(M.A.G.U.S. kaland Aserminio de Mueria (Zsámboki János) nyomán)

 

Hangulatkeltő:

Éppen pitymallott mikor a karaván felért a kaptató tetejére. A halkan szitáló eső monoton ütemben dobolt az ekhós szekerek viaszosvászon ponyváin. Medvemászó Todder egykedvűen pipázva nézett ki nagykarimájú kalapja alól, melyről lassan csöpögött a harmattal vegyülő esőlé. Távolba tekintve látszott, ahogy a kelő nap sugarai lassan visszaszorítják a ködöt a láp mélyére, s a halászcsónakok kirajzanak dolgukra. Távolból mintha furcsa elhaló túlvilági vonyítást hozott volna a reggeli csípős fuvallat, miközben az apró hangyáknak tűnő alakok tőzegbálákat pakolgatva tüsténkedtek a még messzi lápon. Todder csak arra gondolt, hogy nemsokára végre átmelegítheti kissé áthűlt csontjait a helyi lőrével, s lepasszolhatja a kéretlen-kelletlen útitársakat maga mögül, kik a karavánhoz vetődtek afféle flancos indokokkal. Kalandorféléknek látszottak és mindenféle dolgokról sutyorogtak, mikor fél füllel véletlen hallgatózott: fekete pengék, titkos karavánok, romlásszekták, kárhozott élőholtak, valami elveszett… Kiköpött egy hegyest oldalra, hogy a rontást megelőzze, majd óvó jelet mutatott legalább három istenhez intézve a dolgot.

– Káros dolgok ezek, jobb kerülni, igaz komám! – nézett a mellette ülő Khoresh-re, ki torz arcával rávigyorgott a csuklyája alól.

– Khödd… hihihi…. kékhödd… oó-tth! – fröcsögte amaz foghíjas mosolyával, s Todder undorodva átkozta magát, botor kérdése voltán. Félig hátrafordulva megrázta a takaróponyvát, majd elhúzta, s kedélyes vigyorral az arcán szólt a bent ülők felé:

– Hát komáim, lassan megérkezünk. Ez már feketevölgy határa. Az istenek hozták magukat az istenek háta mögött! – majd saját elmés poénján jót vigyorogva visszaeresztette a ponyvát…

 

 

Kedves nyári táborozók!

Kicsit megkésett bejelentés gyanánt, de 3-4 kalandozót várok eme kissé melankolikusabb hangvételű kalandra, amit terveim szerint a tábor harmadik napján mesélnék el. A karaktereknek nem szükséges össze szokott csapatnak lenniük (persze nem is hátrány), de persze előny, ha nem esnek egymás torkának. Nem kell epikus hősöknek lenni, ám nem árt, ha érzelmileg érzékenyebbek, empatikusak, azaz nem taplók a résztvevők. 😉 Karakteralkotás alapértelmezett a 3.0-ás Tetemre hívás szerint (https://kronikak.hu/wp-content/uploads/2013/10/Tetemre-h%C3%ADv%C3%A1s-t%C3%ADpus%C3%BA-karakteralkot%C3%A1s-v3.0.pdf), de ha igény van rá, újabb változat szerint is lehetséges. A lényeg, hogy ésszel és szívvel alkosd a karaktert, s ne alkoss olyat, amit te is visszautasítanál. Ha bármi kérdés van ezzel kapcsolatban, szívesen válaszolok. Nem mesélek sűrűn, úgyhogy van bennem kis félsz és izgalom, de szeretnék hozzájárulni én is a táborhoz evvel a kalanddal. 😉

Kapcsolat: khuriboow@gmail.com

Tisztelettel: Khuriboow / Feri

 

 

Khuriboow: Feketevölgy titka

One thought on “Khuriboow: Feketevölgy titka

Vélemény, hozzászólás?