borErion, 3715. Felemelkedők hava, hóközép

-…hát nem _csodálatos_ ez az ötlet? Micsoda ünnepség lesz, micsoda műsor… és a megnyitó fénypontjaként egy igazi világhíresség! A részleteket rátok bízom, fiúk-lányok, rohannom kell, egy új kyr tárlatot kell megnyitnom az Egyetemen, jaj, kihasználnak, kivéreztetnek, de pont ezért számítok rátok, ne hagyjatok cserben! – ezzel Mirianda iv-Kryel daViniel, az erioni herceg kuzinja elviharzott, magára hagyva letört udvaroncait.
-…szóval… spontán aratóünnep, világhírességgel… szervezzük le, most, egy héttel az _egyéb_ aratóünnepek kezdete előtt, mikor már az utolsó félsüket gro-ugoni trombitás is leszerződött valahova, nemhogy egy lantképes bárd, főleg, ha „világhíres” – törte meg a döbbent csendet Tony, a hercegi problémamegoldó.
-Egy ünnepséget bármikor összedobunk – nyugtatta meg a keselyűképű, gorviki vérű Alberto Gomperez, az idős hercegi pohárnok.
-A gond a világhíresség beszerzésével lesz – szögezte le a nyilvánvalót nem kevésbé keselyűfejű ikertestvére, Ariberto, a hercegi étekkóstoló.
-No, hát dobjuk be az ötleteket! – lelkesedett az illatos, jólöltözött udvari ork, Elmer gróf, hercegi futár minőségében. – Itt van mindjárt Gorduin…
-Hát persze, Eligor és Chei király meg az ütemet tapsolják neki a háttérben! A három tenor Erionban, csak itt, csak most! – fortyant fel a meseszép elf Boriana, aki az első szobalány pozícióját tudhatta magáénak már pár száz éve. – Most ötletelünk vagy hülyéskedünk?!
-Találjatok ki valamit – szólt rezignáltan Jander, a hercegi fejvadász. – Miri-baba imádja ezeket a művészeti összeborulásokat, és Ordanig hallatszik majd a visítása, ha elcseszitek neki.
-Kidob minket valami semmi kis hercegi közhivatalba, ahol nyomorúságos pár száz arany évi apanázson lóbálhatjuk a lábunkat életünk végéig! – rémült meg a pohárnok. Étekkóstoló testvére hallgatott, de arca ugyanúgy tükrözte a rettenetet.
-Ne! Én… nem bírom a nélkülözést – szeppent meg az első szobalány. – Nekem igényeim vannak…
-Akkor adjuk lejjebb Gorduinnál – szólt Elmer gróf, a futár. – Mondjuk… ööö.. Cloud Boohen? Elég felkapottak a művei. Gyúrhatunk köré egy műsort.
-Adjuk akkor még lejjebb – sóhajtott vékony hangján az erdőpille Fiametta, a hercegi főkertész. Eddig nem vett részt a beszélgetésben, inkább a szoba díszében, egy gyönyörű kehely naplótuszban gyönyörködött, melynek eredeti hajtásait személyesen lopatta Erigow korstaide-negyedbeli Ellana-templomából. – Volt nemrég egy kis üzleti ügyünk az aszisz tollforgatóval, ami után elég morcosan hagyta el Eriont… minderről Tony tehet, kérdezzétek csak őt!
-Hogy kapna el egy lepkegyűjtő Krad-pap…-mormolta orra alatt a megnevezett problémamegoldó.
-Mi van ezzel a felkapott operaénekes elf csibebabával, ezzel a Seela Denirdalas-sal? – próbálta menteni a helyzetet Alberto, a pohárnok, mielőtt Boriana, a szobalány felrúgta székestül az „elf csibebaba” definíció miatt. Ariberto, az étekkóstoló együttérzően nézett le padlón szűkölő testvérére.
-Kuka – vetette oda foghegyről Jander, a fejvadász. – Megette egy szörny a Pyarroni nagyszínházban, vagy valami ilyesmi.
-Szörnyek… Pyarron… micsoda rémes, barbár hely – nyöszörögte Alberto a padlóról. A többiek egyetértően hümmögtek.
-Tudok épp… egy nagyon jó zenészt… hegedűművészt… híreset… – kezdte halkan Tony, a problémamegoldó.
-Na nem – reagált azonnal Boriana, flitteres-pillangócsatos cipellőből kibújtatott lábujjait dörzsölgetve. Kemény volt az a szék.
-Jó-jó… úgymond „érte kell menni”…-folytatta Tony.
-Ki kell hozni – fűzte hozzá Alberto, a pohárnok, feltápászkodva.
-Ki kell menteni – visszhangozta ikertestvére, az étekkóstoló.
-Meg kell menteni – értett egyet Elmer gróf, a jólöltözött udvari ork.
-Kiről van szó? – érdeklődött Fiametta, az erdőpille főkertész. Ő nem túl régen állt a palota szolgálatában, még nem értette fél szavakból a többi udvaroncot.
-Puhányok vagytok ti ahhoz – piszkálta körmeit másfél arasznyi ramiérájával a fejvadász.
-Ugyan már! – pattant fel Tony, a problémamegoldó, majd járkálni kezdett fel-alá. – Meg tudjuk csinálni! Megtaláljuk a helyet! – számolta az ujjain – Kikutatjuk a metódust! Felmérjük az erőforrás-igényt! Tervet készítünk! Modellezzük a végrehajtást! És… ööö…
-Vagy!!! Ebből mi piszkosul nem csinálunk meg semmit, hanem szépen megcsináltatjuk az egészet az éhenkórász kalandozókkal – dobta fel a labdát Boriana, az elf szobalány.

Nagy csend lett, de csak egy pillanatig, utána üdvrivalgás.

-Hát persze! – a két ikerfivér versenyt bólogatott.
-Ha már ez a „Kalandozók Városa”, no nem? – támogatta az örök közhellyel az ötletet Elmer gróf.
-Remek ötlet, Bori, tudtam, hogy számíthatunk rád! Akkor megszervezed, ugye? – Tony buzgón vigyorogva bólogatott, csakúgy, mint a vállán ülő erdőpille. Az ellenségeskedésük egy pillanat alatt elmúlt: bár a múltkori ügyük pont ugyanígy, a kalandozók bevonásával siklott félre, de kit izgat, ez most nem az ő felvetésük volt. Akkor meg hol a gond?
-Ezt meg kell ünnepelnünk! – emelkedett fel jelentőségteljesen Alberto, a pohárnok. – Kéretek hintót, ugorjuk le a Rattikani-ba.
-Bizony, a Torozon idén nyáron felejthető, túlrendelték magukat Predocból, és a csapból is ez a négyfürtös szennyvíz folyik náluk – tette hozzá fejcsóválva Ariberto, a testvére.
-Bori majd később csatlakozik hozzánk, ugye, mikor hozza a kész terveket, de persze megrendeljük neki előre a fürjtojás-salátát, dwoon kaviárral, mentával és gyömbérrel, ahogy szereti – búcsúzott álszent mosollyal Tony, a problémamegoldó.
– Én és a nagy szám… – dünnyögött az elf szobalány lehangolva, míg a többiek lassan elszivárogtak.
Mikor aztán egyedül maradt, megengedhetett végre magának egy diadalittas mosolyt. Ez könnyen ment.

***

Kedves nyári táborozók! (igen, ezt a szöveget a tavaszi kalandfelhívásból másolom)
3-4 kalandozót várok eme 3715. évi, erioni történet lejátszására. A karaktereknek nem szükséges összeszokott csapatnak lenniük, de persze előny, ha nem esnek az elején egymás torkának (később nyugodtan).
A történet, mint a legtöbb erioni kaland, bármilyen karakterrel működőképes (jófiú csapatnak kifejezetten… élménydús), de fenntartom a jogot, hogy kránielfek és egyéb hentesmészárosok karakterverzióit proaktívan visszautasítsam, az ő érdekükben is. Miért is kelljen úgy kezdeni a játékot, hogy a veszélyes kalandozót semlegesíti a Sinfen, nem? 
A játékra várhatóan a második napon kerülne sor (nem tudok nem-összelógni más M* kalandokkal, úgy tűnik, sajnos…)
Szóval, ha kószálnál egy jót Erionban, az aratásünnepek előtti nyüzsgésben, szokás szerint végletekig kiszolgáltatva az inkompetens hercegi adminisztrációnak, akkor ez a kaland neked szól! 🙂

Vii: Tűzbe menni érte (M.A.G.U.S. kaland)

25 thoughts on “Vii: Tűzbe menni érte (M.A.G.U.S. kaland)

  • Szeretem a stílusodat és egyre több szereplő ismerhető fel meséid alapján a beszélgetők közül. Cloud Boohen utolsó kalandja ősszel várható majd novellában, amikor vendégszerepel Axel Ragaen visszatérésénél.

  • Én jelentkeznék. 🙂 Miféle karakteralkotással lehet számolni?

  • Hmm… Én még kicsit vacillálok. Egy MAGUSra biztosan benevezek, csak azt nem tudom, melyik kiváló kolléga előadás legyen az. Mondjuk egy régebbi karakterem története pont azzal ért véget, hogy Haonwellből Erionba távozott, a Szellem kíséretében 😉

  • Karakteralkotás: ahogy a T. jelentkezők szeretnék.

    Ha van igény egy kis nosztalgiára, akkor le lehet porolni a jó öreg 3.0-t; ha meglévő new era gombnyomós karakterrel jönne a többség, esetleg a hivatalos kalandra bétatesztelné itt a karakterét, vagy amolyan életutat tervez neki, akkor nekem az is megfelel.
    Meglévő (akár 3.0, akár new era) karaktereknél azért beszéljünk előre, hogy a játékot lehetőleg ne borítsa fel engem meg ki korábbi kampányokban lútolt szétrúnázott kard, százezer arany, zokniban kicsempészett korcssárkány-pikkely meg egyéb boss drop. 🙂

  • Ez így nem érvényes… nem tudok dönteni, melyikre menjek… 😛 Shadon-e avagy nem? 😉

  • Te leszel az NJK, aki Shadonba küldi a csapat felét? 🙂

  • Semmi, bocs, közben továbbolvastam, és tudatosult, hogy átrendezted időpontilag a mesélésedet, vagyis nem lógunk össze, tehát tudsz játszani, szóval természetesen szívesen látlak 🙂

  • Jövök 😉 . Nekem van egy 3.0-ás karakterem, amit emlìtettem is, de ha valakinek az nem fekszik, akkor hajlandò vagyok tárgyalni.

  • Akinek már esetleg meglenne a játékra választott karaktere, azt szívesen várom az astratech@freemail.hu -ra. Ha háttér is van, az még jobb 🙂

    Ha egyébként tombolna a túljelentkezés (mint ahogy látszólag nem tombol :D) akkor – tavalyi mintára – szívesen lemesélem második körös csapatnak is a kalandot 3. vagy 4. napon… vagy a tavaszi Kirakóst.

  • Egész pontosan két 3.0-ás karakterem is van akivel szívesen feltűnnék eme alkalommal. Benichi a Vörös Szitakötő, illetve Theo atya, vasököl próféta 😉 . Kedves csapat tagok, akkor mehet a retro 3.0 ?

  • Részemről is!

    Hastur Seyanus, Kyel papja szolgálatra jelentkezik! 🙂

  • khmm…. hadd ne mondjam, mi ugrott be a karaktered nevét olvasva … 🙂

  • Halihó! van még hely e helyen?
    Esetleg a szerafista gladiátorom is belefér, ha már 3.0 vagy inkább csemegézgessek?

  • Egy szerafista gladiátor sehova nem fér be. 😀

  • @Catsmile: a 3-4 főbe beleférsz, ha jól számolom. Ha valaki korábbi jelentkezőt nem vettem észre, akkor beleférsz a második csapatba. Senkit sem hagyunk játék nélkül.
    @Orome: „he was murdered during compliance negotiations” …reméljjük, ez itt nem fordul elő 😀
    @T. csapat: annyit spoilerezek, hogy a „megbízó” nem tervezi mesterségesen egyben tartani a csapatot; hogy olyan karaktereket hoztok, akik együtt tudnak működni, vagy olyanokat, akik lezúzzák egymást az első sarkon, az a ti döntésetek. A világ ezt is, azt is lereagálja.

    – Anyu, kalandozók ölik egymást az utcán!
    – A leckéddel foglalkozz, Micike.

    Erioni módra 🙂

    A lényeg végül is a szórakozás – ezt persze elő lehet alapozni csapaton belül is némi előzékeny játékosi kommunikációval.

  • Hehe! Az iróniát nem éreztettem eléggé… 😉 Ám teszem hozzá, nem van/volt a homlokára írva, hogy paktumot kötött… 😛 nah, de persze, létezniük kell egymás mellett a csapattagoknak. 🙂

  • Senkinek nincs a homlokára írva, csak ha kiderül (és mindig kiderül), akkor hirtelen túl fagyos lesz a hangulat. De ahogy az idevágó idézet is szól: Choose your destiny 😉

  • Hmm.. tök olyan érzésem volt a hangulatkeltőt olvasva, mintha Lázár Ervin négyszögletű kerekerdejében kalandoznék. 🙂 Ezt pozitív értelemben értsd.

    Krisztával jelentkezünk akkor itt is, hivatalosan, a második mesealkalomra (péntekre).

Vélemény, hozzászólás?