kronik2015kar

Líthas,

túl vagyunk az idei kalandok során és mostanra legtöbben téli szállásterületeinkre vonulunk vagy éppen vérfagyasztó harcokban veszünk részt. De hát ilyen egy kalandozó élete és erről érdemes szólnia a krónikáknak is, nem igaz? Évzáró gondolatként engedjétek figyelmetekbe ajánlani mindazt, ami a Kronikak.hu oldalon történt a novemberi születésnapi rendezvényünk óta.

A lezajlott Örök Város Bajnokai 2 Szerepjátékos Találkozó és Verseny után megfogalmazott vélemények mellett készültek az alkalmat megörökítő fényképek is, illetve a rendhagyó versenymodul is felkerült teljes terjedelemben.  Utóbbi természetesen bekerült az Ynevi Vándorlások Gyűjteménybe is, hasonlóan az őszi táboros élményünk kalandjához, amelyről itt olvashattok beszámolót. Az ÖVB2-höz készült hangulatkeltő videó (byKomattre) pedig önmagában is egy szórakoztató és további kalandokra sarkalló műremek lett.

Az idei évet záró novellák sorában az első egy különleges darab a Veszett vad (by Amund) képében. Ez az alkotás (sok más fontos jelentősége mellett) hivatott lezárni azt a képzeletbeli háromszöget, amit a Béke követei novellával és az AranyTenger, avagy az Amundok Könyve M.A.G.U.S. Szerepjátékos kiegészítővel együtt alkot. Ezekkel minden el lett mondva az amundokról, amit el lehetett ahhoz, hogy Ynev szerves részei és immáron teljesebben játszható faja legyenek.

Emellett megidézve a lovagi tornák hangulatát olvashattunk még egy ismertetőt (by Cather) a Rival Knights című mobiljátékról. Gőzerővel folytatódott a GuRúnákat bemutató és a M.A.G.U.S. Eredetét kutató filológiai sorozatunk (eljutottunk a KKUK és az első Rúna megjelenéséig is). Emellett jó előre beharangoztunk egy tavasszal kezdődő asztali szerepjátékos, amely Gyöngyösön lesz és keresztségében a Farkasodú nevet kapta. Szükség van regionális találkozókra a hobbi életben tartásához.

Két régebbi novellát is újra leközöltünk, amelyek a Krónikák korábbi inkarnációin vagy ott sem jelentek meg még. A Milleniumi férfi egy krono-patrióta fiatalemberről szól és kifejezetten fókuszált írás, míg a Koponyák hegye egy kaotikus, töredékes darab, de ami sci-fivel kezdődik és Conannal vagy Jim Morisonnal folytatódik egykor csak Jézusig vezethetett el.

A Lobogók árnyékában Szkriptúra novella pályázat első és második kötete mellett mi is írtunk egy novellát korábban. Most előbb Kártyás Péter: Medvetánc című szórakoztató novelláját közöltük le társoldalunkkal párhuzamosan ebben a témában, majd Magyar Gergely mindent összegző kritikáját, amiben részletesen elemzi a pályázat milyenségét és az irodalmi M.A.G.U.S. helyzetét.

Ebben az évben is egy folytatásos novellával teszünk pontot a P.sz. 3715-ös esztendő végére Axel Ragaen főszereplésével, aki mellett több legendás alak és kalandozó is feltűnik a Virágkapuk ostroma során. Idén azonban az izgalmas történet mellé egy Karácsonyi Nyereményjáték is kapcsolódik, amelyben van mód szert tenni a Krónikák.hu idei szerepjátékos kiadványából egy fizikai, nyomtatott példányra … az Amundok Könyvéből.

Köszönjük, hogy a 2015-ös esztendőt is velünk töltöttétek és mindenkinek Boldog Karácsonyt, Kellemes ünnepeket és Kalandokban gazdag új esztendőt kívánunk!

Üdvözlettel:

Krónikák.hu

CXIII. (113.) Krónikák Hírlevél – Jéggyémánt és Sólyomszárny Hava

Vélemény, hozzászólás?