A Marvel Filmes Univerzumban lenne a mese, a tábor harmadik napján, helyszín Magyarország, minden karakter egy-egy helyi mutáns. Maximum 5 embert várok.
Karakteralkotás: LFG.HU –n megtalálható GURPS Lite rendszert használom, az alapján lehet karaktert alkotni, 200 pontból kell megalkotni a karaktereket.
Mutáns képesség amolyan grátisz annak a működését mint mesélő fogom meghatározni, nyugodtan el lehet engedni a fantáziát, vagy fel lehet használni egy már ismert mutáns képességeit is.

Mutáns alfajok:
Neo-mutáns: 60 pont karakteralkotáskor: A karakteralkotás után mind a 3 fizikai tulajdonságukra kapnak +2 pontot.
Másodlagos mutáció: 100 pont karakteralkotáskor: másodlagos mutációval, tehát még egy mutáns képességgel rendelkezik a karakter. Ki is egészítheti a korábbi mutációját a karakternek, de lehet gyökeresen más is.
Példa: Nightcrawler (Árnyék): Teleportáció másodlagos mutáció, Wolverine (Farkas, Rozsomák): HealingFactor (Gyógyulás), Emma Frost: Gyémánt alak
Omega szintű mutáns: 150 pont karakteralkotáskor: A karakter képességei különlegesen erősek, hatalmas tettekre, elképesztő mutatványokra képes az a karakter aki eléri az Omega szintet.
Példa: Magneto, Charles Xavier
A három alfaj nem kompatibilis egymással. Ezen felül nem kötelező felvenni alfajt, lehet a karakter „átlagos” mutáns, a mutáns társadalom jó része ilyen (Cyclops, Ice Man, KittyPryde,….)

Kérdéseket fel lehet tenni itt is, vagy Facebookon, vagy mailben (vodli.jeno@gmail.com)

s_h_i_e_l_d_logo_icon_by_obeyshi-d5bxwdx

***

New York óta eltelt 3 év, az egész világ előtt egyértelművé vált, hogy nem vagyunk egyedül. A S.H.I.E.L.D egyre nagyobb szerepet kap és egyre több dologba szól bele. Egyre nehezebbé válik a hétköznapi élet folytatása azok számára akik valami módon különleges képességeket birtokolnak. Az emberek tartanak tőlük. Egy újabb támadástól vagy, hogy egy másik bosszúszomjas elfeledett istenség akar elégtételt venni vélt vagy valós sérelmeiért az emberiségen.
Amerikában sorra tűnnek fel a képességekkel rendelkező emberek. Szervezetekbe tömörülnek, vannak akik szándékoznak élni az emberiséggel, de vannak olyanok is akik háborúra készülnek. Ezzel lekötik és megosszák a S.H.I.E.L.D. erőforrásait. Így nem jut elegendő energiájuk a világ többi részének felügyeletére. Egyes területek biztonságára magánszemélyek vagy egyéni szervezetek vigyáznak. Folyamatosak az összetűzések világszerte mind a humánok és metahumánok, mind a metahumán társaságok között.
A S.H.I.E.L.D. megállapodást kötött a nagyobb európai országok államaival illetve, hőseivel, hogy nem szól bele az ügyeikbe. A brit szigeteken Britannia Kapitány (Captain Britain) és Pszihé (Psylock) tartja fenn a közbiztonságot, míg Franciaország határaira nagyon szigorúan ügyel Kardmester (Swordsman) és egy eddig ismeretlen magát Chevalier-nak nevező személy. Budapest és egész Magyarország nem tud mit kezdeni az új helyzettel, a kormány tanácstalan és nem foglal állást. Fehér terület a metahumánok számára. Eddig nem jelent meg hivatalos szervezetük, képviselőik sincsenek regisztrálva, csupán pár kósza információmorzsát ismerünk az itt tartózkodókról. A Chitauri illetve a Sötét Elf támadás nem igazán volt hatással az ország helyzetére, de a kormányt egyre jobban sürgeti a nemzetközi közvélemény az állásfoglalásra. Mikor már rendeződni látszottak a nemzetközi viszonyok összeomlott a S.H.I.E.L.D., teljes a káosz, a metahumán csoportok apró szegmensekre bomolva nem is igazán tartják egymással a kapcsolatot.shala
A HYDRA veszteségét követően, hónapja érkezett haza az ország területére a félresikerült Japán akciója után Ophelia Sarkissian. Az árnyak között tevékenykedik, és nem adott hírt még magáról, de meg nem erősített források alapján miután végzett sebei nyalogatásával elkezdett metahumánokat és szimpatizánsokat gyűjteni maga köré. Jelenleg a S.H.I.E.L.D. nem rendelkezik a szükséges erőforrásokkal, hogy ügynököket küldjön a helyszínre megfigyelésre, így a jelentések akadozottak. További jelentések erejéig az aktát lezárom.

Név: Viper aka. Madame Hydra aka. Ophelia
Sarkissian aka. Ofélia Sarkadi
Társaság: HYDRA ügynök, Serpent Siciety
vezetője
Képességek:
– Immunis a legtöbb méregre
– Képzett harcművész, kardvívó és mesterlövész
– Kitünő stratéga
– Rendkívül hosszú élettartam
– Fizikai képességek az emberi határt súrolják
Születési hely: Székesfehérvár, Magyarország
Ismert tartózkodási hely: Budapest,
Magyarország

 

Shalafi: Marvel mese

5 thoughts on “Shalafi: Marvel mese

Vélemény, hozzászólás?