Itt oszthatjátok meg véleményeteket az eltelt napokról, átélt kalandokról és a mesélt modulról. Reméljük mindenki jól érezte magát és hamarosan találkozunk. Legközelebb a nyári tábor alkalmával, amiről hamarosan részletes információkat is megosztunk.

Vélemények a VI. Fanfár a Hősökért táborról

18 thoughts on “Vélemények a VI. Fanfár a Hősökért táborról

  • Első … bár kétlem, hogy más ne ért volna ma hamarabb vissza (főleg a hajnalban elindultak közül). A kalandról majd átolvasás után szerintem majd részletes kritikát írok majd (nagyon impresszív beleolvasva is), de hamarosan úgyis közkincsként kikerül majd szerintem. Ha ráaludtam (és ráittam) már, akkor a táborról is írok egy élménybeszámolót.

    U.i.: az életben is elkelne nekem egy hetente fejhető dzsah pap, hogy biztosabb egzisztenciával eljuthassak a táborokba …

  • Visszaértek a hajnaliak, csak (pl. engem személy szerint) elcsábított a széééles, naaagy, puhaaa itthoni franciaágy 😀

    Egyébként remekül éreztem magam, a kaland szuper volt, a mesélőnk még inkább, a társaság dettó. Ha lehet valami hiányosságot mondani, akkor az a tömeg hiánya; így most kevesebb emberrel lehet a táborról meg a kalandról beszélgetni… de a csökkentett létszámról persze se a lelkiismeretes szervezők, se a jelenlévők nem tehetnek. Amundnak pedig külön köszönet az öööö… nem szokványos tüzijátékért 🙂

    (lelkem mélyén lakó vérovodás:

    1 ütés, 102 fp… valaki? 🙂

    /lelkem mélyén lakó vérovodás )

  • 102fp – ezt részletezd kérlek 🙂
    mert ezt sikeres hátbaszúrás (mf)+ kínméreg+bosz.mest. villámpenge+ kés (-használat mf) kombóval sem tudtam még überelni

    ui a kalandra kíváncsi lennék

  • kínokozás+túlütés+roham(az ellenfél részéről)+2k6+5-ös alapsebzés (dupla 6-al) 🙂

  • Elismerésem a sebzésrekord gyanús kísérlethez.
    Még magam is olvasom a kalandot, de ahogy Gulandro is mondta, kikerül hamarost az oldalra is 😉
    Egyébiránt nem tudtuk befejezni sajnos, az egyéb teendők irányába billent el a mérleg nyelve. cserébe megismertettük magunkat egy igen jó kis kártya-társasjátékkal.

  • Bár nem akartam,(minek rondítsam el ezt a szép oldalt),többen is arra biztattak igen is írjam meg a táboros élményeimet a táborról,kalandról. Hát az nem sok van. 🙁
    Még mindig kavarognak bennem az érzelmek,de megpróbálok nem rájuk hallgatni,mert a düh rossz tanácsadó.Vissza már úgy sem csinálhatjuk,nem igaz? 🙁
    Röviden: szombat du. sietve elhagytam a tábor helyszínét,sértett önérzettel,bánattal,csalódással és dühtől elszoruló torokkal.
    Oka: a kb.18 órányi, 2 napos játék alatt való, kb.3 órás szereplés miatt.
    Nem tudom ki miért jött a táborba,de én nem ezért küzdöttem családdal,munkahellyel,csapattal és kedvel,ill.anyagi helyzettel. Én szórakozni,játszani akartam,nem az asztalnál a többi jk játékát figyelni.
    Ez még az első 4-5 órában elment,de utána hirtelen baromi unalmas és sértő volt.
    Péntek kb.délben kezdtünk,olyan bemesélés szerű dologgal,mert a másik csapat érkezését vártuk,hogy egyszerre kezdjük. Tök jó volt figyelnem hogy a 2,5 gladiátor végigveri magát a bajnokságon,mi meg a varázslóval néztük őket a játékban kint és bent egyaránt. Aztán megjött a csapat,de már nem kezdték a kalandot csak szombat reggel. És már nem verseny csak találkozó.Akkor minek vártunk mindennel? Értelmetlen szüttyögés egész nap. 1 nap maradt a 2 napos kalandra? Sebaj,a km pár dolgot kihagyott belőle.És éjjel közölte, hogy túl inaktívak voltunk a varival.Elkellet volna merülnünk Haonwell utcáiban,hogy ne unatkozzunk. Én a fő vonalat vártam. De utána mesélt nekem kb,1 óra kalandot ezután,mikor már mindenki aludt. Sikerült bejutnom a várba,éjszaka végigvágtatva, egy levelet kézbesítve a bárónak.De ott story end. Pedig izgi volt. Ennyit voltam a kalandban,16 óra alatt. 🙁
    Aztán másnap már állítólag a kalandba voltunk már,idő szerint. Ugyan ott. Ott pedig folytattam ahol abbahagytam éjjel. A várba. És ültem az asztalnál tétlenül. 🙁 Vártam a csapatot akik az egész odautat lejátszották kb.5 óra alatt. Nekem sikerült 1 alatt. 🙁 Kár volt!
    Köszönöm a Km munkáját.Sikerült elszúrnia a táboromat.Legalább 1x elnézést kérhetett volna érte.
    De nem,szerintem azóta sem fogta fel mit tett.Vagy csak magasról *..t, tett rá.Már nem számít. Talán ha más mesélőt kaptunk volna.(Bárkit a szervezőktől!!)Pedig szerintem minden eszköz adott volt a kezében hogy játékba hozzon,tartson.Én legalább megpróbáltam volna,bár nem vagyok szuper kk mesélő.A „hát igen, a nomádunk kicsit hanyagolva van mostanság” megjegyzés a szájából óránként,egy átlagos,lesajnáló mosollyal nem túl kedvcsináló a több órás hasztalan üldögélés mellé.
    Életem legrosszabb élményei közé került eme nemes esemény. Pedig baromira akartam, hogy jó legyen.
    Ezek után már bizalmamat vesztettem …….km,tábor,stb. És az átélt események nyomán,az vesse rám az első követ aki nem ezt tette volna.
    És senki nem kérdezte meg még komolyan(leszámítva ezt a blogot) mi volt a távozásom oka. Pedig a negatív kritika is építő jellegű!! 🙂
    :(:(:(:(

  • Kedves Valheru! Én ugyan csak a magam nevében beszélhetek, és emiatt sokat hozzáfűzni nem tudok a dolgokhoz. Nagyon sajnálom, hogy a szívedben haraggal, és csalódással jöttél el. De azt érdemes tudnod, hogy a Krónikák.hu táborai és találkozói sohasem versenyek, még az egy naposok sem. Sosem teszünk kivételt a csapatok között, összesen annyit, hogy az első három helyezett külön emléklapot kap, gesztus értékűleg. Emellett pedig többen is komolyan megkérdeztük a távozásod okát, mégpedig amikor odajöttél elköszönni. Annyira gyorsan történt mindez, hogy mire mi a délutáni napsütötte elménkkel felfogtuk, hogy mi történt, már régen a vonaton voltál. Sajnálom, hogy nem tudtunk neked segítséget nyújtani abban, hogy jól érezd magad a táborban.

  • Mar nincs harag vagy keseruseg a szivemben,csak uresseg!
    De majd idovel biztosan valtozik ez!
    🙂

  • Sziasztok!

    Én meséltem a Slayers csapatnak.
    Elöször is szeretnék bocsánatot kérni Valheru. Nem állt szándékomban tönkre tenni a hétvégédet, játékodat. Ahogy sem megbántani, sem haragot ébreszteni nem akartam benned. Őszintén szólva nem is láttam rajtad, hogy dühös lennél, csak azt, hogy unatkozol. Ami tudom az én hibám nagyrészt.
    Úgy gondolom, ezek elkerülhetőek lettek volna, ha jobban ismerjük egymást emberként, játékosként, és kalandmesterként.

    Ahogy én láttam:
    Egy olyan csapatot kaptam, akik gladiátorviadalokon vesznek részt. Járják a világot, és fegyveres, gladiátor bemutatókat tartanak. Hol imitált harcot, hol éleset.
    A csapat.
    Törpe váltott kasztú tolvaj / Tooma pap. Jellem: rend, élet. A tolvaj kaszt inkább felderítő jellegű. Ő a harc, a kihívás, és bizonyítás vágy miatt tart a csapattal.
    Dzsenn varázsló. Jellem: rend. Amit kiemelnék a 21-es IQ. Ő a csapat esze, szellemi vezetője, és pénz kezelője.
    Ember váltott kasztú tolvaj / nomád harcos. Jellem: káosz. A csapat íjásza, felderítője, erdőjárója. Valheru karaktere.
    Khál gladiátor. Jellem: Rend. A csapat ütőgépe.
    Félelf váltott kasztú tolvaj / gladiátor (Netron) Jellem: rend, halál. A csapat tankja.
    Egy ilyen gladiátor csapattal a gladiátor viadalos szálat meséltem a három lehetséges indulásból. Most már tudom, hogy rosszul tettem, hogy indulási kategóriák armadáját lebbentettem fel a karakterek előtt, hogy bárki válasszon kedvére. (pusztakezes, a modulban írt hajós, dzsad típusú, és a hagyományos amiből volt egyéni, páros, csoportos) Mert ráharaptak, és elmerültek benne a gladiátorok, és a Tooma pap. Így az első nap azzal ment el, hogy lejátszottunk a viadalokból négyet. Ezek után jött a megbízás. Ez már este történt. Eddig a részig lényegében szinte csak a gladiátoroknak és a Tooma papnak meséltem felváltva.
    A megbízás után kettévált a csapat. A nomád harcos hírvivőként egy levéllel előre vágtatott az éjszakába. Lovat cserélni állt csak meg, és A faluban. De ott sem időzött sokat, mert a kötelességtudat, és a feladat, hogy az üzenetet át kell adnia, hajtotta. A várhoz ért 24 óra altt, és bejutott. Addigra viszont a többi játékos már rég elment aludni. Mi is befejeztük itt aznapra a játékot, mert már hajnali kettő volt, és amúgy is kellettek a többiek, mert a nomád pszi üzenetet küldött, amire a többiek reakciójára volt szükség.
    Másnap természetesen Lemeséltem azt az időt, míg a többiek elérnek ugyanabba az idősíkba. Ők is indultak már az éjjel, de ők szekérrel. Lassan, és megálltak több helyen is, amit a mese, és a modul miatt nem hagytam ki. Elidőztek, játszottak. 24 óra alatt A faluig jutottak, ahol szintén elidőztek. És úgy döntöttek maradnak reggelig. Lejátsszák a modul adta lehetőségeket. (Aki ott volt tudja, a többieknek meg nem akarom lelőni a poént. Majd elolvassák) Ezt már Valheru nem várta meg. Reggeltől várta, hogy a csapat beérje őt, amit kb. délután kettőig sikerült neki. (Vagy háromkor? Nem tudom pontosan, nem néztem az időt)
    Elkövettük azt a hibát is, hogy szétszakadt a csapat. Más körülmények között nem olyan nagy baj, de itt nagyon rosszul jött ki. Valheruval tényleg kevés időt játszottam. Ahogy a Dzsenn varázslót játszó Istvánnal is. Bocsánatot kérek ezért is.

  • Azért hadd jegyezzem meg, a csapat össze-nem-tartásában csúnyán sárosak voltunk… utólag elemezgettük a dolgokat. Értelmesebb pszi üzenetek, konkrétabb elképzelések („gyere vissza, találkuzunk félúton” vagy „visszamegyek, találkozunk félúton”) a részünkről mind mentették volna a helyzetet. Azért ne te legyél már a hibás, ha mi sodródtunk az árral; a mesélő nem köteles pelenkázni a csapatot 😀

    Ami a gladiátorharcot illeti: én maradéktalanul élveztem. Mivel a karakterem, háttér szerint, a tavalyi bajnok volt (és alakult ez anélkül, hogy bármit is tudtam volna a kalandról) nekem a viadal olyan volt, mint mikor csóró gyerek talál egy szatyor nyalókát. Ha ezt a lehetőséget nem használom ki, én vagyok hűtlen a karakterem koncepciójához.

    Ráadásul sok újat tanultam a játékról (ld. taktikák, harci cselek, meg az arénaellenfelek) amit külön köszönök, és kamatoztatni fogom a jövőben 🙂

  • Első alkalommal voltam táborban és nagyon érdekes élmény volt. Én is jobban örültem volna, hogyha többet tudunk játszani … esetleg elérünk a kaland végére, de jól éreztem magamat a csapatommal. Amennyit láttunk a kalandból az tetszett, hogy kikerül akkor biztosan el fogom olvasni. Az ilyen alkalmakban az a legjobb, hogy akármilyen is a hangulatom, sokadik napra már erőt vesz rajtam a rendszeres étkezés és a friss levegő, nem beszélve a nyugalomról és sokkal jobban érzem magamat. sokkoló is ilyenkor visszatérni a nagyvárosba. Szomorú, hogy másnak nem tetszett a tábor, de ahogy olvasom ez elsősorban a nem-összeszokott csapat koncepciójából ered. Kíváncsian várom mi lesz a legközelebbi alkalom és remélek el tudok majd menni rá. Addig is legyetek rosszak. 🙂

  • Zarlat: mar nem haragszom!
    Remelem jatszunk meg egyutt az eletben,baratsagban!
    🙂

  • Sziasztok!

    Én most először voltam táborba és tettszett nagyon 🙂 Köszönet ezért a szervezőknek és a KM-ünknek Zarlatnak is! Amúgy részemről semmi probléma azzal, hogy a játék elején nem voltam annyira porondon, mert a gladiátorviadal nem a varázslókról szól és ezt el is fogadtam, tudtam, hogy ez van mikor egy csupa harcosból álló csapatba mágiahasználót viszek. Így inkább intéztem a téteket, szurkoltam és kalkuláltuk a nyerési esélyeket 🙂
    Mint a „csapat esze” egy játékosi rövidzárlatból adódóan elkövettem néhány taktikai hibát, amire majd a következőkben jobban fogok figyelni ha legközelebb is marad a csapatkoncepció.

    Összefoglalva nekem tetszett, várom a következőt 🙂 !

    Ja és külön köszönet a reggeli (nekem) életmentő teáért, dupla adagot ittam 😀

  • sziasztok!

    nekem csak a szervezéssel kapcsolatban volt az furcsa, hogy a korábbiaktól eltérően nem volt nyílt regisztráció, amiből tudni lehetett volna, kik lesznek jelen és kit lehet esetleg megkeresni csatlakozási szándékkal…

    uff

  • Catsmile: hmm … szerintem erre korábban sem volt külön regisztrációs felület az előző években. A nyárira szokott lenni egyéni és az egynaposokra csapatos. Én sajnálom, hogy nem találkoztunk most.

  • Gulandro: akkor lehet, hogy külön regisztrációs felület nem, de volt egy hely, ahol kint volt, hogy ki jön…. 😛 és kivel lehet társalogni az ezzel kapcsolatos témában… 🙂 remélem, hogy nem csak rosszul emlékszem.. 😉 amikor Sixy mesélt nekünk… akkor biztos kint volt…

  • oh… tudtam… hogy elfelejtek valamit… 😀 természetesen én is szívesen találkoztam volna veled és a társasággal is… 🙂 a modult majd meglesem… egy kicsit később… most sok a dolog…

Vélemény, hozzászólás?