Líthas,

az örök őszből kiemelkedve nincs okunk panaszra újdonságok és tervek tekintetében, hiszen már nagyban zajlanak az idei rendezvénysorozatok szervezései, jelentkezései és a velük való háttérmunka, aminek egy-egy virága már ki is bukkant a hó alól. Ha pedig hideg szelek fújnak is, azok friss gondolatokkal és bátor álmokkal legyenek teli. Álmodunk …

… első közös álmunk pedig a soron következő XXI. Kalandorkrónikák lesz március 23-án, amelyre egy tehetséges és veterán szerepjátékos testvérpár készül Eriont bemutató kalandmoduljával. Ezzel együtt már az újfajta Előtörténet Alapú Karakteralkotás is bemutatkozott, amely az idei rendezvényeinken átvonuló Dicsőségpontok Rendszerét vezeti és kapuit nyitja meg.

Ezt követi április 27-én a XIII. Hősök Napja Szekszárdon szövi tovább a kalandorok krónikáit, a csiszolt és modern lehetőségeket biztosító Prioritás Hősálkotásuk rendszerével. Kalandmoduljokat egy rendezvényeken kalandmesterként már többször bizonyított hobbitárs írja, aki a szerepjáték népszerűsítésében is kiveszi a részét regionálisan és az országban.

Május hónapban 18-án a XIII. Lumina Cornu és V. Kalandozók Napja közös rendezvényére lehet számítani Jászfényszarun, ami mindig fantasztikus találkozási lehetőség a rajongóknak. Júniusban visszatér és megrendezésre kerül a II. Hullámkirály is Siófokon, amit mind nagyon-nagyon várunk, hogy mesélőként és játékosként is részt vehessünk.

Mindezek előtt az évet VII. Farkasodú nyitja Gyöngyösön és egy legendás rendezvénysorozat is visszatér Szombathelyen a XII. Kardok Ünnepe formájában (amelyre már a jelentkezési lehetőség sajnos lezárult mostanra). Ezek eddig az első félév várható eseményei, amelyeket nyáron terveink szerint egy nagy augusztus 6-13. között tartandó Ősök Árnyékában SzerepjátékTáborral tervezünk megkoronázni és reméljük ti is velünk tartotok ezen az ünnepen minél többen, minél többféle szerepjátékot kipróbálva vagy megismertetve.

A 2018-as jubileumi év kalandmodulmegjelenései az oldalon retrospektív módon:

Tavaly lehetőséget kaptunk két helyen is, hogy iskolákba és fiatal korosztálynak is bemutatót tartsunk kedvenc hobbinkról. Első ízben Szekszárdon látogattunk meg egy osztályt a mondandónkkal és példajátékkal, majd Budapesten is tiszteletünket tettük egy tanintézményben. Nagyon jól éreztük magunkat, úgy láttuk a hallgatóság is, nagyon hálásak vagyunk ezekért a lehetőségekért és reméljük még élhetünk hasonlóval.

Hogy hol járunk és mit csinálunk sokaknak ugyan még mindig homályos lehet, de igyekszünk minél több krónikát hagyni magunk után. Ilyen volt, mikor tavaly egy újabb Warhammer versenyen jártunk, Gyöngyösön szerepeltünk egy amund csapattal vagy (Tair jóvoltából) a nyári élményeinkről is tudtunk ismét videó formájában nyomot hagyni magunkról.

Közben sem nyugszunk és szerencsére mások sem a közelünkben. Rengeteg új cikk, régészeti lelet és újdonság került fel a honlapunkra, amiből egy csokrot nyújtanánk át így, elsőként, Bálint napra készülve:

Két interaktívabb jellegű felhívásunk és kérésünk is volt és van is felétek, egyik részről a Kalendárium cikksorozat újraindításához van szükségünk rátok és a segítségetekre, illetve egy Kérdőív kitöltésével rengeteget tudtok segíteni nekünk az idénre kitűzött céljaink elérésében, amelyeket a ti érdeketekben vállaltunk (lesz még több ehhez hasonló idén). Utóbbi kezdeményezésért nagy köszönet Messor krónikástársunknak.

Így, ennyi és még több van és lesz idén, mert majd csak akkor pihenünk, amikor a legendás barbár a szállóigében. Reméljük találtok annyi érdekességet a fentiek között, hogy elszánjátok magatokat egy rendezvényen való részvételre vagy otthoni játékokban kamatoztassátok a fenti krónikákat. Tartalmas évet és negyed évszázadot zártunk tavaly, de az idei év és a következő 25 is legalább olyan izgalmasnak ígérkezik együtt és reméljük veletek. Mindenkinek jó kalandokat és élményeket kívánunk az asztalnál és azon is túl!

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu csapata

CXX. (120.) Hírlevél – a következő negyed évszázad krónikái

Vélemény, hozzászólás?