xmen1Pénteki napon délután mesélnék egy X-men kalandot az érdeklődőknek.

Mutánsok nyilvánosan élhetnek. Nincs szükség regisztrációra. De az emberek még mindig nem fogadják el kétségek és félelmek nélkül. Folyamatos az ellentét a szimpatizáns és ellenzők között. Az egész mutáns kérdés rettentően megosztja a társadalmat és ez nincs másként New Yorkban sem. Sőt! New York mindig az olvasztótégelye volt a kultúráknak és a legkülönfélébb embereknek. Hetente hallani a hírekben mutánsokat ért rasszista támadásokról és vice versa mutánsok radikális csoportjai agresszívan védik a területeiket, az övéiket, vagy kegyetlenül torolnak meg minden vélt vagy valós atrocitást.

Ebben a környezetben működik Charles Xavier iskolája is és próbálja rendezni az áldatlan viszonyokat.
https://hu.wikipedia.org/wiki/X-birtok

Játékos karakterek New Yorki lakosok, tagjai lehetnek akár az X-mennek, akár más csoportosulásnak, de természetesen egyedül is tevékenykedhetnek akár titokban akár nyíltan.

Érdeklődni és karaktert küldeni is lehet ide: vodli.jeno@gmail.com

Karakteralkotásról:

 Karakteralkotás: LFG.HU –n megtalálható GURPS Lite rendszert használom, az alapján lehet karaktert alkotni, 200 pontból kell megalkotni a karaktereket.
Mutáns képesség amolyan grátisz annak a működését mint mesélő fogom meghatározni, nyugodtan el lehet engedni a fantáziát, vagy fel lehet használni egy már ismert mutáns képességeit is.

Egyéb változók (Nem kötelezőek!):

xmen2

Másodlagos mutáció: 100 pont karakteralkotáskor: másodlagos mutációval, tehát még egy mutáns képességgel rendelkezik a karakter. Ki is egészítheti a korábbi mutációját a karakternek, de lehet gyökeresen más is.

Alfajok: 60 pont karakteralkotáskor

 • Neo mutáns: A Neo mutánsok sokszor agresszívek, és erős falkaszellem jellemzi őket. Gyakran csoportosulnak bandákba hasonszőrű Neo mutánsokkal és a csapat vezetője mindig egy alfa. Minden Neo mutáns karakteralkotás után kap +3 pontot minden fizikai tulajdonságára.
 • Lupin: Ezek a mutánsok szert tesznek a farkasok ösztöneire, és képességeire. Jobb a szaglásuk, képesek felismerni embereket a szagukról ha egyszer már találkoztak. Ezen felül minden fizikai tulajdonságukra +2 pontot kapnak karakteralkotás után. (Példa: Rozsomák, Kardfog). Gyakoriak a karmok vagy megnőtt fogak.
 • Feline: Macskaszerű mutánsok. Kinézetükben sok esetben macskákra hajaznak, szőrös test, fogak, szemek karmok. Lupinokhoz hasonlóan +2t kapnak a képességekre. (Példa: Tigra)
 • Cheyarafim: Angyalokra emlékeztető mutánsok, minden esetben rendelkeznek hatalmas angyal szárnyakkal amikkel képesek repülni. Vérük égeti a Neyaphemeket, de mások számára gyakran gyógyító hatással bír. (Példa: Angyal- Warren Kenneth Worthington III).
 • Neyaphem: Démoni vonású mutánsok, bőrük színe fekete, kék, vörös, krétafehér. Gyakorta rendelkeznek farokkal, denevérszerűen hártyás szárnyakkal, sima fekete tollazatú szárnyakkal, hegyes fülekkel és fogakkal, agyarakkal, világító szemekkel és/vagy szarvakkal. +1 et kapnak karakteralkotás után egy fizikai tulajdonságra. (Példa: Árnyék, Azazel).
Shalafi / Marvel / X-men

15 thoughts on “Shalafi / Marvel / X-men

 • Jövök ! 😉
  Annyi, hogy tudtommal a 4. nap a szabad programokra (is) van fenntartva, így emlékeim szerint lesz valami kirándulás, amiben ráadásul a bor szócska is szerepel… jó lenne, ha ezeket valahogy összhangba tudnánk hozni 😉

 • Mivel csak 1 7végére tudok lemenni ez az egyetlen nap mikorra be tudtuk pakolni

 • Shala én is utálom matek, de te vagy rosszabb vagy belőle, mint a sokkéves átlag, vagy tudsz valamit amit mi nem 🙂

 • Ja én is csak hármat számoltam? WTF? Zverklárt és engem is érdekelne a játék!

 • Mailben jelentkeztek nálam ketten, de ha megeröltetem magam elbirok 6-7 embert, ne érje szo a ház elejét

 • Jelentkeztek volna hozzád szerintem még többen is. 😉 Marvel világa népszerű, csakúgy mint a te meséid. Én is szívesen mentem volna, múltkor is lemaradtam, de nem szerettem volna másokat kitúrni, vagy túlzsúfolatba játszani. 😉

 • Aki jönne az mailban legyen szives küldeni pár szot a karirol illetve mi lenne a mutácioja

 • 2 hely felszabadult szóval 3 játékosom van eddig, ha valakit érdekel…ha nem akkor is!

 • Értettem, felírva, ideális körülmények között 1 maradt még

Vélemény, hozzászólás?