Új vénusz 2.2 (91) 0CL CENZKitérőnket folytatva a mindent megelőző újságcikkekkel jutunk el az Új Vénusz magazin második számáig, ami egyben az utolsó is volt ilyen néven és formában. A történelmi hitelességhez hozzátartozik, hogy a stáb egy része az UFO magazinnál folytatta tevékenységét, míg a minket érdeklő téma pedig az EREDET sorozat más cikkeiben taglalt médiumokban folytatódott tovább.

Jelen részünkben előbb érdekes helyzetismertetést kaphatunk a kor nehézségeiről és megoldásairól: hivatalos szakboltok hiányában a szükséges törvénykönyveken kívül a különleges és a hobbihoz ikonikusan hozzátartozó kockatestek beszerzése is nehézségeket okozott. Alternatívaként papírból is lehetett hajtogatni ilyesmit (technikaóra rulez) vagy Bécsbe lehetett kimenni érte legközelebb (nekem még a Kodály Körönd is messze volt).

Ezután jön csak az igazi érdekesség, a M* karakteralkotásának első szabályai egyedi illusztrációkkal. A cikk végére már össze is állíthattunk egy csapatot. Ekkor még az Asztrál, mint Nyugalom tulajdonságérték szerepelt és más érdekes elhajlásokat is találunk ahhoz a rendszerhez képest, amit később már, mint a (mind a mai napig) véglegest ismerhettünk meg. Jó idő-régészkedést a cikkhez mindenkinek, legközelebb folytatjuk a GuRunákkal. Letöltés: Új vénusz 2.2 Scann

M.A.G.U.S. Eredet #10: kockahiány és az első kalandozók

3 thoughts on “M.A.G.U.S. Eredet #10: kockahiány és az első kalandozók

  • Huh, ez igazi ereklyeszámba megy. Régi motoros vagyok, de nem került anno a kezembe. Ahogy olvasgattam, számos helyen jobban tetszett az eredeti koncepció, mint ami végül kiadásra került (pl. erő- és ügyesség sebzésbónusza, a Bátorság és a Műveltség tulajdonság, a különleges iskola dobási táblázatában, hogy nem lehet meghalni, stb.). Elkapott valami nosztalgikus érzés. 🙂 Köszönöm a megosztást!

  • Bár már az előzőnél is megírtam, nem tudom megunni: KÖSZÖNÖM!

Vélemény, hozzászólás?