A Rozsda legalja vagytok, szemetebb a szemétnél, piszkosabb a piszoknál, a csatornába okádott vacsora vagytok, egy szétbaszott este után. Ti vagytok a söpredék, a mocsok az utcán, ami mindenkinek szúrja a szemét, de ahhoz már nincs merszük hogy feltakarítsák. Bűzlő váladék vagytok, szennyes esővíz, olajjal bemocskolt pocsolya. Nem kívánt gyermekei ennek a mocskos negyednek. Csótányok vagytok az itt élők szemében, és ők is csótányok a ti szemeteken. A mocsok közepén vertetek tanyát, maradékot csipegetve, kukákat belezve. Ki szeret benneteket?! Válaszoljatok! Vágjátok rá nyugodtan, ha van ilyen. A mellettetek álló persze, és talán még néhány sorstársatok is hogyne… azért mert ők is csótányok!

De mind azok vagyunk! A „nagyok” szemében, a rendszer szemében, a vállalatok és az általuk pénzelt kopók szemében. A városépítés – vagy inkább leépítés – szemében, és a környezet védők szemében. Csak egymásra számíthattok… csak egymásra számíthatunk!

Hova tartotok hát? Mit értetek el eddig? Felgyújtott kocsik, kifosztott boltok, átdrogozott éjszakák, anyu zsebre vágott nyugdíja? A keményebbeknek talán már volt része komolyabb összecsapásokban a zsarukkal, vagy akár más bandákkal. De mégis, ez mindenetek! Azt talán tudjátok, hogy mit értek, de hogy miért éltek? Maradékért? Leejtett koloncért? És ezen marakodtok a többivel, mint a kivert ebek? Értitek már? Fogjátok az adást? Hát persze hogy fogjátok, van fületek hozzá. Több lehetőség van bennetek, mint hinnétek!

Egy banda vagytok a megannyi közül, akik a Rozsda közepén verték fel a fejüket, hiszen csak itt maradhattok életben. De most akár többek is lehettek ennél, hiszen egyenként elenyészőek vagytok, de együtt már jelentékeny erőt képviseltek. Én tudom miként nőhettek magasabbra a talajszintnél. Ismertek, tudjátok ki vagyok, hallottátok, talán láttátok is tetteimet, vagy következményeit. Hát most figyeljétek amit mutatok nektek, tudjátok hogy megéri.

Budapesten éltek, azon a Budapesten, ahol mamutcégek burjánzottak el, azon a Budapesten, ahol ezeknek a multiknak a magánhadserege tartja fenn csupán, a rend maradványát. Ahol a keleti részek maradékai, mindössze egy összefüggő Rozsdaövezetet alkotnak. Magyarország árnyékos fővárosában, ahol egy nagy pohár áporodott turmixban él egymás mellett, a fertőzött természet a gyárgigászokkal, a hivatásos rendőrség maradványa, a céges bérencekkel, a fosztogató bandák, a budai nagyurakkal, a sötét misztérium, a vallási fanatikussokkal, a diszkópatkány a punk guberálóval, és a Cadillac a Ladával.  

A Tábor 4. napjára terveztem ezt a World Of Darkness, és azon belül is Vampire, ütközetet lemesélni. A Rozsda béli megmérettetésre elvárunk, minden helyi bőrdzsekis vagányt, anarchot, senkiházit, nomád csibészt, nagyvárosi fenevadat, avagy mindenkit, akit befogad egy életre(halálra)való banda. Némi tapasztalattal már rendelkező fenegyerekeket személyesíthettek meg, majd ez alkalommal, akik láthattak már ezt-azt az éj sötétjében feltűnni. Ez pedig konkrétan azt jelenti, hogy kezdő karakteralkotás, csak némileg felpörgetett (25) szabadon elkölthető pontokból álló generálással.

Phinix: A Pohár fenekén – Vampire Hangulatkeltő és Mese kiírás

16 thoughts on “Phinix: A Pohár fenekén – Vampire Hangulatkeltő és Mese kiírás

  • Nekem kicsit SR/Vamp crossover utoérzésem van a ahangulatkeltőt végigolvasva 🙂

  • Nekem meg tudod milyen utóérzetem van az SR-től Shala ? Cyber Punk 😉
    Amig jól szórakozunk, addig felőlem olyan érzésed van amilyen jólesik. Bár kétségtelen hogy szeretjük a nem szokványos dolgokat 😉

  • Jogos CP! Mindegy nekem tetszik sztem velem is számolhatsz 🙂

  • Kicsit elfogultan kezdtem az olvasáshoz… nehezen érzem át a vérszopósságot 🙂 De a felkonferálás baromi jó lett 😀

  • 4 azaz négy fő nyugtázva eddig. A négy az jó szám… mellesleg Japánban a halál száma, tehát külön jó ómen 😉

    Illetve mivel Shalafi kérdési kapcsán, egy másik helyen felmerült, ezért itt is megosztom a többieknek.

    Nyilván a koncepció kellően behatárolja a lehetőségeket, azért is irtam, hogy:
    „A Rozsda béli megmérettetésre elvárunk, minden helyi bőrdzsekis vagányt, anarchot, senkiházit, nomád csibészt, nagyvárosi fenevadat, avagy mindenkit, akit befogad egy életre(halálra)való banda”
    Ezt ugyan nem irtam, de kézenfekvő, hogy igy bizonyos előnyök (pl. anyagi háttér, befolyás, státusz stb. csak igen korlátozott mértékben játszanak).
    Élőhalott éveinek száma, javaslom ne rúgjon túl magasra, mert az is hülyén venné ki magát, az adott koncepcióban. Nem nagyágyúkra kell itt gondolni, akik titokban fekete kéz tagok, de szerintem ez lejön a hangulatkeltőből is… remélem „akik láthattak már ezt-azt az éj sötétjében feltűnni”
    Nem frissen hantoltak, de nincsenek is hosszú évtizedek, ne adj isten századok a hátuk mögött.

  • Árpi elrontod a számmisztikát 🙂 … na jó, de te csak goblinnal jöhetsz, akkor is ha nem 😉

Vélemény, hozzászólás?