Végre kiderült minden árulás és minden macska össze farkát is megtalálta mindenki! Lezárult a VI. Regix találkozó és remélhetőleg mindenki hazajutott már és elkezdte kipihenni a szombati találkozót vagy az azutáni nagy tivornyát. 

Arra kérünk benneteket, hogy legalább néhány szóban írjátok le a véleményeteket akármiről a rendezvénnyel kapcsolatban, itt hozzászólásban és mi annak megfelelően fogunk tovább haladni 🙂 Mindenki véleménye nagyon fontos! 

Jó pihenést és találkozunk legközelebb! 

 

 

 

Vélemények a VI. Regélő Főnix Szerepjátékos Találkozóról

10 thoughts on “Vélemények a VI. Regélő Főnix Szerepjátékos Találkozóról

 • ¡Buenos días!

  Szeretem rendezvénnyel (alapvetően szerepjátékkal) kezdeni az évet. Szeretem a Regélő Főnix rendezvényeket (is), szóval elég jó esély volt arra, hogy nem lesz rossz nap, ezt az elvárást pedig magasan meg is ugrotta.
  Szeretem a Maltert, meg az AKE helyiségét. Az év nem elhanyagolható részét töltöm itt, szintén szerepjátékkal meg nagy mókázásokkal, úgyhogy nem tudok nem elfogult lenni (pedig igyekszem). A paravánok biztos segítettek valamelyest, de zajosabbnak tűnt most a tér (lent) mint korábban. Túl sok nehézséget nem okozott, egy ülésmódosítás megoldott mindent. Az étellel, a kiszolgáló személyzettel tökéletesen meg vagyok elégedve, a körbejáró nasit és teát megmátrix2őző Pusztító és Voulné (akiknek hálás köszönetem) az egyik legjobb dolog, ami káemmel történhet ilyenkor, talán az életmentő kávét leszámítva, de azért erre sem vennék teljesen mérget. Szóval na, szeretem.
  A játékélmény kiemelkedő volt, sőt, egyenesen zseniális. A Szesztestvérek csapatával élvezet volt végigmenni a kalandon, aktív, figyelmes szerepjátékuk kíséretében. Nem csak jó volt, hanem példás, minden tekintetben. Nagyon sokáig tudnám őket dicsérni, de ezt már nekik meg is tettem, a ti időtöket nem húznám tovább a részletekkel; ettől rosszabb ülést nem kívánok legjobb barátaimnak sem, jobbat viszont nagyon nehéz is lenne.
  Az esti ivás meg határozottan megtörtént, legalábbis többen is mondták hogy így volt. Nagyon remélem, hogy jó volt, mert tegnap én nagyon rosszul voltam utána. (persze, emlékszem, király volt veletek találkozni meg együtt lenni).

  Úgyhogy remek nap, remek rendezvény, remek zárás. Várom a következő alkalmat, mikor összefutunk, meg az azutánit is. A 6. Regélő Főnix után remélem a 66. alkalmával is találkozunk.

  ¡Hasta luego!
  Üdv,
  El Lujo

 • Ahoy,

  kalandmesterként vehettem részt a rendezvényen és a nyitón is kaptam egy kisebb szerepet köszönhetően a speciális körülményeknek. Nagyon erős nyitásnak érzem az évet a 6. Regélő Főnixel és annak kalandjával. Kyel hava tombolt odabent és odakint, de nagyon jó hangulatban telt úgy éreztem az esemény előtt, közben és afterén. A bundás kenyér nagyon sokat dobott a reggelemen, köszönöm.

  Az Ynevi Kószák csapatának volt lehetőségem mesélni újra, akikkel korábban már egyszer megtaláltuk a közös hangot. Nagyon jó előtörténetet és csapatot küldtek, így a jó játék adott volt. Tiadlan egzotikus, ezoterius, cosplayes kultúrája nagyon jó fűszere volt a történetnek. A csapat célirányosan, szét-szétválva csapatott a cél felé, nagyon jó ötletekkel és megoldásokkal csattogtatva közben rakta össze a háttérben álló eseményeket. Úgy éreztem mielőtt a Ranil paplovag lángoló bowling golyóként (Kiszárítás + Harci Láz) berombolt a boszorkánykörbe már a NŐ, mint ismeretlen-ismerős jelent meg a szereplők előtt. Az Adron pap nagyon hasznos képzettségválasztásokkal erősen aládolgozott a kalandnak, hogy nem kellett a homályban tartanom őket és jól adagolhattam az információkat háttértudásukhoz és -ból. A kardművész többször is jól, filmesen használta a képességeit és a Kill Billes szociális jeleneteknél a kardmesterekkel nagyon vártam, hogy mit fog gurítani. Mia és a csapat gnóm tolvajának kapcsolata pedig kivátképp rásegített az egyes jelenetek kikerekítéséhez. Röviden jó volt.

  Mint általában az ilyen egynaposok alkalmával nem jutott elég időm mindenkivel annyit beszélgetni, mint szeretnék vagy kellene. Így csak fél háromkor tűnt fel, hogy a plafonon kalapok vannak. De jól csinálják, s jól csinálja az Ishidu, a voul, mert minden alkalom után érvényesül az „always leave them wanting more” érzés. Az előttem szólóval például alig tudtam beszélni, mert mire tudtam volna, már ő sem tudott, úgyhogy nem is emlékszem rá. Pedig …

  Kíváncsian várom a kampány következő fejezetét és a jövő évi RegX-et is. Gratulálok az Atlasz társgyőztes közösségnek a jól sikerült rendezvényhez.

 • Üdv Minenkinek

  Nekem ez volt az első rendezvényem mesélőként, és emiatt rettenetesen rá voltam stresszelve a nap. Próbáltam a legjobban felkészülni előtte, ez egy elismert rendezvény jó csapatokkal, aggódva és kicsit feszülten érkeztem meg. a helyszínnel minden rendben volt természetesen az egésznap újratöltött nassolni valók és tea, sokat segített életben maradni.

  A Slayers csapatnak meséltem és a mesélés egy hatalmas élmény volt. Érdeklődtek a modul iránt és dolgoztak annak a megoldásáért. Egy két kisebb bakit elkerülve a csapat tökéletesen haladt előre a játékkal. Csodálatos élmény volt és csak jót tudok mondani. Remélem mindenkinek ilyen jó játékai és mesélései lesznek az évben.

  Ezután volt a buli ami megint szuper volt, csak azt sajnálom hogy Andorral nem sikerült rendesen inni.

  Alig várom hogy újra találkozzak veletek!
  További Kellemeset

 • Halihó,

  Nekem ez volt az első Regix rendezvényem, és így, hogy heti 2 napot stabilan ott töltök, annál nagyobb felüdülés volt ennyi általam kedvelt, szeretett, imádott (ejj, de csöpögős lett) embert ott látni szerte az egész országból, ahogy együtt szórakoznak és mulatoznak… Így nekem ez kifejezetten megható élmény volt, ami megalapozta az egész napos hangulatom.
  Az, hogy a különálló irodában játszhattunk, abszolút zajmentesen, pedig fantasztikus volt olyan szempontból, hogy személy szerint teljesen át tudtam szellemülni és a kalandra koncentrálni.
  A kalandmodul kifejezetten egy olyan világot mutatott be, amely engem a legjobban meg tud érinteni, amiben el tudok merülni – sok értéket adott át meseszép tájak, titokzatos drámai elemek és szerethető karakterek által, s ez utóbbihoz hozzájárult Antessa kiváló első rendezvényi mesélése is, amiért le a kalappal.
  Habár Puszta vándorai néven futó csapatunk ahány, annyi felé indult el, kalandmesterünk tudta ezt figyelemmel kísérni, és reményeim szerint mindenki érvényesülhetett is a kalandban amennyire szeretett volna – amiben nem gátolt meg minket az sem, hogy elég vegyes karakterek verődtek össze szinte nulla, a kalandhoz kapóra jövő képzettséggel, amit külön viccesnek találtunk (persze így is megoldottunk mindent).
  A rendezvény lezárása, és az azt követő after szintén felüdítő volt a kedvenc törzshelyemen, a Valhallában. Az elfogultságomból adódóan csupán egyetlen kritikát tudok megfogalmazni mindennel kapcsolatban: hogy nem tarthat ez örökké.

 • Ahoy!

  Mindig jó érzés hazai terepre visszatérni és ha Regix is van, akkor végképp. A Malter mint helyszín sokat fejlődött az előző évekhez képest és kifejezetten élveztem is a helyszín adta lehetőségeket(Tépett malacos szendvics… istenem de király).

  Idén meséltem, és lehetőségem nyílt Mercury és Caledonia közös modulját lemesélni amennyire volt lehetőség. Én még tartom magam ahhoz, hogy ez szerintem inkább egy jó másfél napos tábori modul, de eszméletlen hangulatosra sikerült. A Csatarangáknak meséltem akik vitték a modult alig akartam őket tolni előre úgy beleélve beszélgettek az npc-kkel, ha problémába ütköztem mesélés közben, nem akadtak fenn. Sajnos a modul végét nagyon megkellett tolnom, mert a modul első felén iltetve egy két opcionális küldetésnél nagyon el húztuk az in character beszélgetéseket. Nagyon jól vették a lapot sokszor illetve annyira out of box gondolkodtak néha, hogy csak lestem mikor a modul elején majdnem megfejthették volna a modult ha végig viszik tervüket, még ha az szegény sérült Lillian traumatizálásával járt volna. Sajnálom, hogy nem sikerült teljes mértékben átadnom a modult nekik, de remélem élvezték.

  A rendezvény végét követő valhallás iszogatás ennyi remek emberrel, meg sose lehet rossz 🙂
  Nagyon szépen köszönöm a fáradhatatlan munkát Ishudu és gyönyörű angyala, Voulnétől a rendezvény leszervezéséért, illetve a Mudolért Caledonia és Mercurynek. Alig várom, az Megazordtábort is 😀

 • Sziasztok!

  Mesélőnek Gulandro-t kaptuk, aki felé nagyok is voltak az elvárásaink, de nem hazudtolta meg magát. Szinte fejből nyomta a kalandot és egy hatalmas élménnyel robbantotta be a 2024-es évet az Ynevi Kószák számára. Szuperül kihasználta a kaland adta lehetőségeket, mellék-küldiket és folyamatosan szinten tudta tartani a feszültséget. Ehhez mondjuk hozzájárultak dobásai és dobatásai is. A modult egyből oldó varázslatokat finoman terelte és a karaktereinket végig munkára bírta fogni.

  Nagy segítséget nyújtott a KM-nek a modul is. Hál’ Istennek nem kellett egész Ynevet megmentenünk, elég volt egy falut is, ám annyira jó ötletekkel manipulálták az írók a játékosokat, hogy a kihívást személyessé tudtuk tenni, így a motivációban a csengő aranyak nem is jelentettek semmit a karaktereinknek. Küzdöttünk az elveinkért. Gyakran hangzott fel az „Azta!” csodálkozás, bizonyos jeleneteknél, NJK-k esetében. A cselekményszál logikus volt a boszorkány(ok) álcája tökéletes, a félrevezetések azt mutatták, hogy az ellenfelek is gondolkoznak, nem csak vannak és várják, hogy a hős kalandozók lekaszabolják őket. A töménytelen inger, mit kaptunk szuper szerepjátékra sarkallott minket, karaktereinket pedig megállás nélküli nyomozásra. Éppen hogy sikerült befejezni a kalandot, pedig még sok volt benne.

  Sajnos túl sok infót a majdani modulról illetve helyszínről nem kaptunk sem a kiírásban sem a hangulatkeltőkben így nem tudtuk, hova kellene tenni a karaktereinket. Egyszer csak Tiadlanban kezdtük pályafutásunkat. Nagy bemesélés nem volt, pár mondattal ezt elintézte a modulíró.

  A helyszín tavalyhoz képest legalább ki lett festve. A konyha is felfejlődött, bár a személyzetnek kellett kis idő mire megértette, mennyien is jelentek meg a rendezvényen. Sokan.

  Egy szó, mint száz, hasonló, de minimum ilyen minőségű kalandot kívánok mindenkinek az idei évre és decemberben elmondhatjuk, hogy ez igen, ezért megérte a karakteralkotás.

 • Sziasztok !

  Ez volt az első Regixes rendezvényem, noha nem is lakok messze és nem is számítok friss játékosnak.
  Általában mesélő vagyok, így felüdülés volt végre a másik oldalon ülni és az ismeretlenben tapogatózni.
  A modul maga nem volt bonyolult, a megfelelő karakterekkel merném egyszerűnek is nevezni. Nekünk, mint a puszta vándorainak természetesen közel sem sikerült megfelelő teamet hozzunk a dologra. Nyilván, ebben az is közrejátszik, hogy félig-meddig ismeretlenül ültünk egy asztalhoz. (Én legalábbis még egyik kalandozótársammal sem játszottam/találkoztam soha.) Mindenesetre jó volt visszatérni az asztalhoz a monitor elől.
  Elmondtam a modul után is, a Valhallában is és leírom itt is, hogy Antessa kitűnő mesélő, ha nem mondta volna, hogy először mesél versenymodult azt hittem volna hogy ez már a sokadik alkalom. Felüdülés volt nála játszani, és köszi hogy nem szívattál minket halálra a harcokban. mert bőven elvérezehettünk volna. 🙂 A helyszínen először jártam, a különteremnek eleinte nem örültem, később viszont hálásnak bizonyult hogy nem egy kicsi asztalhoz kellett bezsúfolódjunk. Számomra szokatlan közeg az ETK, hiszen csak „versenyeken” találkozok vele, így a karakteralkotás azt hiszem elég gyengén sikerült önmagamhoz képest, de igyekszem visszarázódni a rendszerre a következő alkalomra. Mert ha rajtam múlik, jelen leszek a következő alkalmon is. Kíváncsi vagyok a modulra egyébként, hogy mit hagytunk ki és hogy hogy volt megírva. Mellékszálakba sajnos azt hiszem nem tudtunk belemenni. Alapvetően egyébként ez a versenymodulok sajátos sajnálatos hibája(hiányossága) is, hogy nincs végtelen időd bogozgatni az amúgy érdekesnek tűnő szálakat.
  Összességében mindennel elégedett vagyok, a helyszín is jó volt, bár egy kicsit fáztam az irodahelyiségben. A burger egész jó volt, a halas nuggets finom. Ár-érték arányban rendben volt. Sajnálom, hogy nem tudtunk tovább maradni a Valhallában, nagyon jókat beszélgettem vadidegenekkel 😀 Legközelebb, ha a munka is engedi szerintem ottalvósra’ tervezem az estét. (Már nem a Valhallában, hanem amúgy.)

 • Sziasztok!
  Örülök, hogy részt vehettem a rendezvényen! A modul és a helyszíne is kifejezetten tetszett nekem. Sajnos nem tudtuk minden részletét felfedezni de így is sikerült a végére érnünk. Hála ezért a mesélőnknek An4rkhy-nak, aki megfelelő módon terelgette csapatunkat, mikor kezdtünk túl sok időt eltölteni egy-egy mellékszálon. A helyszínnek előnyére vált a felújítás, főleg a vizes blokknak. A kaja is jó volt, végre volt egy kis újdonság az étlapon!
  Köszönet a szervezőknek és mindenkinek a kiválló rendezvényért! 🙂 Várom már a következőt!

  W

 • Sziasztok!

  Ismételten remekül éreztük magunk a rendezvényen, nagyon köszönjük a szervezést, Ensirionnak pedig a mesélést!
  A modult imádom, rendkívül igényes munka lett, tele kreativitással. Alig várom a folytatást!☺️

  A helyszín sokat fejlődött, a reggeli ötlete zseniális volt, a szakácsot innen is puszilom az egyedi kérések megvalósításáért.

 • Sziasztok!

  A kalandmodult élvezet volt mesélni és remélem a játékosaim is nagyon élvezték. A helyszínnek nagyon jót tett a felújítás és szerencsére zajok nélkül tudtuk végigjátszani.

Vélemény, hozzászólás?