1181x863_859_Lone_Missionary_2d_fantasy_warrior_landscape_picture_image_digital_artLíthas.

A Krónikák.hu idén is megrendezi éves nagy nyári táborát az Örök Város Bajnokai történeteit között, amelyen lehetőség lesz a végtelen játékra és kikapcsolódásra hét napig jó társaságban és érzéssel. Hagyományainkhoz híven ez alkalommal is lesz lehetőség többféle játékot is kipróbálni, megismerni a szervezőcsapat és a krónikások jóvoltából. Ezenkívül is több programmal és meglepetésekkel készülünk az alkalomra. Idei táborunk 2016. augusztus 10 (szerda) – 16 (kedd) lesz megtartva.A jubileum alkalmából ezúttal a HŐSÖK NAPJA és DOBRAN csapatával együtt kerül megrendezésre. Helyszínül pedig ha nem is a magyar tenger de vízpartot választottunk, a Soltvadkerti tó partján található tábor képében. Ezúttal is folytatódik az Örök Város Bajnokai története, a Hősök Napja történetével egybefonódva. Lebonyolítására pedig hétvégi napokon kerül sor. Emellett, hagyományainkhoz híven, többféle játékban is részt lehet venni.

***

Egy jó ideje nem jelentkeztünk, így néhány cikket figyelmedbe ajánlanánk a Krónikák honlap utóbbi időben publikált írásai közül:

Filológiai sorozatunk, amelyben a M.A.G.U.S. Eredetét kutatjuk nyugvópontra jutott (ha be nem is fejeződött még teljesen) azzal, hogy a lehető legtöbb beszerezhető anyagot megkerestük hozzá, amik más kiadványokba és fanzinokban jelentek meg.

Novellák terén olyan erős mezőny volt ebben a félévben, hogy csak néhányat említenénk meg: befejeződött a Virágkapuk Ostroma, emellett Magyar Gergely az Elátkozott Vidékre csábított minket, s klasszikus fantasy hangulatot is idéztünk a Mindenki a napra tör során.

Eleveztünk kicsit a cyberpunk vízeire is Tair vezetésével, aki a Ghost in the Shellről adott átfogó képet. Illetlenségeket írtunk a Mély csendből felcsengő Csin-Ling során (kizárólag műérzet hatása alatt) és végére jártunk egy mocskos hong-kongi árnyvadászatnak is.

Könyvmegjelenések és ezzel együtt kritikák is szép számban jelentek meg nálunk és egyébként is. Két M.A.G.U.S. könyvmegjelenés is volt a Bosszúangyal és a Sziréndal képében. Ezeken kívül a tíz éves Codex regényről is megemlékeztünk.

Több vidéki rendezvényen is megfordultunk, melyek közül a VII. Hősök Napját és a XX. Mentálcsavart mindenképp kiemelném. A jubileumi X. Fanfártáborból két kalandmodul is olvasható begépelt formában: a Befogók (thx to Nova) és a Hajnalvár.

Az eddigi legrészletesebb és legteljesebb térkép Ynev kontinenséhez, amelyen megtalálhatóak és elérhetőek a feltüntetett helyszíneken (és idősíkokban) nem csupán a Kalandozók, de a Hősök Napja és a Krónikák kalandmoduljai is példátlan és egyben példaértékű módon. Ezúton is köszönjük és gratulálunk a munka eredményéhez.

Idei nagyobb lélegzetű kiegészítő anyagunk (több kisebb cikk mellett persze) az Ikrek szektája és fejvadászklánjai. Ez a régóta tervezett cikk adott lehetőséget, hogy elkezdhessük a A Nap-papok titka című kalandmodulból készülő nyári folytatásos novellánkat is.

***
Reméljük, hogy adtunk ötleteket az előttünk álló forróság szerepjátékkal való kitöltésére is eleget. A honlapon már megtalálható az idei nyári táborunk kiírásával egyetemben a boszorkánykonyhánkban eddig készült közös karakteralkotási metódus, illetve a programok is folyamatosan frissülnek majd. Reméljük minél többetekkel találkozhatunk az idei tábor alkalmával is.

Fel a fejjel, kitartást addig … és kalandokat. Olyat is.

😉

CXIV. (114.) Krónikák Hírlevél – Szakadatlan napvilág

Vélemény, hozzászólás?