szendrei_querdaA soron következő múltidézésünkben először a még csak születőfélben lévő Rúna és a Bíborhold első intellektuális csörtéjét olvashatjuk, amelyben egy Petőfi Csarnokban tartott rendezvényről írt cikkre reagálnak az Előbeszédben. Ironikus kissé, hogy akkor érünk ehhez a filológiai gondolathoz, amikor a szóban forgó intézményt és épületet nemsokára végleg búcsúztathatjuk a Városligetben.

Ezen kívül látszólag kevesebb téma akad a mostani tíz oldalas GuRúna mellékletbe, de ezek annál terebélyesebb írások: az Elátkozott Vidék két lényéről ejtenek szót a Bestiáriumban. Az Árnyjáróról tudjuk azóta is, hogy a legbővebb levőre eresztett leírás (bár erősen kétlem, hogy sokszor és sokan találkoztak velük játék közben úgy ahogyan itt és máshol is le vannak írva) illetve a Querda bemutatása található meg eredeti illusztrációjával és írásmódjával(?).

A fen említett csörte folytatásával záruló befejezés előtt azonban még egy kimerítő képzettség-magyarázó cikket olvashatunk a drágakőművességről, a csiszolás módjairól és fajtáiról, ami bár nem tűnik első hallásra, olvasásra hasznosnak azért egy valóban kezdő játékosnak akkoriban (’93-ban járunk) minden ilyen mesélői segédlet jól jöhetett még. Az biztos, hogy ezek már előrevetítik a készülő, félkész, majdani törvénykönyv és kiegészítők anyagait. Várjuk szeretettel. Letöltés: GuruRúna10.93.11

(Az illusztráció megszokott módon már egy M* kártyalapról Szendrei alkotása)

M.A.G.U.S. Eredet #15: Rualan szörnyei és kincsei

Vélemény, hozzászólás?