Az alábbiakban a XII. Kalandorkrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny karakteralkotását leled, az egyszerűség kedvéért, egyből PDF dokumentum formájában. Mielőtt azonban belevágnál karaktered megformálásába, néhány dolog elöljáróban

A rendezvényre való regisztráció a honlapon található elektronikus űrlap kitöltésével lehetséges, egészen július 2-ig (ugyaneddig várjuk a karakterek előtörténeteit is!)

A karakter előtörténete részét képezi a verseny pontozásának, ezért kérjük, hogy a karakterek előtörténeteit minden csapat egyben küldje el a kronikak.hu@gmail.com e-mail címre. (Megjegyzés: a karakter előtörténeténél nem szabunk semmilyen formai kötöttséget vagy terjedelmi korlátozást, de a hozzávetőleges hosszúság kb. egy gépelt oldal Times New Roman 12-es betűtípussal és tartalmaznia kell a karakterek nevét, kasztját, faját, életkorát, szintjét és az esetlegesen felvett előnyeit és hátrányait is!).

Karakteralkotás: XII. Kalandorkrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny

Karakteralkotás: XII. Kalandorkrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny

9 thoughts on “Karakteralkotás: XII. Kalandorkrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny

  • Hello!

    Amund lehet-e paplovag? Ugyanis karakteralkotás szerint lehet lovag is és pap is. Na de akkor miért nem lehet paplovag? 😀 MTK szerint szerint lehetséges, hogy bármilyen kasztot felvegyen, ámde valamilyen szinten mindenképp harcoshoz fog közelíteni.

    Üdv.: Mr. Shade

  • Én egy emberek között nevelkedett amundra gondoltam, aki így elméletben felvehetné az emberi vallásokat is, hiszen azok kultúráját veszi át és a sajátjáról keveset, vagy semmit se tud. Alap ötlet persze Alex von Arvioni, aki szintén emberi vallást követ.

  • A példádban szereplő amund is egy akkor szakadár vallás követője lett. A hetedkori események igencsak megnehezítik a manifesztációt túlélő amundok helyzetét. Pár év múlva talán más lesz a helyzet … hiszen már most is 3712 van. Egy, a 20-as években játszódó kampányunkban már kifejezetten előkelő dolog az amund faj megjelenése, a Hradzs erős hátszelet adott nekik akkor. Persze egyszer az is összeomlik majd.

  • Az induló felszerelésről szeretnék kérdezni. Harcosnál azt írjátok hgb szerint. Ha ott több is van írva akkor mindet megkapom, vagy csak egy „szettet”. Másrészt ha olyan fegyvert vértet ír ami helyett másikat szeretnék, akkor elég a különbséget fizetni, vagy valahogy máshogy megy a beváltás?

  • moonwish: a hgb elég speciális kasztokat vonultat fel és mindazt megkapják, amiket a ott említenek. Természetesen ahol az szerepel, hogy „mivel szeretnek harcolni” az nem jelenti azt, hogy meg is kapják induláskor. Vértek terén ahol megkötés van ott csak azt kapják meg, ami szerepel. Ha mást szeretnél akkor add el (fél áron tudod megtenni) és vehetsz egy új eszközt.

  • Megkérdezem itt is, mert azért mégis inkább idevaló 😀
    „Még egy kérdésem lenne, mégpedig az ikerkaszttal kapcsolatban, hogy gondolom ott is ki kell mind a két kasztot fizetni, viszont mindenképp első szinttől kell ikerkasztosnak lenni, vagy bármikor a karakter élete folyamán előfordulhatott ez a lépés? (tehát mondjuk 5432 xp-je volt egy kasztban, amikor felvette mellé a másikat, ez lehetséges-e?) A könyvbeli szabályok szerint igen, de hát ugye a verseny más.”

    És még egy játéktechnikai a tűzvarázsló karakterhez: tűzvarázsló lehet nem sogronita? Vagy elveszti akkor a tűzvarázslói képességeit, ha mondjuk más hitre tér?

  • Az ikerkasztot csak a karakter indításakor szokták használni, minden későbbi jellemformálódásra ott van a váltott kaszt lehetősége.

    A tűzvarázslók minden esetben csak sogroniták lehetnek. A renegát tűzvarázslók is a Tűzkígyót tisztelik … vagy nem varázsolnak.

  • Sziasztok!

    Pár építő kritikai megjegyzésem lenne a karakteralkotáshoz.

    Kasztok besorolása:
    Harcost az 1-es kategóriába rakni (gyenge is, magasabb szinten meg mágia nélkül semmi.)
    Boszorkány 2-3-as kategóriába. (Kevesen játsszák, az alapkönyv szerint is alacsony a tp szintlépés értéke)
    Amazon 2-3 kategóriába (Gyengus, kevesen játsszák, és nagyon gyorsan lép szintet elvileg)
    Paplovag 4. kategóriába felvinni. (Erősek, páncélt is kapnak, tudnak varázsolni, és jól harcolni)
    Harcművész/Kardművész 4-es kategóriába felvinni (tápos mákos félistenek, az alapkönyv szerint is nehezen fejlődnek)

    Előnyök:
    – Tehetség: kicserélődhetne azzal, hogy egy választott MF adott ponttal olcsóbban megvehető. A jelenlegi verzióban használhatatlan. (Nem választja senki)
    – Született diplomata: a szerepjáték meggyalázása két dobással lecsitítani az indulatokat. Adjon bónuszt a játékos próbadobására, ha megkísérli a félreértéseket elsimítani.
    -Nyelvtehetség: csökkenteni kell a bónusz kpkat. 3k10, és 5k10 nagyon sok. Pl. lehet +1 nyelv, a többit pedig 20% kedvezménnyel tanulhatja meg. a 2. fokozatnál meg 2 nyelv, (vagy 1+1ősi) és 50% kedvezménnyel tanulhat nyelveket.
    Egyensúlyérzék: reális lehet a felsorolt képzettségek olcsóbb fejlesztése. Pl. 1 kp ért nem 3, hanem 4, vagy 5% nyerhető.
    Titkos hagyomány: értelmetlen képesség. Nincs első két fokozata, a harmadik meg szeráfi alku magyarosan. Felesleges képesség ilyen formájában.
    Új hitek: nagyon jó ötlet. Felsorolás szerűen konkretizálni kellene néhány lehetséges opciót, illetve a hozzájuk kapcsolódó szférákat. Papnál, paplovagnál felmerül a további képzettségek kérdése is, amit a többi isten követője megkap.

    Egyenlőre ennyi, ami megszúrta a szemem.

    Üdv: Maguspalanta

Vélemény, hozzászólás?