Üdvözlet minden reménybeli játékosunknak!

Ezúton szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a jelentkezési határidőtől, ami Május 1-re esik, már csak szűk egy hét választ el minket!

És hogy most se távozzatok üres kézzel, íme, egy egyértelműsítő segédlet Ion-Nagy Beáta tollából, hogy mindünk számára egyértelmű legyen a világ állása!

Új-Godon külpolitikája

Shadon már jóval a Manifesztáció előtt is ápolt szövetséget Pyarronnal, melynek alapja az Albanus féle bulla, mely a P.sz. XIII. században látott napvilágot, III. Albanus főatya kinyilatkoztatásából. Ennek értelmében a Ranagoliták és eretnek tanaik ellenében nem számít szentségtörésnek más, kevésbé kárhozatos tévtanokkal szövetkezni –amennyiben e tévtanok képviselői nem kísérelnek meg a frigy ürügyén ármányosan befurakodni az igaz hit által megtisztított tartományokba, mely utóbbi esetben kímélet nélkül kipurgálandók.
Ez a vallási alapú megközelítés jellemzi a Birodalom külpolitikáját is, bár a különféle gazdasági együttműködések valamivel lazább regulák alá tartoznak.
A különböző vallású és nemzetiségű emberek felé mindig is gyanakvással viseltetett a shadoni ember, ám a perszonálunió megalakulása óta sokat változott a helyzet: Shadon népének ismét meg kellett nyílnia egy idegen kultúra előtt, ahogy annak előtte a nyugati határok mentén élő nomádok letelepedésének okán. Most Gorvik népét kell magába integrálnia a Birodalomnak, ami – a nyilvánvaló ellentétekből kifolyólag – egyáltalán nem egyszerű feladat. Többek között ez vezetett ahhoz is, hogy a szomszédos országok (elsősorban a Pyarroni Államszövetség tagállamai) mind kulturálisan, mind vallási alapokat nézve kevésbé tűnnek számára idegennek és veszélyesnek; még a Hradzs államainak zárkózó közösségével is tartank fenn kereskedelmi szövetséget.
Másfelől: a Titkos Inkvizíció emberei Új-Godonon kívül is sokhelyütt megtalálhatóak. Az ő munkájuk, mely Domvik országának védelmét és az Egyetlen ellenségeinek pusztítását tűzte ki céljául, temérdek információt áramoltat a Birodalom urainak – és főképpen az egyháznak- más országok helyzetéről és adott esetben titkairól is. A Manifesztáció után pedig Domvik befolyása még inkább megerősödött a Kereskedőhercegségek és Hatváros területén, ahol nem csak Domvik papok és templomaik, de aktívan ténykedő inkvizítorok is találhatók.
Új-Godon jelenlegi uralkodói: II. Terda és I. Linora

I. Hullámkirály találkozó – Közeleg

One thought on “I. Hullámkirály találkozó – Közeleg

Vélemény, hozzászólás?