Régi kedves logó
Elég rég volt már, hogy igazi klasszikus szerepjáték került a játékosok asztalára, a legtöbb próbálkozás kimerült a hack’n’slash kategóriában, majd az unalom mocsarában el is süllyedt.
Szeptemberben azonban egy régi ismerős köszön vissza a gyermek korunkból, miután egy alapos ráncfelvarrást kap. A felújított Balsur’s Gate: Enhanced Edition lényegében egy felújított változata lesz a 1998-as első résznek, ami miatt mégis megér egy posztot, az az a tény, hogy a felújítás hoz az amúgy sem kis játékidőbe még több szórakozást. Ráadásul mindezt élvezhetjük majd a régi vasainkon is, mivel nem lesz magas a gépigény. De még ennél is tovább megyek, akár hálózatban is játszogathatunk egymással az androidos tabletünkön vagy asztali gépünkön, a burzsoák akár az Ipad-jükön is.
Mint azt említettem kapunk bele némi frissítést is, ami három új társ, egy új kampány, és kb 400 régi bug kiirtása. Az új NPC-k új küldetésekkel vannak felszerelve, hogy még színesebbé tegyék a játékunkat.
Rasaad yn Bashir a szerzetes az ígéretek szerint egy bő 4 óra pluszt ad a játékidőhöz, Neera a félelf vadmágus leányzó is ennyivel növeli meg a játékot egy romantikus kalandfüzér bevonásával.
És a harmadik, egyben a kedvenc NPC-m Dorn Il-Khan a félork Blackguard, aki (nem fogjátok elhinni) újabb 4 óra pluszt ígér nekünk.
DornMonkNeera
És ha az általuk beígért 12 órát keveselnénk, akkor kapunk még egy 6 órás kampányt is az arcunkba a The Black Pits képében, ami már a nevében is igazi DND kalandnak ígérkezik.
A megjelenést szeptemberre ígérik, minden platformra, bár ezt manapság kétkedve hisszük. Egyedül az Android megjelenés nincs még kitűzve. Az ára is nagyon barátinak mondható a maga 20$-jával, ami nagyjából 4500 forint.
Hát egy hónapig pihenjetek, aztán indulhat a nosztalgiával zsúfolt szerepjáték.

Baldur kapuja újra feltárul.

9 thoughts on “Baldur kapuja újra feltárul.

  • Finom lesz. Kap egy kis „szebbülést” és fullos magyarítást. Régen olvastam a hírről és virultam, de már rég beszéltek a sok plusz kontentről(4plusz óra) és az erre kiérkező hivatalos magyarításról. Ez volt másfél éve, és szkeptikus leszek. Ha fél éven belül kijön lemezen, akkor esküszöm megveszem (mint a fallout-ot. 1+2+Tactics)

  • Remek összefoglaló lett. Én is nagyon várom milyen lesz … a CGI videók hiányozni fognak, de a 8/12 óra plusz kaland majd feledteti velem remélem. Gondolom te ezt már tableten fogod játszani toxik.

  • Azt olvastam, hogy lesznek videók, ráadásul felújítva és újabbak is kerülnek be.

  • Stimmel, de ahogy tudom ezek pergamenszerű képek lesznek és felcserélik az eddigi „területbejárós-oldschool-CGI” videókat. Ne legyen igazam persze.

  • Reméljük nem lesz. Vagy ha pergamenes is lesz, akkor azt igényesen adják ki.

  • Mindig is szerettem volna kipróbálni az 1. részt, eddig csak a régi megvalósítás miatt nem tettem.
    Bár kihívás lesz elhelyezni ezt a rengeteg játék időt…

  • Nahát ezzel én anno nem játszottam, de ha lemegy nálam feltétlen ki kell probáljam egy ilyen ajánlás után 😛

Vélemény, hozzászólás?