Mizsák Illés (Cather) ismertetője és ajánlója egy a lovagi tornák hangulatát jól megidéző játékhoz.

***

Sziasztok,

ez a cikk elsősorban hangulat keltőként íródott az Örökváros bajnokai 2 eseményéhez. Olvasva a hangulatkeltőket, tudni vélem Roxenben fog a modul játszódni, ami egy jeles Lovagi tornának fog otthont adni. Így kézenfekvő a koncepció, hogy néhány játékos lovagot hozzon. Jelenleg zajló életutamban jó magam is lovagot játszok. Ebben a hangulat megteremtéséhez nagy segítséget játszott egy Rival Knights nevezetű mobilos játék így tiszta szívvel ajánlom a leendő lovag uraknak is.

A Rival Knights nagy érdeme, hogy elérhető Androidon, Iphone-n ráadásul ingyen, igaz internet kapcsolatot igényel.

Lássuk magát a játékot: A koncepció szerint a játékosok mind egy lovag bőrébe bújhatnak, a vágtató harci lovakon lovagolva az ellenfelünk felé, kezünkben egy méretes nehéz lovas kopjával célunk a totális megsemmisítés. Győzelemre fel! Igen a Lovagregény c. film kopjás lándzsás tornáihoz hasonló csaták várnak ránk!

A játék lényegében két módból áll, az egyik a kampánymód, a másik a multi itt más lovagokkal mérhetjük össze tudásunk. A játékban különböző vértek és sisakok, lovak, kopják és emblémák vásárolhatóak a játék során gyűjtött aranyból és gyémántból, ezeket megvásárolva fejleszthetjük a felszerelésünket, amik természetesen esélyessé tesznek minket a viadalok során.

A játék menetről röviden: Három fő értékünk van. A vértezet, a sebesség, és a sebzés. A cél az, hogy két érték ezek közül legalább az ellenfél fölé emelkedjen. Tulajdonképpen a vértezet az adott, a lovaglás sebességét és a kopjázást tudjuk szabályozni. A sebességet az autós játékoknál bevett módon a megfelelő időben sebességváltással. A kopjázás egyszerűen célra tartással-húzással történik, minél pontosabbak vagyunk a kis jelhez annál nagyobb a sebzést érhetünk el.

Vannak más játékmenet módok mint az akadályugrás vagy a számszeríjászkodás lóhátról. De ezek csak kampánymódban érhetőek el. Csak sajnos ritkán. De ezzel együtt azt kell mondanom remek hangolódás lehet a roxeni lovagi tornára.

De most jöjjön egy video a játékról:

Rival Knights (játékismertető)

Vélemény, hozzászólás?