Ímhol a kaland, ami egy hajdan volt dicső birodalomba, a tradíciók és a becsület honába, az éles elmék és még élesebb pengék földjére kalauzol el. Nem más ez, mint az immáron meggyötört és megannyi részre szakadt Enoszuke titkokkal teli világa. Eme kaland a Keleti Legendák Tábor törzsmodulja, és mint olyan az azonos nevet viselő kampány negyedik, egyben záró epizódja. Kellemes olvasást és jó játékot hozzá.  Letöltés: (38)-[KL]-A vihar kapujában

Phinix és Bodri a Savdémon: „A vihar kapujában”

One thought on “Phinix és Bodri a Savdémon: „A vihar kapujában”

  • Ahoy,

    volt szerencsém lemesélni a kalandot egy elkötelezett enoszukei hazafiakból álló csapatnak, így egy kicsit célirányosan, mint nien kard a vajban haladtak és talán a szigetvilág nagyobbik részét nem barangolták be, de amit igen, ott azt hiszem sikerült a kaland által kezembe adott eszközökkel átadnom a szokatlan keleti hangulatot. Nem csalódtam benne, hogy Phoenix és Bodri ne tudnának hangulatos fantasy-japánt írni, utóbbi már bizonyított korábban is a kampány nyitányában.

    Néhány hibát emeltem csak ki a helyszínen is, amik már inkább kötözködések egy ilyen terjedelmű és volumenű kalandnál, de én azért mások okulására ide is leírom: nem szerencsés a helyszín bemutatást felülről építkezve elkezdeni, ami itt különösen szemet szúrt (pl. egy új sziget bevezetéseként az itt tanyázó sinemosi arel pap jellemét kezdte boncolgatni az írás). Nem azt mondom, hogy azonnal flóra vagy fauna, de azzal technikailag hamarabb találkoznak a JK-k és nekem is nagyobb szükségem lehet rá.

    Bár volt a kalandban elég komoly ellenség (én is szeretem a Shadow of the Colossus-t) és démonikus erő (kettő és opcionálisan + 1) az utolsó encounter (de csúf szó) szerintem hajszálnyit kidolgozatlan lett. Persze egy ilyen szövevényes kalandnál lehetetlen megjósolni, hogy ki lesz ott és ki-kivel, de nagy segítség lett volna nekem egy „eszményi” befejezés forgatókönyve, mert egy kicsit ötlettelen voltam annál a jelenetnél … a játékosaim pedig fáradtak, szóval egál.

    Időközben a kaland felkerült az Ynevi Vándorlások gyűjteménybe is, ami már igen tiszteletteljesre gyarapodott az évek során. Végiglapozgatva a digitálisan sosem sárguló pergameneken azért igen hosszú út áll mögöttünk, ami elvezetett ide, a Keleti Legendák végére és ahogy Zverklar okosan megjegyezte ezzel a történettel elvarrtunk minden fennmaradt régi szálat. Egyszerre érzékenyültem el és lettem kíváncsi, hogy mit hoz a jövő …

Vélemény, hozzászólás?