bekapcsolt kizökkent időben, úgyhogy szegmensenként 30-szor sebzek 26k6+14-et

  • Sacerdos Roquo dron Salamovik con Rokmund

    Magam még nem olvastam , de legalább felkeltetted az érdeklődésemet… csak hát , mondjuk úgy, nem rövid a történet.

  • Azért nem vészes, a könyv nagy előnye, hogy minden kaland azonos szerkezetű, könnyen át lehet futni őket. Csak azért várom a tapasztalatokat, mert ez a kaland kicsit zavaros.

  • SPOILER ALERT
    @Sacerdos Roquo dron Salamovik con Rokmund: Nem az álmon van a hangsúly, hanem inkább azon, hogy elgondolkodjanak a JK-k az istenek játékán, valamint hogy ez most megtörtént-e vagy sem. Az epilógus sorai között olvasva láthatjuk: nem igaz az sem, hogy „ez csak egy álom volt”.
    A lényeg: nyugodtan módosítsad a kaland végét, vagy bármely részét úgy, ahogy te azt legjobbnak látod a csapatod számára.
    SPOILER VÉGE

Vélemény, hozzászólás?