7tengershalaAz öreg Abelardo megállt egy pillanatra a kocsma előtt felnézett a rég megkopott cégérre ami talán valami halat ábrázolt, ki tudja, keserüen elhúzta a száját, majd benyitott. Bent a szokásos torokkaparó füst és olcsó szesz szag fogadta. Senki nem figyelt fel rá, ez megnyugtatta, egyelőre. Akaratlenul összehúzta magán öreg tengerészzubbonyát és kissé bicegő léptekkel odament a söntéshez. Nemré érkezett a városba, az öreg fogadós nem ismerte. „Nem ismerhet, ugye? Add Theus, csak meg szeretnék inni egy pohárkával és megyek is.” futott át a gondolat az idős matrózban.

Az első pohár Grog gyorsan csúszott le a torkán, felmelegítette csontjait. Majd leült egy székre és a másodikat csendben kezdte kortyolgatni. Mögötte zajongott a csehó, Montagne-i és Eiseni beszéd vegyült a Kasztíliai zsivalyba. „ Ennyire északon nem is meglepő, hogy mindenfélét összehorda  tenger” . Mellette egy szomját régóta oltó prófétai korban lévő matróz próbálta meglelni az egyensúlyát, miközben erősen szidta a szárazföldet, miért nem tud rendesen megállni. „ Tény ami tény a hajó fedélzetén még részegen is könyebb megvetnije az embernek a lábát.”  Benyúlt a zsebébe és elővett egy aranyguldent, hogy kifizesse az italok árát és maga mögött haggya a kikőtői kocsmát. Kitette az érmét és állt volna fel mikor észrevette, hogy nem az írott oldalával tette le, relfexből nyulét vissza, hogy megfordítsa, de részeg gyorsabb volt, elöbb észrevette és elmarta előle.

–        Én, ismerm ezt az érmét. – Meredt maga elé, és mintha a tekintete kitisztult volna egy csapásra az érme láttán. – Te a Vörös Széllel hajóztál ugye?

–        Nem, én …én csak úgy kaptam ezt valahol. – Próbált mentegetőzni Abelardo, de tudta, hogy fölösleges, régóta tudta, hogy semmi értelme.

A matróz félrerántotta a zubonnyt és  az öreg nyaka felé kapott, de nem sikerült elérnie. Az hátrálni kezdett, de akkor már voltak mögötte.

–        Ne, én nem akarok bajt, csak menni szeretnék. – Mohó pillantások rebbentek körbe és méregették az esélyeket. Látta az ezerszer lejátszódott szituációt.

A reggeli nap vörösre festette a kikötő megkopott köveit. Két határozott alak sietett el a tétován bámészkodó csőcselék elött. Mindketten könnyű tengerészruhát viseltek, de a vak bolond is láthatta, hogy azok a ruhák nem közemberre való kelmék. Már ez elég lett volna, hogy utat adjanak nekik, de a nyakukban lógó inkvizítori medalion megadta nekik a kijáró tiszteletet és bánásmódot. Kormos üszökkupacként füstölgő épület elött álltak meg. Egy darabig csendben nézték a helyszínt, majd a fiatalabbik a melettük idegesen ruhájuk szegélyét gyürögető városőrök felé fordult.

–        Meséljenek. – ellentmondást nem tűrő de nyugodt hangon szólt.

–        Hát izé, uram, mi csak kijöttünk, mert aszonták nekünk, hogy itten van a helyünk és, hogy tuggyunk meg mindent itten. De mink is nemrégiben értünk ugye ide és…

–        Kezdetnek megteszi, ha puszta adatokkal szolgál. – szakította félbe a hebegést

–        Hát ugye annyit tudunk, hogy leégett ez a csehó, az emberek suttogtak mindenfélét, ugy hívták a Sellő Szerelme … –  A fiatal inkvizítor arca egy pillanatra elborult ezzel a városőrbe folytva a szót, majd lenézett a még félig megmaradt cégérre ami valaha lehet, hogy egy sellőt ábrázolt.

Magáról a játékról a játékosok könyvét idézném:
„Ez a világ a villámkezű vívók és varázslatok, a kalózok és kalandok, diplomaták és cselszövések, felfedezések és régi romok otthona. A muskétások, kalózok és szerencselovagok világa, ahol ősi varázslatok és rég letünt, elfeledett kultőrák várnak, ahol az árnyékok mélylén titkok rejtőznek, ahol az orrunk elött szörnyetegek bújnak meg”
Ehhez annyit tennék, hozzá, hogy az egész játék olyan mint egy Három testőr, Zorro vagy Karib tenger kalózai film és a rendszer is ezt támogatja. Akinek lenne kedve kipróbálni szívesen várom. Maximum 5 játékos erejéig.

Shalafi: Matróz Uram (7tenger kalandmodul) hangulatkeltő és mese leírása

19 thoughts on “Shalafi: Matróz Uram (7tenger kalandmodul) hangulatkeltő és mese leírása

  • A harmadik nap olyan szempontból egy kicsit rizikós, hogy én még nagy százalékban mesélni fogom, az előző napi versenymodult, aznap is :).
    De ettől független azért felteszem a kezem, ugyan csak egyszer játszottam 7tengert, de akkor bejött.

    Valami hasonló hangulatban vidáman csatlakoznék 😉

    http://www.youtube.com/watch?v=LlkYz6Il4JM

    „Slice his throat with a rusty cleaver
    Slice his throat with a rusty cleaver
    Slice his throat with a rusty cleaver

    Early in the morning”

  • Helló, ez jól hangzik, jelentkeznék rá.
    Hány fős legénységet lehet hozni? 🙂

    Phinix:
    A felvezetés inkább Karibi volt, mint a te darkos verziód, de ez az átirat is nagyon jó… valamilyen kalandomhoz fel fogom használni. 🙂

  • Viszont a rendszert nem ismerem, és még nem leltem könyvet hozzá, csak leírásokat. Tudsz küldeni egy linket, vagy könyvet, hogy olvasgassam/ismerkedjek? (messor83@yahoo.co.uk)

  • Hát ez egy Dark karibi változat 😉 … bár ahol inkvizítor vannak, ott túl sokat nem időzik a sunshine meg a happiness.

  • Ki tudja, az inkvizitor uraknak is kell néha egy kis kikapcsolódás, és éppen nyaralásukat töltik. 🙂
    Dark Karibi… na ezt valahogy nehezemre esik elképzelni. 🙂

  • Annyi zombival, woodoo-val, mutáns lénnyel, ármánykodással, és kísértetekkel megfűszerezve, nekem koránt sem megy nehezen ;). Sőt valahol ez a Karib tengeri bóhókás hangulat a túlzó, adott körülmények között szerintem. Mellesleg a 7tengerben van mágia is… néhol nem is egészen egyszerű 😉
    De kinek hogy… mikor Shalával játszottam egyszer-kétszer, amellett hogy nagyon kalandfilmes volt, néhol rendesen borzongató is.

  • Sokfélét lehet játszani, én a kalandfilmes verziót szeretem és azt is próbálom majd átadni, de persze ez a karakterektől is sokban függ.
    5 főt várok maximum, és az sem baj ha abbol 3 Jack Sparrow alterego, gyakran futok bele iylen csapatokba mikor ezt a játékot próbálom ismertetni 😀 (Többek közt nekem is van egy kedves ilyen karim 😀 )
    Könyvek neten csak angolul fellelhetőek. ( http://kickass.to/7th-sea-rpg-core-many-game-guides-t595011.html ) ezen a linken ott van pár kieggel.
    De szívesen segédkezem skypeon vagy más módon annak akinek szüksége van rá (Skype: Shalafidn, e-mail: vodli.jeno@gmail.com)

  • Shalafi: Köszi a linkeket, sikerült megnyitni, úgyhogy el is kezdek ismerkedni a szabálykönyvvel.
    Aztán majd alkotok valamit, és átküldeném ellenőrzésre. 🙂

  • Egy Jucinak midnig örülünk!
    Okés, és tényleg ha kérdés merül fel csak szólj!

  • ha jól számolom akkor 4nél tartunk akkor 🙂

  • Hopp most láttam csak, csak ha valaki visszamodnja megmondom őszintén 6 ember már sok KM ként, akkor már nem tudok mindenkire kellően figyelni, az meg senkinek sem jó :/

  • Javallom, hogy akkor akik játszanak majd üljünk össze a játék elötti napok vmelyikén és naggyábol ismertetem a világot meg pár szóban a rendszert (az ugyis 1.0 s) alkotunk karikat meg ilyenek, hogy ne a játéktol vegyük el az értékes időt 🙂 Ez nem vesz el sok időt ,de mindenkinek jobb így .

Vélemény, hozzászólás?