Líthas,

rohamosan közeledik idei nagy nyári táborunk, az ŐSÖK ÁRNYÉKÁBAN határideje REGISZTRÁCIÓ terén (!!még egy hétig van rá lehetőség!!). A központi bejegyzésben is folyamatosan frissülő játékokra való jelentkezés július 22-én nyílik majd meg (!négy nappal a korábban meghirdetettnél később!), amikor már kiderül melyik kaland melyik tábori napon lesz megtartva.

Elöljáróban ki kell emelnünk a tábor központi, hétvégi M.A.G.U.S. kalandmodulját, amelyet Lucius, Rafin, Unity és Ishidu írnak majd idén, karakteralkotásként pedig szabadon választható az idén eddig használt három variáns bármelyike (erről részletek a tábor kiírásában találhatóak).

Tanti jóvoltából szinte minden nap lesz lehetőség egy Call of Cthulhu játékra, amelyek egy kisebb kampányt alkotnak a tábor programján belül, több idősíkban is bemutatva a Mítosz hatását és Lovecraft zsenijét. Kalandjai A téboly szigete / Új világ, ősi borzalmak / Az X-szel jelölt hely / Karibi hajsza / Oil City Blues.

Shalafi, Lucius és Ishidu közös vállalkozása hasonló merészséggel egy kisebb 7tenger Szerepjátékos rendezvény a tábor során, mikor egy napon mind a hárman egy közösen írt kalandmodult mesélnek majd a játék tapasztalt és reménybeli rajongóinak, egy olyan történetet kerítenek, amelyik kiváló bevezetés a 7tenger kalandokkal és hőstettekkel teli világába.

A fentieken kívül a következő lehetőségek és választék lesz még a teljesség igény nélkül:

Az idén mesélőként debütált és bizonyított Neveny a Kaland-Játék-Kockázat szerepjátékát meséli majd Vadon címmel. Csillagbagoly a Fallout bizarr világába kalauzol el minden érdeklődőt a Vörös égbolt során. Culebra szabadfogású, narratív horror-szerepjátékkal várja a borzongásra fogékonyabbakat.

Shalafi del Necro idei MARVEL játékában szövi tovább az X-Men történetét. Amund egyik M.A.G.U.S. meséjében a Zenedoboz legendás titkai tárulnak fel. Ishidu ismét visszatér a Helvécziába egy csapattal, hogy a Megátkozott pincze kinyílhasson. Lucius az évek óta maga kreálta és mesélte Akkurácium űrvilágában mesél tovább azokkal, akiken jól mutat a csillagmente.

Culebra antropomorf és urbánus fantasy meséjével még messzebb tolja majd a szerepjáték lehetőségeinek határait. Skarab felajánlása révén pedig időt és teret átlépve merülhetünk el a Star Wars univerzumában kockákkal a kézben. Gremor kipróbált 7tenger meséjével pedig azokat várja, akik újabb napon ismernék meg Az érme történetét.

Mindez azonban csak ízelítő, a regisztráció hetében még három kalanddal bővül még a lista és folyamatosan várjuk és kapjuk a mesélők felajánlásait, ami szerint idén sem marad senki játék és játékostársak nélkül.

Hogy jutottunk el idáig? Nem csak 13 év alatt, hanem azzal, hogy a Krónikák.hu égisze alatt több szerepjátékos klub, közösség, rendezvény és alkotó szándéka, célja egyesült az eltelt években. Idén eddig három szerepjátékos találkozót szerveztünk meg és tudhatunk magunk mögött, amelyek nemcsak mozgalmasan és változatosan teltek el, de érdemben felvezették, hogy az idei táborunk a lehető legjobb lehessen.

Márciusban a XXI. Kalandorkrónikák Budapesten folytatta a krónikát, túljelentkezéssel és rekord méretű érdeklődéssel. A rendezvényről írt vélemények magukért beszélnek, a Novan és Meran által írt kalandmodul pedig újraértelmezte és élettel töltötte meg azt az Eriont, a Kalandozók Városát, amely sokak utazásának jelentette már kezdetét vagy a végét.

Májusban beköszöntött a XIII. Hősök Napja Szekszárdon. Levi kalandmodulja vitte a prímet minden asztalon és a hangulat többször is a tetőfokára hágott a tavaszban. Júniusban a II. Hullámkirály Zánkán szőtte tovább a kronológia fonalát Unity és Tanti alkotása, ahová messziről sereglettek kalandorok, kalandozók és krónikások, hogy akár egy hosszúhétvégét is eltöltsenek a Magyar Tenger partján játékostársaikkal.

A tábor utáni rendezvényeink is előkészülnek már az évben … ez a jövő meséje.

Mi mindennel foglalkoztunk még az évben eddig? Felsorolni is nehéz, de szép tisztességem:

Mesélői paraván reform és újszerű segédlet egyben a Kalandmesterek Készlete Komattre által, amiben minden szükséges harci és kiegészítő szabály megtalálható a M.A.G.U.S. rendszeréhez kezdettől a napjainkig. A visszajelzések szerint sokakat már mesélésre késztetett, s reméljük ezután is többen lesznek akik kipróbálják magukat így, hogy a rendszer terhének egy részét ez a pár oldal átvállalja.

Tanti egy újabb Call of Cthulhu kalandmodullal támogatja az otthon játszók szórakozását Árny a múltból címmel egy érdekes történelmi szituációba és helyzetbe repítve a reménybeli nyomozókat. Két új játszható kaszttal bővültek listáink előbb az Ellana lovagságát bemutató Acél Lótuszokkal, illetve a ’93 óta fennálló tartozás törlesztésével a Gianagi Vízvarázsló, melyek a nyári tábor során is választhatóak lesznek már.

Magyar Gergely a korábban említett és bemutatott Erion mellett immáron letölthetővé tette a több közösség által is elfogadott és használt NAGY YNEVtérképet P.sz. 3719-hez, hogy dísze lehessen játékos kluboknak és helyszíneknek a későbbiekben (több helyen lengette már a szél és jó alkalmak voltak). Sogron Mosolya címen, pedig egy M.A.G.U.S. novellát is jegyzett az elmúlt időben.

Folytattuk múltidéző sorozatunkat, amiben ezúttal a híres Hasadékot mutattuk be a magyar szerepjátékos fanzinok közül, sa ha már sorozat, Lucius elindította a válogatott előtörténeteket bemutató és hangulatkeltő sorozatát, melynek már első és második része is olvasható az oldalon Egy karakternyi álom címmel..

Zárásul pedig álljon itt képes beszámolónk a Keleti Városban és Budapesten zajlott Play It-en tartott játékainkról, amiken lehetőség szerint mindenkivel megismertettük és reméljük meg is szeretettettük a szerepjáték médiumát, aki csak kiállítóterünk közelébe került. Ekkor és ezután is (~mindig) küldetésünknek tekintjük a hobbink zászlajának magasba emelését és örülünk ha ehhez, ebben a jelben másokra is szövetségesekre és bajtársakra lelünk rendezvényről rendezvényre, táborról táborra. Találkozzunk ott.

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu csapata

az Ősök Árnyékában Tábor szervezői,

az Elveszett Mesék Társasága

CXXI. (121.) Krónikák Hírlevél – Ősök árnyékában hűsölő hősök

Vélemény, hozzászólás?