7041242-knightsLíthas,

a Krónikák.hu kilencedik évadának végéhez közeledve rendezzük meg következő egynapos M.A.G.U.S. avagy kalandorok krónikái szerepjátékos találkozónkat és versenyünket. A tavasszal (és nyáron) megkezdett történetszálakat tovább gombolyítandó hívunk el titeket egy klasszikus fantasy hagyományokon nyugvó történet lejátszására. Az idei egynapos találkozónkat november 7-én rendezzük.

Ez egy különleges alkalom lesz és egyben régen várt ünnepély, mivel csak hét évente van módunk pontosan ezen a dátumon rendezni a találkozót, egyébként csak kerülgetjük. Kettős születésnapot is ünneplünk ekkor hiszen a Krónikák.hu egyik alapítójának is ekkor van a születésnapja, Amundnak és Gulandrónak, illetve Rafin Nagymesternek sincsen messze.

A Krónikák történetében ez lesz a tizenkilencedik egynapos szerepjátékos rendezvényünk, ami feltételez némi érettséget a találkozósorozat kapcsán. Összességében pedig a harminchetedik szerepjátékos alkalmunk a Krónikák színeiben, hogyha valakit esetleg megzavarna az évről évre változó titulus.

A rendezvény helyszíne változatlanul az Afri Café (Budapest; IX. ker. Kinizsi utca 2-6.), ahol 9 órakor lesz a gyülekező, 9:30-kor az ünnepélyes megnyitó és egy 9:45-ös mesélői megbeszélés végeztével 10:00-től 18:00 óráig tart majd a játék. 19:00-kor pedig az eredményhirdetést és a díjátadót követően zárjuk a találkozót majd.

 A kalandmodult a Krónikák szervezői és mesélői fogják idén közösen írni ‘Lovagrege’ címmel és helyszíne Dél-Ynev lesz, a honlapon korábban bemutatott Roxen városállama, ahol egy hagyományos lovagi tornára kürtölik össze a kontinens prominens országainak színe-javát. A gazdag történelmű város persze ezen felül is tartogathat meglepetéseket a játékosok számára.

Folytatva az Örök Város Bajnokai történetét és a Falka krónikájának alakulását ismét érdemes arra készülni, hogy Új-Pyarron ügyét és az Eszmét támogató csapattal érkezzetek. Bár természetesen a Déli Városállamok sok minden faj- és kaszt kombinációra lehetőséget ad. Kérjük, hogy a visszatérő csapatok foglalják össze és bele előtörténetükbe, hogy számukra hogyan végződött a legutóbbi kaland, hogy a kalandmesterük felkészülhessen majd annak megfelelően is a sorsolás után.

A találkozó karakteralkotása ismételten lehetséges lesz az azóta is sokat fejlődött karakteralkotó programmal, amelynek előző verziójához képest ez alkalommal hatodik szintű karaktereket várunk majd kelléktárukat pedig több szabadon választható előnnyel egészíthetik majd ki a kalandozók. Természetesen még ezúttal is lesz lehetőség analóg karakteralkotásra.

A találkozón részt vevő csapatok között több frissen nyomdából kikerült AranyTenger, avagy az Amundok Könyvét fogunk kisorsolni is, természetesen a megszokott gazdag díjazás mellett. Az új Krónikás kiegészítő is játszható lesz természetesen a rendezvény alkalmával. Kérjük, hogy a jelentkezéseteket csapatszinten adjátok le és az előtörténeteteket is közösen küldjétek majd el a csapat kapcsolattartóján keresztül.

 A M.A.G.U.S. rendezvényre való regisztráció a honlapon található elektronikus űrlap kitöltésével lesz hamarosan lehetséges, egészen október 26-ig (ugyaneddig várjuk a karakterek előtörténeteit is). A részvételi díj 2000 Ft/fő. Kérjük a játékosokat, hogy egyben, csapatszinten igyekezzenek utalni a könnyebb visszakereshetőség végett. A cím, amire a befizetéseket várjuk:

 Szilágyi János – 10700581 56790137 51100005

 A M.A.G.U.S. találkozóra való jelentkezésnek van egy maximális létszáma, amit a résztvevő mesélők és a helyszín milyensége indokol. Ez 15 csapat, körülbelül max. 100 fő, amely felett a regisztrált csapatok várólistára kerülnek, de erről külön értesítést is kapnak majd. Minimum három fős csapatok jelentkezését várjuk és olyan kalandmesterekét, akik szívesen próbára tennék magukat egy ilyen szerepjátékos kihívás alkalmával.

Minden szerepjátékost és mesélőt szívesen várunk a találkozónkra!

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu szerkesztői,

az Elveszett Mesék társasága

M.A.G.U.S. Találkozó avagy az Örök Város Bajnokai 2 – 2015. november 7.

12 thoughts on “M.A.G.U.S. Találkozó avagy az Örök Város Bajnokai 2 – 2015. november 7.

  • Üdv,

    Melyik könyv alapján játszunk?

    Köszi

  • Csao.
    A karakteralkotó program, az mikorra lesz kész?
    „A találkozó karakteralkotása ismételten lehetséges lesz az azóta is sokat fejlődött karakteralkotó programmal”

    Tehát akkor lesz egy „fejlettebb” verzió?

  • Ahoy,

    igen, már tesztelés alatt van az új verzió amiben minden ismert hiányosságot igyekszünk orvosolni. Legkésőbb a jövő héten rendelkezésre is fog állnia a karakteralkotáshoz.

  • Háló!

    Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy pontosan melyik könyveket vesszük alapul karakteralkotáskor? ETK,MTK,PPL gondolom igen, de és a Summárium és az Új Tekercsek játszanak ? Tehát, ha én pl.: egy illuzionistát szeretnék hozni az megengedett? vagy a Summáriumban leírt helyszíneket vegyem alapul vagy csak, ami az ETK -ba van leírva? Rúnák játszanak ? És, ha igen akkor melyik évfolyamokat lehet használni?

    Várom válaszotok!

    Köszi! 🙂

  • Üdv.
    Olyan kérdésem lenne, hogy pontosan mikor fog játszódni a kaland? Yneven melyik évben?

    Köszönöm a választ 😀 A sólyomasszony vigyázza utatok.

  • Ahoy,

    rngl: az eddig ismert metódusunk nem változott, valóban az Új-Tekercsekig játszható szinte minden, de szigorúan az ETK rendszere szerint, megtámogatva egyes Rúna magazinok cikkeivel. Még egy kis türelmet kérünk, hogy a végleges karakteralkotás kikerülhessen a héten és akkor minden érthető(bb) lesz.

    ubulkaa: a kiadott háttéranyag és hangulatkeltő hivatott ebben iránymutatást adni, de tudomásom szerint a kalandmodul P.sz. 3715-ben játszódik, a Déli Városállamok Roxen nevű településén.

  • Köszönöm segítséged! Domvik(vagy amelyik Isten szimpi) kísérje lépteid! 😀

  • Üdv!

    Lenne még egy kérdésem, a varázslónak lesznek bármiféle megkötései? Esetleg lehet előre készülni mágikus felszerelésekkel ?

    Előre is köszi a választ!

  • Sziasztok!

    Bocsi, de csak a jövőhéten tudjuk küldeni a karakter és csapatleírást. (A pénzt már rég befizettük)

    Ez okoz valamilyen problémát?

Vélemény, hozzászólás?