A’frad!         Líthas!           és         Ahoy!

ahogyan azt sajnos előző hírlevelünk óta tapasztalhattátok nem volt módunk megtartani rendezvényeinket és így a Kalandorkrónikák, a Hősök Napja és a Hullámkirály soron következő alkalma is elmaradt. Azonban ez sem szeghette kedvünket, hogy a megváltozott helyzetben egy újfajta közös kreatív játékra invitáljunk titeket és az idei Vándorkrónikák Tábor égisze alatt meghirdettük az ONLINE

HORIZONT KAMPÁNYT

amelynek során megálmodtunk egy városállamot Ynev még ritkábban játszott és mesélt részén, hogy ott egy hosszabb hónapok alatt zajló közös fantáziálásra invitáljunk titeket. Az erre a célra létrehozott facebook csoportban a csapatkereső és M.A.G.U.S.-os beszélgetések mellett a kampány heteken át tartó közös kalandmoduljára felkészülvén ti magatok is részt vehettek a Végtelen Fürkészének és környezetének megalkotásában a különböző, csoportban meghirdetett események során, amelyből kettő már végig is ment (de mindig várunk a különböző témákban beérkező anyagokat) és a harmadik már zajlik is az adminok lelkes vezénylete alatt.

A kampány leírásában már találkozhattatok az oldalon az általunk lefektetett alapokkal. de folyamatosan igyekszünk színesíteni és a nagy nyári történet előtt már bemutatni azt a miliőt (pl. egzotikus NJK kaszttal), amit a kalandozók itt, a Duaron-tenger északkeleti csücskén találhatnak, megismerhetnek és átélhetnek. Ehhez előbb egy különleges, egy játékost és egy mesélőt igénylő (de természetesen csapatnak is lemesélhető) bevezető kalandot is megosztottunk már, Komattre megírta a kampány főtémájának szánt (mondhatni címadó) zenéjét is, illetve a csoportban meghirdetett tesztjátékon csiszoltuk ki a második bevezető kalandot is, amit terveink szerint (és ha lesz még rá igény) akkor még további folytatások is követik.

!!!A jelentkezés az ONLINE nyári főkalandra már megkezdődött (részleteit megtaláljátok a csoportban Kovács Barbara kiemelt bejegyzéseként) és az abban említett választható  két karakteralkotás hátteréről és sokminden másról is beszélgettünk idei harmadik videónkban a Rock&Role Harmadik adásában, amit ajánlunk figyelmetekbe.!!!

Az asztali játékokban beállt átmeneti szünet időszakában is sokan kaptatok kedvet, hogy cikkeket írjatok és küldjetek be, de mi magunk sem „unatkoztunk” míg a kampány előkészítését végeztük el. Így talán még többen és élesebben tudtunk Ynevre gondolni, ott járni és arról elmélkedni. Köszönjük cikkíróinknak a kitartó lelkesedését és munkakedvét.

Szabálykodóelméleti tévelygés és gyakorlati gondolkodás a körönkénti támadásokról

Így jártam vajákoddalShalafi utazása az ihlet birodalmába és a csapdák kijelölése az út mentén

Halál Nagymestereileleplező cikk Ynev legveszedelmesebb gyilkosairól, akiket csak pénzért kapni lehet

Lucius sorozata, a Karakternyi álom, a beérkezett különleges, egyedi előtörténetekből megtáltosodva hatodik, hetedik, nyolcadik és kilencedik részét is megérte.

Magyar Gergely jóvoltából végre mindenki láthatja Ynev arányainak összehasonlítását földünkkel, amelyben ismertebb városok, országok méreteit hasonlítja össze, a mostanra kialakult léptékek alapján. Kiemelendő, hogy nemrég egy külön cikket is írt arról, hogy hogyan született meg és készült el a manapság is nagy kedvvel forgatott Digitális Nagytérkép a Kalandok Kontinenséről.

A M*-al kapcsolatos youtube tartalmak is megszaporodtak legnagyobb örömünkre, amelyek közül előkelő helyen kiemelnénk a Bíborhold csatorna interjúját Novák Csanáddal és később Lipták Lászlóval, illetve a Torozon Tavernájának hiánypótló bemutatóját az Yneven játszódó és steam-en kapható pc-s játékról.

Játékok kapcsán még meg kell említeni a francia Shadows of Esteren szerepjátékhoz készült kalandjáték ingyenes demo-ját, ami jó képet ad a sötét hangulatú gótikus világ hangulatáról.

Lord Nova három cikkel is képviseltette magát a „szünetben”, elsőként újfajta varázstárgyak bemutatásával, majd egy új bestia részletes leírását olvashattuk tőle és végül egy nagyon hangulatos és a korábbi idők cikkjeire, kalandjaira, anyagaira (is) építő kalandmoduljával.

Kalandmodulos visszatekintést magunk is végeztünk a Nagy Dél Ynev kampány emlékére, amely a Krónikák.hu egyik alapköve volt és a tényleges honlap és közössége nemcsak ezután, hanem eközben alakult ki, tehát fontos része történelmünknek. Egy másik kulcsfontosságú fejezetét idézte meg bennünk a Sempyert eszünkbe juttató kép egy tehetséges külföldi művész galériájában.

Frissítést kapott a tavalyi Vándorkrónikák Táborban mesélt Codex kalandmodul Magichorse által, aki végig mesélte azóta a másvilági történetet és csiszolt pár dolgot az egykori anyagán. Talán épp az idei elmaradt nyári lehetőség miatt, de Tanti is megosztott velünk egy velős és durva mesét Cthulhu hívásához Testvéri szeretet címmel és aki rosszat sejt a játékrendszert látva (vagy a tapasztalt mesélőt ismerve) az jól sejt „rossz-jót” (ejtsd.: nagyon jó modul).

Frissebb, de még az állapot előtti emlékeinket elevenítjük fel a Kardok Ünnepés eseményekre gondolva (melynek kalandját azóta már otthon is lemeséltük). Az év elején a kollektívan minket ért gyászos eset folyamányaként (melyről korábbi hírelevelünkben írtunk) szárba szökkent azonban egy pozitív kezdeményezés is, ami épp a hétvégén jutott el a maga révjébe.

Büszkén láthattuk, hogy a Gáspár András özvegyének és árvájának, Boros-Szikszai páros jóvoltából kezdeményezett adománygyűjtó aukciója viharos sikerrel zárult. A Jó széllel toroni partra című festmény 530 ezer, a Sötét térítőt ábrázoló 290 ezer, a sötét zarándok 500 ezer, a Fekete Dalnok 350 ezer és a Shadoni Krónika 340 ezer Forint értékben kelt el, ami nagy segítség lehet a család számára és szép öröksége Wayne Chapman legendájának, melynek így nagymértékben a magyar szerepjátékos M.A.G.U.S. közösség is részesévé válhatott. Sólyma így maradt velünk…

!!!Ne feledjetek időben jelentkezni az idei nyári táborra játékos csapattal vagy mesélőként a csoportban és addig is kivenni részeteket a világ építéséből, alakításából.!!!

Üdvözlettel:

A Krónikák.hu csapata és

az Elveszett Mesék Társasága

CXXIII (123.) Krónikák Hírlevél – … és egyszer bent.

Vélemény, hozzászólás?