“Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett,
Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben.
Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg
Otthonuktól távol, idegen vizeken,
Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.”

bd_le_scorpion_002Líthas. A Krónikák.hu idén is megrendezi éves nagy nyári táborát az Örök Város Bajnokai történeteit között, amelyen lehetőség lesz a végtelen játékra és kikapcsolódásra a magyar tenger partján hét napig jó társaságban és érzéssel. Hagyományainkhoz híven ez alkalommal is lesz lehetőség többféle játékot is kipróbálni, megismerni a szervezőcsapat és a krónikások jóvoltából. Ezenkívül is több programmal és meglepetésekkel készülünk az alkalomra. Idei táborunk 2015. augusztus 18 (keddtől) – 24 (hétfőig) lesz megtartva.

Balatongyörökön, a Smiling House Ifjúsági és Sporttábor lesz a helyszín. A tábor területén kialakított piknik parkban lehetőség nyílik grillezésre, bográcsozásra. A24.000 2alapterületen, a 8 nagyméretű faház, társalgó, mind a vendégek kényelmét szolgálják.Minden faház fedett terasszal rendelkezik és négy, külön megközelíthető, ötágyas szobából áll. Minden szobához tartozik zuhanyzó WC-vel és kézmosóval. A maximális befogadó képesség 150 fő.

A tábor menetrendje a következő szerint alakul majd: 18án érkezünk és egy vacsorával egybekötött megnyitó után belevetjük magunkat a szabad játékokba, melyekre előzőleg a honlapon lehet majd jelentkezni és technikailag 20-ig tartanak. 21-én lesz egy kötetlenebb nap, ahol egyéb programok (strandolás, borkirándulás, vetítések, harci bemutató, ynev-kvíz) mellett rövidebb társasjátékok megismerésére is lesz lehetőség amellett, hogy az esetleg megcsúszott kalandokat is be tudjátok fejezni.

A tábor versenymoduljára ennek megfelelően 22-23án kerül sor, tehát a tábor hétvégébe hajló részén, amely felfogható az Örök Város Bajnokai sorozat egy „mellékküldetésének” is. A’frad és Amund jóvoltából első lesz lehetőség egy Gorvikban játszódó kaland lejátszására csapatosan, amire addigra a szabad játékok során összekovácsolódott kompániák érkeznek. Érdekesség, hogy első alkalommal lesz lehetőség a kronológia szerinti Új-Godon megismerésére, amit mi magunk is kíváncsian várunk.

A tábor folyamán minden nap szeretnénk, hogy lehetőség legyen minél többféle kalandmesternél, minél többfélébb kaland megismerésére. Ez feltételez majd egyfajta interaktivitást a résztvevők részéről a tábor előtt is, hiszen a következő hetekben több olyan bejegyzés is lesz, amely a táborban mesélni jelentkezőktől származnak majd, hogy felvezessék mire is számíthattok.

A Krónikák kalandmesterei is fognak a hét napból több alkalommal is mesélni, azonban várjuk azoknak a kalandmestereknek a jelentkezését is, akik bármilyen rendszerre, bármilyen világra felkészülnének egy-egy napon és játékosokat keresnének a meséjükhöz. Ezzel szeretnénk az idei tábornak is egy sokkal dinamikusabb hangulatot adni.

A tábor szokásos programja mellett lesz LIVE azok számára, akik végig lesznek velünk a hét napban és ennek megfelelően a végén a nyertese díj mellett egy évig viselheti majd a Halál Nagymestere címet. Emellett sok más új díjunk is lesz a megszokottak mellett, külön felhívnám a figyelmet a LEGJOBB ELŐTÖRTÉNET ÉS/VAGY GRIMOIRE megírójára és beküldőére, amely csakugyan értékelve lesz a szervezők által.

Okulva a tavalyi esetből ezért idén az előtörténetek beküldésével kapcsolatban jobban szeretnénk odafigyelni. A jelentkezési idővel egyszerre vagy még előbb érkező előtörténetek jutalomban részesülnek majd, míg a késve, esetleg a táborig sem beérkező karakterek véletlenszerű büntetéseket kapnak „különleges fel-nem-készítés” címen. Szóval szeretünk előtörténeteket olvasni mielőtt mesélünk …

A szokásos levelezési címekre (gulandro@gmail.com és kronikak.hu@gmail.com) várnánk tehát a rövid összefoglalásokat a tervezett kalandokról és hogy mennyi fő jelentkezhet majd rájuk. Természetesen érdemben jelentkezni majd csak az érvényes regisztrációval (online jelentkezés és befizetett tábordíj) rendelkezők tudnak majd.

A tábor részvételi díj 35 000 Ft lesz, amely magában foglalja majd a hét napos tábort teljes étkezéssel és a kötelező idegenforgalmi adót és az alkalomra készülő Krónikák.hu emlékpólót is. Kevesebb napra is van lehetőség lejönni, részt venni a táborban. SZÉP kártyások készüljenek majd a szükséges iratokkal és okmányokkal, az előzetes információk szerint bármely zsebből fizethető a tábor a számukra. Emlékeztetőül álljon itt a tábor részvételi díjainak egyszerűsített sablonja:

1, krónikás – étkezéssel és szállással a hét napra: 35 000 Ft

2. hajótörött – csak szállással a hét napra: 25 000 Ft

3. vándor – egy napra és egy éjszakára étkezéssel: 7000 Ft

4. shenar – nem eszik és nem alszik, csak lejön egy napra: 2000 Ft

A jelentkezési határidő augusztus 3, ameddig a teljes részvételi díj utalását is várnánk majd a következő számlára:

Szilágyi János – 10700581 56790137 51100005

Van lehetőség SZÉP kártyával való fizetésre, de hasonlóan az egyéni időbeosztású táboros részvételhez ezt személyesen kell egyeztetni a szervezőkkel. A táborhoz kapcsolódó regisztrációs hamarosan elkészül, előjelentkezni azonban már most is lehetséges levélben (gulandro@gmail.com), telefonon (06304820138) és személyesen (elsősorban Budapesten).

Üdvözlettel:

az Elveszett Mesék Társasága,

Vándorkrónikák Tábor és

az Örök Város Bajnokai szervezői valamint

a Kronikak.hu szerkesztői

IX. Vándorkrónikák M.A.G.U.S. tábor és találkozó – 2015. augusztus 18-24.

9 thoughts on “IX. Vándorkrónikák M.A.G.U.S. tábor és találkozó – 2015. augusztus 18-24.

  • Üdv. Bővebb részletek a részletes programról, illetve karakteralkotás kritériumai mikorra várhatóak?

  • Líthas,

    a főoldalon látható bejegyzés folyamatosan frissül majd. A főkalanddal kapcsolatos bejegyzések (karakteralkotás, hangulatkeltő, csapatkereső) reményeink szerint június végére. Az egyéb programokról szóló bejegyzések az egyeztetések után (filmvetítés, kirándulás, társasok, fegyverbemutató) véglegesednek, reméljük ugyanekkorra. A résztvevők és szervezők által felajánlott mesék pedig az eddig bevált hagyományok szerint fokozatosan jönnek majd, hogy túlkínálat legyen, ez azonban már nem csak rajtunk áll.

    üdv
    G

  • Nagyjából megvan a karim a tetemre hívás szerint kidolgozva, valamint az előtörténet körvonalai. Már csak egy jófajta kitölthető karilap kéne. Tud esetleg ajánlani egyet valaki? Mert nekem még nem sikerült találnom egyet sem.

  • Üdv,

    végig egészen biztosan nem tudok lejönni, de egy (esetleg két) napra talán igen. A kérdésem az, hogy aki csak egy napra jön, az mit kap a befizetett összegért? Vagy ez csak simán kapupénz a városőröknek?

  • Aki egy napra jön le kap a táboros shenar színű pólóból … a meglepetésért legalább két napot kell maradni. 😉

  • Természetesen lesz egy hosszú karavánút közösen, vacsorára tervezünk majd leérni bizonyosan.

Vélemény, hozzászólás?