Miközben a természet egy új ciklusra készül az időjárás ostroma alatt, úgy mi, szerepjátékosok is a nehezedő nyomás és nyomasztó nehézségek ellenére arra gondolunk, amikor majd ismét barátainkkal tölthetünk feledhetetlen órákat, s erőt merítve ebből a sosem apadó forrásból új lendületet kapunk.

Rendezvények

Ennek megfelelően elmondhatjuk, hogy lassan felsorakoznak a következő évszak és vázlatosan a következő év komolyabb alkalmai, amelyek előttünk állnak és lehetőséget biztosítanak a szerepjáték űzésére:

  • Február 24-én kerül megrendezésre az Farkasodú, amely Gyöngyösön igyekszik zászlaja alá gyűjteni a rajongókat. A kalandmodult Valheru írja majd.
  • Április 14-én a XI. Hősök Napja Szekszárdon kerül megrendezésre, a kalandmodult Shalafi írja majd, ki főszervezője is az alkalomnak.
  • Május 5-én a Lumina Cornu és IV. Kalandozók Napja együttműködés keretében Jászfényszarun folytatódhat a játék.
  • Suttogás és pletyka járja, hogy májusban útjára indul egy újabb regionális rendezvénysorozat a Balaton környékén, de ennél konkrétabbat még nem tudunk, de reménykedünk, hogy sikerül.
  • Pontos dátumunk még nincs, de a Kalandozók.hu Nyári Táborát általában július elején tartják meg Gyömrőn és idén egy kalandmodulíró pályázat keretében Hulla vívta ki a lehetőséget, hogy történetét a játékosok elé tárja.
  • Az idei nagy, hét napos, nyári táborunk Soltvadkerten, augusztus 8-14. között kerül megrendezésre és immáron a XII. Vándorkrónikák lesz a sorban. A kétnapos központi modult Shalafi és Gulandro írja majd.
  • Némi szünet után Budapesten került megrendezésre a Kalandorkrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny november 17. –én. A rendezvény kalandmodulját A’frad és Amund írják majd.

A felhozatalhoz reméljük idővel még több rendezvényt szőhetünk majd, hiszen idén, 2018-ban nem kisebb oka van ünnepelni a M.A.G.U.S. szerepjáték rajongóinak, minthogy kedves hobbink ezen magyar ága és vadhajtása 25 esztendős lesz, mivel az egykori alapkönyv ’93 karácsonyán foglalta el helyét a könyvesboltokban, majd az ajándékok között és végül … a polcainkon. Így ez a JUBILEUMI ÉV és reméljük ez is úgy telik majd mint a többinek kell: játékkal, kalandokkal és sikerekkel.

Kalandmodulok

S ha már kalandokról van szó említsük meg a honlapon az utóbbi időben feltűnt, de lejátszható modulok sorát, amik között ismét igen nagy a választék:

  • A múltból érkezik a Karakrin titka és 2004-ből mesél nekünk azon időkről, amikor a rajongók önszervező módon kezdtek el rendezvényeket tető alá hozni és képességeikhez képest a legváltozatosabb és legteljesebb kalandokat igyekeztek megírni hozzájuk. Írója Laart.
  • A keselyű jegyében a Hősök Napja csapat második kampányának lezárása és ehhez mérten epikus események és szereplők vonulnak fel benne a karakterek oldalán és ellen. Megpecsételődik a fiatal városállam sorsa és istenei hatalma is próbára tétetik.
  • Dédelgetett álmokkal mutatkozott be a debreceni Regélő Főnix szerepjátékos klub az ünnepek előtt és milyen jól tette. Érdekes kérdéseket vetetett fel, amellett jól célzottan kalandorosra vette a figurát az első történetével, amit remélünk több is követ majd a sorban. Írója Ishidu.
  • A Kóborló Lelkek rendezvény folytatja a saját maga elkezdett hagyományt és egy modulpárossal folytatta és zárta le az elkezdett történetet. Köszönet nekik, amiért betekintést kaptunk ennek a folyamnak az alakulásába. Írójuk Fülöp Tamás.
  • Tantinak hála, aki élen jár abban, hogy rendezvény híján is, örömében szánjon rá időt , hogy történeteit másoknak átadhassa Hegyek és Halál címen a Cthulhu hívása magyar nyelven elérhető kalandmodulok nem túl népes táborát gyarapítja.

Egyéb

  • Még a fenti témához kapcsolódik egy gondolatébresztő áttekintő cikk Gulandro tollából A kalandmodulok története címen. Ha valaha is érdekelt a téma, vagy úgy gondoltad mindent tudsz róluk, esetleg kíváncsi vagy mi volt az első történet, amit valaha lemeséltek térképből … itt megkapot a válaszokat.
  • Csodával határos módon és egy magángyűjtő nagylelkű felajánlása révén folytathattuk az Eredet cikksorozatot, amiben két NJK kaszt tárulkozik fel hosszú idő után a szemünk előtt.
  • Némi lazításképpen ajánlottuk a téli hideg ellen a Ronin nosztalgikus, vérpezsdítő flash játékát. Mostanra viszont úgy tűnhet, hogy okunk is volt ezoterikus képességeinket élesen tartani.

Úgy tűnik ugyanis, hogy a 25./jubileumi év alkalmából végre feltámad a Keleti szél és Gorduin niarei történetének a végére is pont kerül. Ezzel párhuzamosan Raoul Renier: Krán című könyve ugyanúgy idén a Kráni krónikák folytatását hozza el. S mindezek után még lehet számítani még egy Wayne Chapman esszékötetre Ősi titkok láza, acélnak vihara címmel, amely két őskultúra (godoni és erv) leírásán kívül több nagy ynevi ütközet beszámolóját is tartalmazza majd.

Mindezek mellett (és sok máson kívül) mi is tovább dolgozunk a tavaly nyáron bejelentett és az évértékelőben megfogalmazott szerepjátékos kiegészítő könyvön, ami Pyarron városát, történelmét, eszméjét járja körbe. Várhatóan érkezése egybe esik majd hírlevélben felvázolt régen várt ünnepélyek kifutásával és még idén a polcainkra kerülhet.

Addig is, amíg találkozunk az asztalnál mindenkinek kitartást, erőt és dicsőséges kalandokat kívánunk!

CXVIII. (118.) Hírlevél – a téli hadjárat sikeressége

Vélemény, hozzászólás?