Líthas,

a honlapunk és közösségünk életkorát is jelző 16. Vándorkrónikák Tábor közelít veszetten, ahol, mint a korábbi években, számtalan egyedi játéklehetőség mellett lesz lehetőség egy nagy közös főkaland átélésére is. A helyek már javában fogynak és a szabad mesék száma növekszik. Utóbbiak között az elmaradt Hősök Napja kalandmodulját is lemeséljük négy csapatnak, de már biztosan lesz Helvéczia, 7tenger és Shadowrun mese is.

Az idei főkalandot (amelyet a tehetséges Ishidu és Draxxar szerzőpáros jegyez) három bemesélő hangulatkeltő novella vezeti fel, amelyek között a jelentkező csapatok választhatnak, hogy kik és miért motiválják őket a kaland teljesítésére. Ezek közül mostanra már elérhető a Kobrák tolvajklánjának és Dreina egyházának is a szekciója. De emellett elérhető egy friss karakteralkotás is, ami idén két rendezvényünket működteti, így a nyári tábor meséjét is. A tábor facebook eseményél naprakészen értesülhettek az újabb hangulatkeltők és szabad mesék kiírásairól.

Az említett karakteralkotás a hétvégén zajló 3. Hullámkirály Találkozón debütál, amelyre a helyek már beteltek és nagy lelkesedéssel foglaljuk el pénteken a hétvégére szánt szállásunkat az újabb kaland előtt megmerülve a magyar tenger hűs hullámaiban Csopakon. De idén már bekalandozhattuk Ynevet több pontos is, kincseket és remek emlékeket gyűjthettünk be. Így álljon itt egy kis lista mindarról, amivel az oldalunk közössége gazdagodhatott az elmúlt időkben:

  • Meran és Novan tollából szökkent szárba a mostmár bátran nevezhető erioni eposz második része a Gorviki meló, mely helyi erők andonválasztásának krónikáját meséli el és benne a helyét mutatja meg a kalandozóknak a színes forgatagban.
  • ezen kalandhoz (is) készült el Magyar Gergely jóvoltából a Városok városának aktualizált, P.sz. 3722-es térképe és hozzá a helyszínek részletes leírása, ami azoknak is sok újdonságot nyújthat, akik a korábbi verziót töviről hegyire ismerik.
  • Shalafi del Necro jóvoltából megismerhettük az orkok egy újabb héroszának sámánjait, ezúttal a női hatalmakat képviselő Ghazga, a Holdimádók törzs matriarchájának követőit. Gro-Ugon világa teljesebb lehet általa minden otthoni asztalnál.
  • Világleírással, új varázstárggyal és egy új kaszttal érkezett meg Magyar Gergely összegzése Caedon városállamáról. Az Istenek forrása kiapadhatatlan, talán, mint a téma, amit ilyen érzékletesen és alaposan járt körbe a szerző a Mentálcsavar ötletével kiegészítve.
  • Jan van den Boomen a Gorviki meló kaland előzményét, a Lágy szélben, lazacszín hold alatt című kisregényét megtisztelő módon közreadta, hogy ezzel támogassa a rendezvényünkön résztvevők játékélményét. Örökké hálásak leszünk neki érte, és hogy megírta annak idején.
  • Kisebb volumenű, de régóta várt megjelenés volt ez az ujjgyakorlat, amit a PANDA idején fogalmazott meg Szilágyi János és erős kártyás háttere miatt elsősorban a M* Kiválasztottak játékosainak ajánlotta. A Tiarniel mélyén azonban mind a M* irodalom, mind a szerepjáték rajongóit elkíséri egy olyan legendás mega-dungeonba, amiről eddig talán csak hallhattunk.
  • Az irodalom túlfelére érkezve megszólaltattuk a kritikai harangokat is. Magyar Gergely készített messzire vezető beszámolót a legutóbbi DeltaVision könyvmegjelenésről. Terjedelme ne riasszon el senkit, nagy értékes információkat jegyez le és véleményt fogalmaz meg, amint összefüggésekre hívja fel a figyelmet.
  • Legnagyobb örömünkre egy új fővárosi M* rendezvényen is járhattunk, a Hős Históriák idei első állomásán. Reméljük még visszatérhetünk ide. Ígéretet kaptunk tőlük, hogy a kalandjukat a nyári táborba is elhozzák majd lemesélni az érdeklődőknek a távolmaradottaknak.
  • A héten folytattuk közös szerepjáték-filológiai kalandunkat és megismerkedhettünk A kocka lovagjai című magazinnal a múlt évezred alkonyáról. Jelenleg úgy sejtjük nem is volt hasonló korábbi kiadvány, így ez a lelet különös figyelmet érdemel.

A Krónikák lapjai az idei évben is gőzerővel peregnek tovább. Már biztosra vehető, hogy a Hősök Napja(i) október 21-23 között a szekszárdi régióba tér vissza egy 7tenger szerepjátékra fókuszáló kalandmodullal, ami egyedülálló lesz az országban. A soron következő Kalandorkrónikák november 19-én nyitja meg kapuit Budapesten és a Regélő Főnix december 3-án várja majd Debrecenben a kalandozókat.

Reméljük találkozunk valamelyik helyszínen mindenképp, addig is mindenkinek jó játékot és sok Tp-t kívánunk.

Üdvözlettel:

A Krónikák.hu csapata és

az Elveszett Mesék Társasága

CXXVI (126.) Krónikák Hírlevél – ahol majd alvó kalandozók hevernek

Vélemény, hozzászólás?