Kirándulás Kahre köreibe – hangulatkeltő

1

Namar om Dorm aggódva figyelte a felügyeletére bízott bolond varázstudó szöszmötölését. Bár ne tartozna annyival annak az átkozott bankháznak! A sötétszívű bankárok ajánlata egykor igazán kedvezőnek tűnt: kamat helyett egy „szerzeményük” megőrzését, ellátását kérték. A varázstudó láthatóan nem volt az Árnyak hölgyének kegyeltje (a bankárok zömétől eltérően), így a bankház alighanem – erioni vérlabda kifejezéssel élve – „kispadra igazolta”, vagyis kiemelte a képből, hogy másnak se hozzon hasznot. Vagy más is lehet a háttérben? Beszélnek (állítólag) valami palotanegyed-béli konfliktusról is… de Namar számára – hangzatos kyr neve ellenére – a Palotanegyed dolgai, még a pletykák is, mindig is elérhetetlennek bizonyultak. Sóhajtott egyet, majd ijedten konstatálta, hogy a bolondot nem látja sehol.

  • Madzag – szólalt meg valaki a háta mögött. Namar ijedten perdült meg, csak hogy belebámuljon a kampós orrú rémség bávatag mosolyába.
  • Mit képzelsz, obsor, hogy csak úgy szállásadó mestered mögé lopakodsz?! – dörrent rá Namar a bolondra, hogy ijedelmét leplezze.
  • Oldódik. Azt mondják. Mint a kámfor. Mintakámfor. A kámfor mintája. Kámzsa forma minta tinta – regélte a bolond, néhány tánclépés és piruett közepette.
  • Mit akarsz? – higgadt le Namar.
  • Kahréba menni! – pördült ismét egyet a bolond. – A gépek, a szabálytalan Gilron-papok, az anakronisztikus, hűbéri lovagvilághoz hűtlen szerkentyűk és az oldódó madzag hazájába!

Namarnak elakadt a szava. Egy pillanatra.

  • Kahréba? Te megőrültél, obsor? Még jobban megőrültél? Messze északon, a hegyek között, a…
  • A Kapuk Tere harminchét utcányira van – vágott közbe a bolond meglepően hideg, tényszerű hangon. – Onnan kapu nyílik Erenbe, ahonnan szintén kapu nyílik Kahréba. Ahogy a bölcs keletiek mondják, ahol akarat van, ott út is van. És aaannyira akarom a madzagot! – váltott át nyafogó tónusra, kifejezetten ügyesen imitálva Namar nejének, Alana úrhölgynek a hangját.

Namar egyre idegesebb lett.

  • Szó sem lehet róla! Az én felelősségem a biztonságod!
  • És a jólétem is! – toppantott lábával a bolond. – Érzem, hogy rosszul leszek, ha nem mehetek el a Vasöntés Ünnepére, megnézni a kiállításokat, az újdonságokat és a Madzagot!
  • Mire jó az az átkozott madzag? – mordult fel Namar.
  • A munkámban segít – váltott a bolond álmodozó, szerelmes hangra. – Sokat gondolkodom mostanában Alana úrhölgy nemesi arcvonásain, ringó csípőjén, ifjonti keblein… bár piros ajkai is olyan csókosak lennének, mint híres nővéréi…

Namar nagyot nyelt. Asszonya meglepő szépsége tényleg közismert volt. Sőt, ha igazán őszinte akarna lenni, asszonya szépsége nélkül családjuk sokkal alacsonyabb sorban poroszkálna Erion kaotikus ranglistáján.

  • Hát jó… majd beszélünk még erről… – motyogta halkan.
  • Ujjé!!! – kiáltott fel a bolond, villámgyorsan szájon csókolta Namart, majd gyermeki nevetéssel, háttérben szállásadója hangos szidalmai közepette visszarohant szeretett otthonába, a pince mélyére.

 

Kedves nyári táborozók!

3-4 kalandozót várok eme 3716. évi, fél-erioni, fél kahrei történet lejátszására. A karaktereknek nem szükséges összeszokott csapatnak lenniük, de persze előny, ha nem esnek az elején egymás torkának.

A történet, mint a legtöbb kalandom, bármilyen karakterrel működőképes (jófiú csapatnak _ismét_ kifejezetten élménydús… persze, jófiú karakterrel jellemzően kb. sose mer jönni senki), de fenntartom a jogot, hogy kránielfek és egyéb hentesmészárosok karakterverzióit proaktívan visszautasítsam, az ő érdekükben is. A játékra várhatóan hétfői napon kerülne sor.

Karakteralkotás: ahogy a résztvevők megegyeznek egymás közt. Lehet 3.0, az örökvárosos kattintgatós újhullámos, vagy a legújabb hősöknapjás… ahogy nektek jobban tetszik.

Vii / Kirándulás Kahre köreibe (M.A.G.U.S.)

5 thoughts on “Vii / Kirándulás Kahre köreibe (M.A.G.U.S.)

Vélemény, hozzászólás?