“Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett,

Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben.

Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg

Otthonuktól távol, idegen vizeken,

Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.”

 

Idén nyáron augusztus végén, augusztus 24-30ig, kerül sor a Krónikák évadzáró rendezvényére. Az idei esztendőben inkább a táboroké volt a főszerep eddig is, azon igyekszünk, hogy a soron következő alkalom is gyarapítsa az emlékezetes kimozdulásainkat. A hetedik mágikus alkalom, ezért is buzdítunk mindenkit, hogy segítsen még inkább azzá tenni egymás számára. Hetedik alkalom, hét nap … idén is tartjuk a hosszabb időtartamot.

A tábor helyszíne a tavaly megismert Hotel Annamari, ahol az időpontválasztás miatti utószezonba jó eséllyel leszünk csak magunk (de legalábbis kevesebben). Aki volt velünk tavaly az tudja, de meg kell említeni, hogy remek panorámás háromcsillagos hotel ez, ahol az étkezéssel nagyon meg voltunk elégedve és nagyon szívesen láttak minket (adtak repetát).

Hasonlóan a tavalyi évhez tervezzük a tábor menetrendjét is: 25-én kerül sor a versenykalandra, amelyet opcionálisan 26-án is be lehet fejezni majd még. A kalandot Amund írja Úttalan út címmel és lehetőséget biztosít az Átkozott Fészkekben kampány hősinek visszatérésére. Phoenix által egy kicsit átgondoltabb karakteralkotás lesz elérhető erre az alkalomra, de a kampány karakterei változtatás nélkül jöhetnek.

A tábor folyamán minden nap szeretnénk, hogy lehetőség legyen minél többféle kalandmesternél, minél többfélébb kaland megismerésére. Ez feltételez majd egyfajta interaktivitást a résztvevők részéről a tábor előtt is, hiszen a következő hetekben több olyan bejegyzés is lesz, amely a táborban mesélni jelentkezőktől származnak majd, hogy felvezessék mire is számíthattok.

A Krónikák kalandmesterei is fognak a hét napból több alkalommal is mesélni, azonban várjuk azoknak a kalandmestereknek a jelentkezését is, akik bármilyen rendszerre, bármilyen világra felkészülnének egy-egy napon és játékosokat keresnének a meséjükhöz. Ezzel szeretnénk az idei tábornak egy sokkal dinamikusabb hangulatot adni.

A szokásos levelezési címekre várnánk tehát a rövid összefoglalásokat a tervezett kalandokról és hogy mennyi fő jelentkezhet majd rájuk. Természetesen érdemben jelentkezni majd csak az érvényes regisztrációval (online jelentkezés és befizetett tábordíj) rendelkező tudnak majd.

A tábor részvételi díj 29. 000 Ft lesz, amely magában foglalja majd a hét napos tábort teljes étkezéssel, a tábor során debütáló új Krónikák pólót is. A jelentkezési határidő augusztus 11, ameddig a teljes részvételi díj utalását is várnánk majd a következő számlára:

 

Szilágyi János – 10700581 56790137 51100005

 

Van lehetőség Üdülési csekkel és SZÉP kártyával való fizetésre, de hasonlóan az egyéni időbeosztású táboros részvételhez ezt személyesen kell egyeztetni a szervezőkkel. A táborhoz kapcsolódó regisztrációs hamarosan elkészül, előjelentkezni azonban már most is lehetséges levélben (gulandro@gmail.com), telefonon (06304820138) és személyesen (elsősorban Budapesten).

 

Üdvözlettel:

az Elveszett Mesék Társasága,

a Vándorkrónikák Tábor szervezői és

a Kronikak.hu szerkesztői

VII. Vándorkrónikák Szerepjátékos Tábor és Találkozó – 2013. augusztus 24-30.

35 thoughts on “VII. Vándorkrónikák Szerepjátékos Tábor és Találkozó – 2013. augusztus 24-30.

  • Hm… ezt csak most vettem észre:

    „Idén nyáron augusztus végén, augusztus 24-30ig, kerül sor a Krónikák ___évadzáró___ rendezvényére.”

    Nem terveztek őszi összejövetelt a tavalyi bánki buli mintájára?

  • Dehogynem. Ez csak annak a jele, hogy mi az évadokat iskolai időszámítással értjük. Ősszel kezdődik egy új „fejezet” őszi táborral és ismét egynapos rendezvényekkel együtt.

  • Huhh, ez megnyugtat 🙂

    *végrendeletét összetépi, akciós kötélrendelését az OBI-ból lemondja*

  • A karakteralkotás is készülődik, már az új önmagát nézegeti a tükörben 😉 …
    jelige: minor balance changes

  • Ugye megreformálod a faji tp értékeket? *ártatlan Pikachu-tekintet*
    Tök jó lenne 250-es vagy 500-as lépcsőkre osztva, mint a képességpontoknál.

    Tényleg, ha – szerénytelen módon – vannak javaslataim a karakteralkotás kapcsán (néha csak annyi, hogy mit kellene még beleírni a leírásba), megírhatom valakinek, vagy inkább bízzam rá az illetékesekre az agymunkát? 😉

  • Még mindig szívesen vesszük a javaslatokat a karakteralkotással kapcsolatban. Aztán van amit megfogadunk, van amit csak később és van amit egyáltalán nem. Szóval nyugodtan.

  • Előnyökhöz javasolnám a vagyon/rang hátteret… aki vmi dúsgazdag nemest akar játszani vagy kis szintű lesz vagy vagyontalan… sztem ennyit megér ,) A részleteket a bölcsebbekre bízom 🙂

  • :)…
    Regisztrációt kérünk szépen 🙂

  • Folyamatban, a héten kikerül már talán. 🙂

  • Azèrt tök franko h màr most van kint 5 fèle jàtèk az ember azt sem tudja mit szeretne 😛 ez nekem nem kicsit tetszik 😀

  • Halihó!

    Akkor most melyik-hányadik napo(ko)n is fog játszódni a tábor magus versenymodulja? Mert nekem nem tiszta. 🙂

  • zeno
    „2. nap: Úttalan út (M.A.G.U.S.) versenymodul”
    Tehát a második nap. Nem az érkezési napon, hanem az első teljes jogú napon, amikor reggel estig miénk a világ ;). Egynaposra van tervezve, de tudjuk milyenek ezek a táborok, igy lehetőség van a rákövetkező napon is még folytatni (teszem azt délelőtt, stb. ilyesmi).

  • Dale Kyriában – Beugró az Úttalan úthoz

    Az Időőrök halhatatlanok, sebezhetetlenek, elpusztíthatatlanok. Ez nagyjából köztudott. A sogroniták meg roppant indulatosak tudnak lenni, amikor bepöccennek. Ez is nagyjából köztudott. Persze kivétel erősíti a szabályt. Eme kivétel volt a fenti, minket leckéztető Időőr is, aki csak akkor ébredt rá az összefüggésekre, mikor Faer szinte napkitörés erejű lángpenge-ráolvasással erősített kardja bement az isteni lény hátán és kijött a hasán.

    A szinte napkitörés erejű lángpenge-ráolvasás meg ott maradt benne, középen.

    Az „ég a gyomrom” egészségügyi panasz mindenesetre új értelmet nyert.

    A lény rögvest gyengélkedni kezdett, és felszívódott egy időörvényben. Sajnos, az ilyen időörvény nem valami válogatós fajta; beszippantotta a gyomorbántalmakkal küzdő Időőrön kívül ügyfeleimet, a Slae-Yeorth kalandozócsapatot, de ami sokkal szomorúbb, engem is.

    Tudom, hogy Ön csak egy dekoratív sellőszobor itt, a park szökőkútjában, de én nem bánom; legalább figyel rám a szép szemeiddel.

    Dale Taliquetta vagyok, erioni félelf jogtudor.

    Szóval, az örvény idevetett, Yruen városába. Rögtön azt hittem, valami kyr hagyományőrző egyesület tart karnevált, annyi lisztes hajat láttam. Pöpec sminkek, remek jelmezek, gondoltam. Kicsit fura volt persze, hogy az általam ismert nyelvek közül csak az elffel boldogultam, de tudja… bolondos figurák ezek a hagyományőrzők.

    Egyértelmű volt számomra, hogy elég lesz majd lefeküdnöm meg felkelnem, és Torozon Tavernájában ébredek a többiekkel, újra megkezdve az ominózus napot, amibe az Időkígyó átka kényszerít, így nyugodtan kutattam patrónusom, Dreina úrnő szentélye után, majd bosszúsan, amiért nem leltem rá, felírtam nagy ákombákomokkal ide, Ön alá, a kút peremére dicstelen ellenfelem érdemtelen emlékére, hogy „James Egghorn törpe ügyész, nagy orr, kicsi ész.”

    Igen, hölgyem, most ezt a feliratot sikálom, mielőtt elvisznek gályarabnak.

    Mikor a kyr-jelmezesek bevittek a fogdába, amiért nyíltan Dreu-t imádtam, a problémás barbárok termékenység-totemét (bolondos figurák ezek a hagyományőrzők, mondtam már?), csak kuncogtam, azt hittem, játék. Még akkor se vettem komolyan, amikor az Ön kárára elkövetett garázdaságot is felemlegették, meg ugye a várható gályarabságot.

    Akkor szomorodtam el csak, mikor másnap nem a csapattal ébredtem Erionban, hanem ugyanott, a fogdában.

    Kyrek, Dreu, értetlenkedés a modern beszélt nyelvek esetében… Hahó, Dale, időörvény, kyrek, Yruen-Erion, Ötödkor, pálinkás jóreggelt!

    No, itt ütött be a halálfélelem meg a többi.

    Meglepetésemre egy nemes elf kiállt értem. Ekkor, Kyria virágkorában, a béke idején még az elfek nem voltak azok a paranoid, fajvédő, xenofób szociopaták, mint az én időmben, sőt, a magamfajta félelf ritkább volt, mint a kráni Domvik-pap; kizárólag hatalmas emberhősök félvér gyermekei, olyanoké, kiknek legendás tettei szerelemre lobbantották a hűvös elf szíveket.

    Holnap beszélhetek így a város helytartójával. Szerencsére Erion legtöbb törvénye kyr hagyományokon nyugszik. Talán nem leszek teljesen elveszett.

    Szóval, hölgyem, ha holnap nem talál itt, akkor egy gályán vagyok hajtóerő, Ön pedig itt marad a maradék „…nagy orr, kicsi ész „ firkával és nem lesz, aki büntetésből befejezze a takarítást.

    Ha más nem, ezért is remélem, hogy szurkol nekem.

  • „Rögtön azt hittem, valami kyr hagyományőrző egyesület tart karnevált, annyi lisztes hajat láttam”… kacagtam 😀
    Viii neked simán jól áll, ez a diplomata-ügyész-krónikás-közjegyző style (ha jól emlékszem a tavalyi táborban is valami ilyesmivel játszottál nálam)

  • Sziazstok!
    Ha valakit érdekelne.(Lecsomániások figyelem!!!!)
    Lehet érdemes megnézni(kóstolni!!!),ha valaki korán érkezne!!! 🙂

    V. Lecsófesztivál – augusztus 24.Balatonszárszó

    – Csapatok főzőversenye
    – Gyermek programok, arcfestés
    – Fourtissimo zenekar, siófoki mazsorett csoport
    – Meggyes Csaba latin műsora és utcabál a Corso-duóval

    Helyszín: Szabadtéri színpad és strandparkoló
    A rendezvény ingyenes!

    🙂

  • Társas-, kártyajátékot hoz valaki?
    Én hozok Igenis, Sötét Nagyurat (mert kicsi 🙂 ), Stargate kártyát (mert szeretem 🙂 ), s ha igényli valaki van még SW, ST kártya is. Található még nálam raktáron HKK, Káosz Galaktika, Battletech (2 pakli), Wow, M.A.G.U.S. (szintén 2 pakli, s nem tudom hogy kell játszani ;)) kártya és némi Mechwarrior valamint Axis & Allies asztali figurás játék is.
    Valaki hoz Munchkin-t, Odalentet?
    Valheru, neked mintha volna Call of Cthulhu társasod? Az állat lenne! 😉

  • Jön valaki szombaton a déliből a 9.25-ös vonattal??????????????????????

  • Mondjuk hideg nem lesz, csak víz 🙂
    Még nem tudom pontosan, hogyan s mint megyünk, kb. majd pénteken derül ki.

  • hoi
    olyan kérdés, h aki szombattól keddig marad annak mennyi lészen a tábornak díja?
    tudom jókor kérdezem 😀

  • Egy leheletnyit el voltam (a múlt idő hazugság) havazva, úgyhogy nem volt érkezésem korábban írni.
    1, beférek-e még valamelyik csapatba (90%, hogy van csapatkereső külön, csak retardált mód nem találtam meg)?
    2, hozzak-e fegyvert, ha igen, akkor polisat vagy fémet, ha fémet, hozzak-e kesztyűt (ebből tudok hozni 2 párat), vívókabátot és maszkot (ezekből csak magamnak van elég)?

  • fegyverekhez kapcsolódva én tudod hogy mindig vevő vagyok a dologra 😀 polis vagy fém ügyben meg ahogy érzed csak írd meg mert attol függően hozok énis 🙂

  • Whythefucknot jeligére akkor főleg fémet hozok, a tényleg jó polisok úgyis Luminán vannak éppen.
    1 HK, 2 Katzbalger (rövidkard), kabát+maszk… kesztyűt hozzak neked, vagy van sajátod, vagy majd vigyázunk egymás kezére? 😀 Also tudok hozni 2 tőrt is, ha érdekel, bucklert, bidenhandert, kalapácsot viszont nem vagyok hajlandó. 😀

  • Fakarddal beszállok én is. 😉 Vagy fémmel. 😀

  • Ahriman

    1, Ahogy tavaly is, szerintem biztosan be tudod édesgetni magad valahova 😉 . Illetve csapatösszevonásokra is sor kerülhet természetesen, egy-két kóbor kalandozó esetében.

  • Ahriman majd folytatjuk a tavaly abbahagyott Mesél az erdő kalandot 🙂
    A köv részt is lenyomjuk ketten!

Vélemény, hozzászólás?