Líthas,

szeretettel hívunk meg mindenkit a sorban 3. Regélő Főnix Szerepjátékos Találkozóra, ami több szempontból is egyedi lesz a korábbiakhoz képest. Első, és talán a legfontosabb, hogy idén sajnos nem lehet mondani, hogy Decemberben Debrecenben! A rendezvényünk pontos időpontja 2020. január 18. (szombat), ennek oka az, hogy társrendezvényünk a Hősök Napja csapatán belül két kedves KM-ünk összekötötte az életét, és nem tudtak volna hiánytalanul eljönni minden rendezvényünkre! Ez azt eredményezte, hogy a Krónikák.hu-nak rendezvény szempontjából a III. Regix-el fog véget érni az év. A 2019-ben tesztelt Dicsőség Pontok rendszere is ott fog záródni, és az észrevételeink, valamint tapasztalataink egyeztetése után meg fogjuk osztani veletek, hogyan tovább. De erről majd később.

A találkozó programja:

9:30 – 9:50 a helyszínre való érkezés, asztalok elfoglalása

9:50 – 10:00 Rövid megnyitó és KM-ek kiosztása

10:00 – 10:15 KM megbeszélés

10:15- 19:00 Az esemény fő moduljának lebonyolítása. (Közte opcionálisan étkezési lehetőség)

19:00 – 19:30 Mesélői megbeszélés és értékelés

19:30 – 20:00 Esemény zárása

Hosszú éven vagyunk túl, tele rendezvényekkel, programokkal és rajongói kiadványokkal. Mindezek záróakkordjára kívánunk rendezvényt szervezni a keleti végen. A második új dolog, hogy a megszokott helyszínünket elhagyva rendezvényünket új helyen tartjuk meg:

Találkozó helyszíne: 4029 Debrecen, Baross utca 16.  (Alternatív Közösségek Egyesülete)

Természetesen most is lehet számítani erőt adó italokra, amit a Kalandmesterek és a Játékosok számára folyamatosan kívánunk szállítani! A helyszín mellett található Malter Kávézó pedig minden egyéb igényt ki tud elégíteni italok tekintetében. Az étkezést az előző évek tapasztalatai alapján közös rendeléssel kívánjuk lebonyolítani. A hely kérésére kívülről hozott ital fogyasztása nem támogatott!

Mivel az idei évben a Dicsőség Pontok rendszerén felül a Karakteralkotásoké volt a főszerep, természetesen mi is szolgálunk nektek a sajátunkkal. Kérjük, hogy az újonnan alkotott karaktereket ez alapján dolgozzátok ki, de ahogy azt megszokhattátok, a korábbi rendezvényeken hozott karaktereket változatlanul játszhatjátok tovább.

Karakteralkotás: V.I.T. Alapú Karakteralkotás

Első sorban csapatok jelentkezését várjuk, amelyek ne legyenek kevesebb, mint 3 és több mint 5 fősek. Azon játékosok, akiknek nincs csapata, kérjük, hogy ez alatt a bejegyzés alatt kommentben írják meg a csapatkeresési paramétereiket! A jelentkezés határideje 2019. december 29. éjfél. Az alábbi e-mail címre kérjük az egyéni valamint a csapat szintű előtörténetek és karakterlapok elküldését! Mindenkinek javasoljuk, hogy minél gyorsabban adja le jelentkezését, mert mostani rendezvényünkön 12 csapat számára tudunk helyet biztosítani!

E-mail cím: regelo.fonix@gmail.com

Minden kedves játékos figyelmét szeretnénk felhívni, hogy az idei Kaland igen egyedi lesz, így komoly megkötések is vannak a karakterekkel kapcsolatban. Két irányból származhatnak a karakterek:

  • Pyarronból, ahol az Ezüst Rend Falka megbízását fogják teljesíteni így ennek értelmében nem lehetnek semmilyen formában Pyarron és annak eszméinek tagadói vagy ellenségei.
  • Új-Godonból, akik a szövetség fenntartásának érdekében küldik a kalandozókat, hogy segítsenek a további jó politikai kapcsolat fenntartásában.

Ezektől kérjük, semmilyen módon ne térjetek el, és amennyiben korábbi rendezvényről hoznátok karaktert, amely nem szimpatizál Pyarronnal – ide nem elegendő a közömbös hozzáállás a karakter részéről -, akkor kérjük az új karakter alkotását!

Mivel a kaland közvetlenül kapcsolódik az Örök Város Bajnokai sorozathoz, így azok kalandjainak ismerete egy plusz színt ad a történetnek, bár annak hiányában is teljesen élvezhető.

Hangulatkeltő: Hamarosan

A rendezvényre való regisztráció akkor tekinthető teljesnek, amennyiben megérkezik a rendezvényen való részvétel díja, melynek összege és a befizetés részletei lentebb találhatóak. Kérjük, hogy ez legkésőbb 2020. január 5.-ig történjen meg! A sikeres regisztrációkról az illetékeseket e-mail formájában fogjuk értesíteni.

A rendezvényen való részvétel díja az idei évben 2.500,- Ft / Fő. Ennek az összegnek a felhasználása teljes mértékben visszaforgatásra kerül a hely, valamint a nassolnivaló és üdítő formájában.

Számlaszám: 11773384-01408023

Név: Nagy Andor

Közlemény: nevet, nicknevet kérünk mindenkit, hogy írjon.

 

Mindenkinek jó készülődést és addig is kellemes játékot kívánunk!

A’frad

III. Regélő Főnix Szerepjátékos Találkozó

21 thoughts on “III. Regélő Főnix Szerepjátékos Találkozó

  • Üdv!
    A kérdésem, hogy a más rendezvényen szerzett Dicsőség Pontok beleszámítanak a V.I.T. karakteralkotásba (+Tul. pont / k6), vagy a szokásos módon költhetők (hősi cselekedet vagy extra kp/arany)?

  • Ahoy,
    Itt is a szokásos módon költhetőek a Dp-k. A Tulajdonságpontokba csak és kizárólag a 3 skála alapján kiszámított DP számolódik bele/alapján számoljuk.

  • Helo! Érdeklődöm, hogy hány csapat jelentkezett ezidáig, van-e még hely a rendezvényre? 2. A bárd karakter a varázslatai a helyszínen lesznek meghatározva vagy kiválaszthatja őket? Köszi

  • Üdv,
    @epocak: van még hely persze 🙂 majd ki lesz írva ha beteltünk azonnal! 🙂
    A bárddal kapcsolatban pedig otthon ki lehet választani természetesen! 🙂

  • Köszi a válaszokat. Lenne még egy kérdésem. A Dart-nid kinitos harcművész nem használ fegyvereket. A 10 fegyverhasználat AF és a 4 fegyverdobás AF képzettségekkel mit tud kezdeni? Kp-ra át lehet-e váltani teljesen vagy részben?

  • Szia,

    @epocak: Nem 🙂 mivel a képzettség a kaszthoz tartozik a harcművészet pedig független tőle, kiegészítő a kasztot. A harcművészetekről szóló irányadó Rúna cikk taglalja is (javaslom olvasásra) , hogy többet is meg tudnak tanulni. Így feltételezzük, hogy a karakter nem mindig csak azt használja hanem mást is 🙂 de természetesen a VIT alapú karakteralkotás háttere között találsz olyat amiért kettőt be tudsz váltani KP-ra 😉

  • Udvozlet!
    Kerdes:olvasom hogy kintrol hozott italok fogyasztasat nem tamogatja a hely tulajai.Ar listat szeretnek kerni mert nagyon messzirol jonnenk es nem mindegy h uzemanyagon kivul meg fejenkent 10 vagy husz ezerrrel kell e keszulnunk.
    Masik kerdes:a mostani versenynel mennyi dp.ot kaptak akik reszt vettek illetve hogy szamolhato bele?

  • Üdv,

    @csuhaj: elsőnek kezdeném a DP rendszerrel 🙂
    https://kronikak.hu/2019/01/15/dicsosegpontok-rendszere/
    Itt mindent megtalálsz hogy rendezvényenként mennyit kapsz, valamint érdemes tudni, hogy mivel ez egy teszt év volt lehet, hogy változás várható ebben! De a III. Regixen még ez érvényes.
    A fogyasztással kapcsolatban nem akkora probléma ha hoztok magatokkal egy colát vagy valamit mert nem fognak kidobni titeket vagy nem lesz komolyabb baj csak a nagyobb fogyasztásra gondoltunk a kiírásnál. Itallappal nem tudok szolgálni de itt van a helyszínnel szomszédos kávézó honalpja:
    https://malter.business.site/
    Esetleg még a Facebook oldalukat lehet megnézni 🙂

    Remélem tudtam segíteni!
    Ishidu, a Voul

  • Az előző hozzászólás kapcsán felmerült bennem, hogy aki részt vett egy előző 2019-es rendezvényen, és aranyra váltaná a kapott dp-ket, abból mágikus felszerelést vásárolhat-e? Köszi.

  • Tokeletesen tudtal segiteni! 🙂
    Fontos kerdesem van.Irtatok, h ket helyszinrol szarmazhat a karakter.En samant favorizalom,mint kasztot.Godonban elviekben voltak samanok nem? Ugyanugy toltenem ki mint a nomad samant csak ez godoni saman lenne es ha elhagyja godon teruletet akkor ervenyesulne ra a megkotes mint a nomad samannal(max 75%.ban sikeres csak a varazslata).Lehet vagy sem? 🙂

  • Illetve h most mennyi dicsoseg ponttal is rendelkezunk? 3.al mindenki a csapatbol?

  • Sziasztok ismét,

    @epocak: természetesen sehol nincs írva azzal kapcsolatos megkötés így az a skálán kapott aranyon felül használható szabadon 🙂

    @csuhaj: hát a kiírás azon részét kicsit át kell értelmezni vagy pontosabban érteni kell az utalást! 😉 az lenne a célunk hogy olyan karakterek szülessen kifejezetten amik vallják Pyarron eszméjét, követik azt vagy büszkék rá, hogy Pyarroniak! A másik Új-Godoni résszel kapcsolatban pedig olyan eltökélt kalandozók kellenek akik a két birodalom szövetsége érdekében képesek harcolni, kiállni! Nem látom ezt a sámánt bármely gondolati vonalon sem sajnos. Így inkább arra kérnélek erre a rendezvényre kicsit gondold át a koncepciód, hogy maximálisan tudd élvezni 😉

    Üdv,
    Ishidu, a Voul

  • @csuhaj: a Dicsőség Pontok Rendszerében megtalálod hogy mennyi pontot kapsz az idei rendezvények után 🙂

  • Üdv. Lenne egy újabb kérdés, remélem az utolsó. A rendezvény után kapott 3 DP használható-e a VIT alapján kijött pontszám növelésére? Pl. Vagyon: 4 Kisnemes, Ismeret: 4 Ynev látott, Tapasztalat: 4: Bárd, DP: -3, Erre költhetek- e +2 DP-t abból, amit az előző rendezvényen való részvétel okán kaptam, hogy -1 és legyen a karakter és úgy néztem a tulajdonság pontos táblázatot? Köszi

  • Ahoy,
    @epocak: Nem sajnos. Csak kifejezetten a Dp rendszerben leírtak alapján aranyra és KPra válhatóak. A főérték meghatározása az kifejezetten csak a 3 skála alapján történik.

  • Akkor pontositok.
    Ghor faju,saman karival jatszottam a legutobbi versenyen.Erionban szekel a csapatunk es oket mint az uj torzsemet fogadtam el.Pyarroni vallas ismeret felveve vele(h be tudja tartani az eloirt rendet).A csapatunk pyarronnak dolgozik ilyen-olyan munkakat.Ha jol tudom lehet hozni az elozo verseny karijait.Igy mar lehet a nomad saman kaszt remelem!
    Szigoruan az egesz csapatunk pyarronhoz hu elveket vall.(arel pap vezetovel)

  • Meg egy hozzafuzni valo.Aldozat varazslatnal foleg sajat veremet,selyem szallagokat,kivallo minosegu bort hasznalok.Rend jellem amit megenged es a pyarroni eszme amiket enged.

  • Sziasztok, csak egy kérdés, a karakteralkotással kapcsolatban.
    Vagyon, 4. pont, Kisnemes:
    ” Ettől nevezhető a karakter nemesi származásúnak és megkapja a nemesi múlt minden előnyét. Amennyiben a karakter előtörténetébe nem illik bele a nemesi múlt, az ezzel egy szinten lévő kapcsolati hálót kapja meg.”
    A „nemesi múlt” többször még Ctrl+F kereséssel sem jön elő a szövegben. Ez a Háttér valamelyik sorára akar vonatkozni?

  • Hello,

    @Kyrg: ne úgy tekints erre mint valami konkrétan játéktechnikailag előnyt adó háttérre. Ez csupán tényleg azt jelenti aminek elsőnek tűnik: nemesi családba született a karaktered.

  • Tisztelt szervezők! Lehetne kérni egy csapat listát kiknek sikerült sikeresen jelentkezni?
    Boldog új évet 🙂

Vélemény, hozzászólás?