Ne csak a fióknak írj… inkább legyél te is a Fantorzio szerzőinek egyike!

Mielőtt a pályázati feltételeket átolvasnád, ismerkedj meg a FANTORZIO célkitűzéseivel, profiljával, hogy biztosan tudd, mire számíts tőlünk.

A legtöbb kiadó úgy van vele, hogy nem szívesen fogad be kéziratokat, sőt, kifejezetten ellenáll az írók rohamának. Mi nem szeretnénk gátat szabni az ilyen áradatnak, és szívesen várunk bármilyen kéziratot, ami megfelel az alábbi feltételeknek.

fan_11

Szeretnénk, ha olyan novellák, olyan kisregények landolnának postaládánkban, amelyek vagy a klasszikus fantasy, vagy a klasszikus krimi, vagy a klasszikus horror regények nyomában halad, de leginkább annak örülnénk, ha ezek valamilyen egyedi kereszteződésével találkoznánk. Az egyediséggel nálunk tuti nyerő vagy!
Habár nem viseltetünk ellenszenvvel a romantikus-vámpíros, romantikus-zombis, romantikus-bármilyen zsánerrel szemben, de a lányregények helye biztosan nem a FANTORZIO lesz. Így előre szólunk, ilyen jellegű történeteket felesleges elküldened a pályázatra, mert tutira nem fognak megjelenni (nálunk).

Novellákat 20 000-50 000 karakter (szóközökkel együtt) terjedelemben várunk.
Kisregényeket 150 000-200 000 karakter (szóközökkel együtt) terjedelemben fogadunk.
A fentiektől csak abban az esetben tekintünk el, ha annyira jó a mű, hogy biztosan rábólintunk a megjelentetésére.

Beküldési határidő: 2016. július 31.
E-mail: szerkesztoseg[kukac]fantorzio.hu

Fontos:
teljes kéziratot kérünk doc/docx formátumban (Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel szedve);
– a beküldött műnek kerek, lezárt egésznek kell lennie, még akkor is, ha esetleg felveti a folytatás lehetőségét;
fanfiction történetet nem tudunk megjelentetni, azokkal ne is próbálkozz, de ugyanígy valahol másutt megjelent munkádat sem fogjuk tudni kiadni (akár a neten tetted közzé, akár másutt olvashatták már korábban);
– küldd el a mű szinopszisát (max. 1 oldalban);
– horror, krimi, fantasy zsánerek előnyben,
– lányregényeknek, ifjúsági regényeknek, gyerekmeséknek, sci-fi történeteknek semmi esélye (az ilyen jellegű munkák megtalálják a maguk felületét, van rá rengeteg más lehetőség);
– illusztrációkat ne küldj, a történethez megfelelő stílusban dolgozó grafikusokat mi fogjuk megbízni.

fan_10

Hogy mit kínálunk?
Igen, ez fogós kérdés. Mivel nem nagyon van hasonló vállalkozás idehaza, ezért elsőre vak lovak módjára fogunk beszaladni a vadonba, ahol ki tudja, mi fog várni ránk. Emiatt egyelőre egy országosan terjesztett lapban történő széleskörű megjelenés lehetőségét tudjuk felajánlani.
De nem, nem fogsz ingyen dolgozni (hacsak te magad nem vállalod be így a megjelenést), mert a honorárium megjár mindenkinek. Ha úgy látjuk, hogy a beküldött kéziratod van olyan jó, hogy megjelentessük, akkor meg fogunk keresni egyedi ajánlatunkkal.

Hogy mibe egyezel bele?
A pályázat beküldésével automatikusan engedélyt adsz rá, hogy a FANTORZIO.HU részlete(ke)t közöljön a művedből, de nem a teljes munkádat. Ennyi. Nekünk ez azért fontos, hogy olvasóink már az online felületen keresztül is valamelyest kötődjenek hozzánk. Természetesen dönthetsz úgy, hogy megengeded, hogy közzétegyük az írásodat teljes egészében, de ezt neked kell külön jelezned felénk.
Azt viszont tudnod kell, hogy a bárminemű online megjelentetés nem hozza magával automatikusan a print magazinba történő bekerülést is. Akárhogy is, a Fantorzio jó felület lesz, hogy leendő olvasóid megismerjenek.

Meddig kell rágnod a körmödet?
Nos, ha türelmetlen típus vagy, akkor ez rossz hír lesz neked, ugyanis év végénél hamarabb nem fogjuk összeállítani a 2017-es megjelenési tervezetet. Ekkorra dől el, hogy pontosan mely történetek melyik lapszámba fognak bekerülni a terveink szerint. De a további előkészületek miatt, valamint a magazin piaci fogadtatásától függően 2017. februárjában dőlhet el konkrétan minden.
Mint írtam, ez egy merész vállalkozás lesz a részünkről, amihez sok-sok türelmet, még több támogatást és természetesen zseniális műveket kérünk tőletek!

Mi hiszünk benne, hogy ez működni fog, és hiszünk abban is, hogy mások is osztoznak velünk eme hitünkben.

Addig is tartsatok velünk! Lájkoljátok bőszen FACEBOOK oldalunkat, és ne maradjatok le semmilyen hírről!

Ja, és a felmerülő kérdéseket összegyűjtöttük egy helyre, ezeket is érdemes elolvasni.

FANTORZIO, induló ponyvalap írókat keres

Vélemény, hozzászólás?