Izgalmasan zajlik a jubileumi év (hiszen tudjuk, a M.A.G.U.S. 25 éves idén) és nemcsak a szeszélyes időjárásra gondolunk ekkor, hanem mindazokra a kalandokra amik eddig történtek, kincsekre amikre együtt leltünk és mindarra, ami még hátravan ebben az évben. Röviden soroljuk is fel hát, hogy átláthassuk, mert érdemes.

Hamarosan megnyitja kapuit a XII. Vándorkrónikák Szerepjátékos Tábor és Találkozó, amelyre ugyan a regisztráció már lezárult, de azóta is naponta kerülnek ki újabb játéklehetőségek (ez idáig 23!!! izgalmasnak látszó kalandra lehet jelentkezni alig kevesebb féle szerepjátékból válogatva). Természetesen, hogyha valaki még ezután kívánna meghirdetni egy mesét, mert kedvet kapott megosztani azt a táborozókkal ne habozzon elküldeni a szervezőknek.

Két szerepjátékos kultúrával és kulturáltsággal is foglalkozó szemelvényünk is megjelent az utóbbi időben Shalafi: Csoda a szerepjátékos asztalnál és Amund: Mihez tartsa magát a KM? című gondolatébresztője formájában. Mindkettőt ajánljuk azok szívébe akik nem rettennek meg átgondolni kicsit mindazt, amit eddig a szerepjátékról gondoltak (és az utóbbi esetben kicsit többet olvasni terjedelemben).

Kitekintés gyanánt (is) írtunk a Lovecraftesque című „szerepjátékos játékról” és azért is, mert a nyári tábor programjában már választható opció is Gulandro tolmácsolásában, akit elragadott a szokatlan lehetőségekkel teli játék (és mert nagyon szereti/tiszteli Lovecraft műveit, mint minden normális ember).

Letölthető új kalandmodulok az oldalon:

A zenedoboz a XI. Hősök Napja érzelmekre ható és messzire vezető versenymodulja

Tépett zászlók egyik legnagyobb örömünk, az I. Hullámkirály rendezvényen szerepelt kalózos attrakció

Karma egy újabb, az elveszettnek hitt Local Heroes kalandmodulok gyűjteményéből

Leplezett gyilkosság címen kaptuk meg a III. Kóborló Lelkek találkozón szerepelt művet

Sötét édenkert Tantos András legutóbbi ajándéka a világnak (és egy kicsit azon belül a Call of Cthulhu rajongóknak)

Honlapunkon ezen kívül visszatérő szerzőnk, Magyar Gergely egyedi kiegésző(nyi) munkáját olvashattuk Corma-Dina szószedetének formájában, amivel régi adósságát törlesztette Ynev világának.

Sohasem nyugvó és lankadatlan Krad Kutatóink megkezdték a szerepjátékos újságok feltárását egy új sorozat formájában, aminek első részében a Nazgúl fanzin rövid életét mutatják be, másodikban pedig a Keeper szárnybontogatását.

Hosszú idő után ismét, megújult formában elérhető oldalunkon az Impresszum is, amelyből megismerhetitek kicsit a Krónikák.hu mögött álló csapatot és az idáig vezető rögös (ugyan, ugyan, dicsőséges!!!) út egyes állomásait is.

Ami pedig minden esetben még fontosabb lehet, mint az eddigiek együtt véve (természetesen a jövő) gondoltunk a mai rohanó világunkra és a fokozódó nemzetközi helyzetre és a mindezek között sínylődő barátainkra jó előre kigondoltuk mikor és hol számíthattok legközelebb rendezvényeinkre, versenyeinkre és találkozóinkra:

XII. Hősök Napja(i) – október 25-28.  között lesznek megtartva őszi táborozás gyanánt Szekszárd környékén, melynek modulját előreláthatólag Malustyik István jegyzi majd szerzőként

XX. Kalandorkrónikák Szerepjátékos Verseny és Találkozó – november 17. sok tekintetben régen várt ünnepély lesz Budapesten, kalandmoduljának írói A’frad és Amund lesznek

II. Regélő Főnix – december 8. zárja majd jubileumi évünket a Keleti Városban (Debrecen), Ishidu szervezésében és legmegbízhatóbb rohamosztagosai által írt történettel

Reméljük akkor és addig is minél többetekkel tudunk majd találkozni az asztalnál, de mindenképpen jó kalandokat, kellemes esztendőt és szerencsés dobásokat kívánunk, amíg újra nem jelentkezünk.

Ahogy pedig mondani szoktuk ilyenkor: a krónikák lapjai tovább pörögnek.

 ui: A hírlevél szolgáltatásunk megújult, ha bármi problémát tapasztaltok kérem jelezzétek. a pedig még több hírt szeretnének olvasni tőlünk, vicces memeket és egyebeket akkor látogassatok el a facebook oldalunkra.

CXIX. (119.) Hírlevél – amikor az acélt megedzik

Vélemény, hozzászólás?