Líthas,

258525_fullsokszor telt meg és fogyott el világunk egyetlen kék holdja a legutolsó egynapos szerepjátékos alkalmunk óta. Másfél esztendőt pihentünk etéren, de addig sem voltunk tétlenek: táborainkban és honlapunkon is szorgosan tevékenykedtünk a közös hobbinkért. Terveket szőttünk, álmodoztunk és mint Ősi Nép a sivatag mélyén vártunk.

Tavaly lezajlott egy szokatlan kalandmodul pályázatunk is, amelyre több mű is érkezett. Ezekből is válogatva terveztük meg az előttünk álló év kampányát is, melynek a KELETI LEGENDÁK címet adtuk. Idén négy egymást követő rendezvényünkön élhettek át egy összefüggő kalandfolyamot, ami a kontinens misztikus országában, Enoszukén játszódik.

Ennek első fejezet lesz a március 1-én rendezett I. Keleti Legendák – Szerepjátékos Találkozó és Verseny, amely a szokott helyszínen lesz, és Herce Zoltán moduljával nyitja meg a kampányt. A kampány ezen első fordulóján a RÉSZVÉTEL INGYENES lesz. Kiírás és részletes információk hamarosan várhatók a honlapon.

A 2. Keleti Legendák – Szerepjátékos Találkozó és Tábor májusban kerül majd megrendezésre Borsosberényben, a Fanfár a Hősökért táborok megszokott helyszínén és minőségében. A kampány második kalandját Goldgruber Katalin és Fekecs Máté írják majd meg. Opcionálisan LIVE része is lesz a történet ezen fejezetének.

A 3. Keleti Legendák – Szerepjátékos Találkozó és Verseny júliusban kerül megrendezésre az egynapos találkozók hagyományait öregbítve. Ezen az alkalmon Varga Igor modulja szövi tovább a kampány történetét a kalandozók számára. Azonban még ez sem jelenti majd a végét a kampánynak.

A befejező történetre és így a fináléra a 4. Keleti Legendák – Szerepjátékos Találkozó és Tábor során, augusztusban kerül majd sor, amikor Szabó Tamás moduljában összefutnak majd a történetek szálai és a szereplők sorsai. A Vándorkrónikák hagyományai szerint a táborban ezenkívül több rendszer és világ megismerésére is lesz lehetőség.

A kampány epizódjai önálló történetként is élvezhetőek lesznek, mert a különálló kalandmodulok a P.sz. 3700 utáni Enoszuke földjének egymástól elszakadt vidékeit mutatják be. Háttere a modulpályázatnál is megjelölt kiegészítő, amelyben felvázoltuk a kor és az ország sajátosságait, jellemzőit.

Azonban a kampányt végigjátszó csapatok, hasonlóan a korábbi sorozatainkhoz egy pontversenyben vesznek részt, és a nyári táborban révbe érő történetükkel az egész térség jövőjét meghatározó döntést hozhat a győztes csapat a játékon belül. Ezenkívül más meglepetésekkel és díjakkal is készülünk, de ezekről majd a kampány folyamán rántjuk le a leplet.

Cikkek és kiegészítők terén is újdonságokkal készülünk erre az évre: az orfeniták mágiájának befejezése után, a szerafizmus újabb fejezeteit ismerhetitek majd meg, a szokatlan karácsonyi dömping két magyar szerepjátékáról olvashattok majd ismertetőt, Phoenix és Gulandro is egy-egy titokzatos kaszttal készülnek, Amund pedig állítólag jól áll az Amundok Könyvével (nomen est omen).

Töltsétek hát velünk az idei évet és írjuk együtt tovább a Kalandorok Krónikáit!

Keleti Legendák – a Kronikak.hu tervei 2014-ben

7 thoughts on “Keleti Legendák – a Kronikak.hu tervei 2014-ben

  • Februárra pedig kinéz egy újabb túraalkalom, hogyha valaki ingerenciát érez rá. 😉

  • Én a Zoli moduljánál félek megjelenni! A végén úgyis csak a sepuku marad majd. 😀

  • Képzeld el azokat az NJK-kat! 🙂 Megkérdezed merre van a fogadó ő meg elmeséli a felkelő nap országának és csodálatos kultúrájának történetet… Majd felkínálja a sepuku lehetőségét, mert nem érted ezt az önmagában is tökéletes történetet és annak mélyen szántó gyönyörűségét. 🙂

  • Szerintem mindenki olyan karaktert hozzon akinek a belső monológjai kihallatszódnak 🙂
    Mondjuk nem tudom ezt előnyként vagy hátrányként lehet a szabályrendszerben lekövetni. Bár Zoli meséjében biztos előny 🙂

  • Sajnos nem mesélhet mindenkinek Zoltán, ezért azthiszem ettől nem kell „tartani” urak 😉

Vélemény, hozzászólás?